Παρέμβαση Υποψηφίου Δημάρχου Πύργου κ.Δ.Μπέλτσου για το νοσοκομείο Πύργου
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Παρέμβαση Υποψηφίου Δημάρχου Πύργου κ.Δ.Μπέλτσου για το νοσοκομείο Πύργου

Παρέμβαση Υποψηφίου Δημάρχου Πύργου κ.Δ.Μπέλτσου για το νοσοκομείο Πύργου

Διάβασα την ανάρτηση των νοσηλευτών και των ιατρών που εργάζονται στην Μ.Ε.Θ Πύργου, στην οποία εκφράζεται με τον πλέον έντονο τρόπο, η αγανάκτηση τους για τις συνθήκες εργασίας καθώς επίσης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για κλείσιμο της Μ.Ε.Θ.

Χωρίς να είμαι ειδικός επί του θέματος, με την ανάγνωση της ανακοίνωσης αντιλαμβάνομαι την εγκατάλειψη των ανθρώπων που δίνουν την ύστατη μάχη για να κρατήσουν στην ζωή τους συνανθρώπους μας. Επιπλέον,εξαιτίας του γεγονότος ότι νοσηλεύθηκε η μητέρα μου για χρονικό διάστημα δεκαπέντε ημερών στην Μ.Ε.Θ, είδα απο κοντά την τεράστια προσπάθεια τόσο των γιατρών όσο και του νοσηλευτικού προσωπικού πρός τους ασθενείς της Μ.Ε.Θ. Ο επαγγελματισμός τους, η αγάπη τους πρός τους ασθενείς,καθώς και η διάθεση να εξηγήσουν στους συνοδούς αυτών με εξέπληξε ευχάριστα.

Είναι λοιπόν, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ και από όλες τις απόψεις ΤΡΑΓΙΚΟ, εν έτη 2022 , το γενικό νοσοκομείο της Πρωτεύουσας του Νομού, να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα. Κύριοι και κυρίες δεν έπρεπε καν να το συζητάμε. Αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ τόσο για τους διοικούντες (σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο) αλλά και για όλους τους κατοίκους του Δήμου μας και του Νομού (που τόσο καιρό κωφεύουμε σε όλες τις εκκλήσεις), όσο επιτρέπουμε τέτοιου είδους παιχνίδια είς βάρος των γιατρών, των νοσηλευτών και των συνανθρώπων μας!!

Για να τελειώνει το θέμα, πρέπει οι αρμόδιοι ΑΜΕΣΑ (είτε είναι ο Υπουργός είτε είναι ο Υπεάρχης), με την πίεση τόσο των βουλευτών του Νομού μας όσο και των αιρετών του Δήμου μας (αφού πρόκειται για το νοσοκομείο που στεγάζεται στον Πύργο), να λύσουν το πρόβλημα.Χωρίς φωτογραφίες, χωρίς φαρφάρες, με κινήσεις που θα αποφέρουν αποτέλεσμα!!

Οποιαδήποτε μονάδα υγείας δεν πρέπει και δεν δύναται να χρησιμοποιείται απο ορισμένους ως μέσο συλλογής ψήφων και εξυπηρετήσεων ,αλλά να λειτουργεί αυτόνομα και να διαθέτει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό καθώς και τον αναγκαίο εξοπλισμό, ώστε ο κάθε πολίτης να εξυπηρετείται,χωρίς καμία ανωτέρω παρέμβαση.

Σε αντίθετη περίπτωση , αφού ορισμένοι δεν δύναται να κάνουν την δουλειά τους για την οποία έχουν τοποθετηθεί και εμείς πληρώνουμε ως απλοί πολίτες, μπορούν να παραιτηθούν, γιατί σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ο κόσμος (και ειδικά σε θέματα υγείας) να πληρώνει την ανεπάρκεια τους τόσο σε θέματα διοίκησης όσο και διεκδικήσεων.

Κύριοι της 6ης ΥΠΕ σκόπός της διοίκησης που καλώς ή κακώς σας ανατέθηκε,είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των εποπτευόμενων Μονάδων Υγείας αλλά ταυτόχρονα και η αναβάθμιση τους, με απώτερο σκοπό την ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες-ασθενείς. Και δυστυχώς μέχρι τώρα , έχετε αποτύχει παταγωδώς.

Πέραν όμως της πολιτικής και διοικητικής ανεπάρκειας , υπάρχουν πολλοί και διαφόροι λόγοι που δεν έχει νόημα να αναλυθούν επί της παρούσης και έχετε αφήσει το Νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Νομού, το οποίο αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της συγκομιδής και περίθαλψης των ασθενών, υποστελεχωμένο, χωρίς διοίκηση και όλη η λειτουργία του να στηρίζεται αποκλειστικά στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ήδη υπάρχοντων γιατρών και νοσηλευτών.

Κύριε Υπουργέ και κυρία Υφυπουργέ, που σας υποδέχτηκαν με ”Ωσαννά”,οι τοπικοί παράγοντες (μερικοί σας έδωσαν και πλακέτα για την προσφορά σας..), ανακηρύξτε άμεσα την Ηλεία (όπως κάνατε στην Κυπαρρισία που χαρακτηρίσατε το νοσοκομείο ώς άγονο) ως «Άγονη και Προβληματική Περιοχή», προκειμένου να στελεχωθεί η Δημόσια Υγεία του Νομού μας με επαρκές ιατρικό προσωπικό, δίνοντας κίνητρα στους γιατρούς να στελεχώσουν τις νοσηλευτικές μονάδες του Νοσοκομείου Πύργου και των λοιπών Μονάδων Υγείας της Ηλείας και να μην επαναληφθεί το φαινόμενο των άγονων προκηρύξεων.

Σε αντίθετη περίπτωση και αφού οι αρμόδιοι δεν δώσουν άμεσα λύση, θα πρέπει όλοι οι πολίτες να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμα που τους παρέχει ο Νόμος και η Δικαιοσύνη να έχει τον πρώτο λόγο…Γιατί για όποιον ασθενή δεν λαμβάνεται η περίθαλψη που δικαιούται, είτε εξαιτίας του γεγονότος ότι οι αρμόδιοι διοικούντες δεν μπορούν εδώ και χρόνια να λύσουν το πρόβλημα της υποστελέχωσης είτε γιατι εξυπηρετούν τοπικά συμφέροντα και προχωρούν σε πειραματισμούς, καθ’όλη η ευθύνη βαραίνει αυτούς!! 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: