Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Παρόντες στο Γουίμπλεντον μόνο όσοι Ρώσοι-Λευκορώσοι δηλώσουν κατά του πολέμου
Παρόντες στο Γουίμπλεντον μόνο όσοι Ρώσοι-Λευκορώσοι δηλώσουν κατά του πολέμου - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Παρόντες στο Γουίμπλεντον μόνο όσοι Ρώσοι-Λευκορώσοι δηλώσουν κατά του πολέμου

Μια πιο αντικειμενική στάση απέναντι στους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές προσπαθεί να κρατήσει ο υπουργός αθλητισμού της Βρετανίας, ο οποίος ανακοίνωσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις που θα χρειαστεί να τηρήσουν οι συγκεκριμένοι αθλητές για να αγωνιστούν ως ουδέτεροι στο τουρνουά του Γουίμπλεντον.

Ο υπουργός αθλητισμού της Βρετανίας, Νάιτζελ Χάντλεστον, ήρθε σε επαφή με διάφορες εθνικές ομοσπονδίες και αποφασίστηκε ότι όποιος αθλητής από την Ρωσία και την Λευκορωσία επιθυμεί να συμμετάσχει σε διοργανώσεις της χώρας του, συμπεριλαμβανομένου και του Γουίμπλεντον, χρειάζεται να δηλώσει με γραπτή επιστολή ότι είναι ενάντια του πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ των χωρών αυτών με την Ουκρανία και να διακόψει την απολαβή χρηματικών ποσών από την χώρα του.

Εφόσον εγκριθεί η επιστολή του έχει το δικαίωμα να αγωνίζεται ως ουδέτερος που συνεπάγεται ότι δεν θα εκπροσωπεί τα χρώματα της πατρίδας του και δεν θα ακουστεί ο εθνικός της ύμνος.

Η νέα αυτή απόφαση δίνει την ευκαιρία στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης στους άνδρες, Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία), και στο Νο5 στις γυναίκες, Αρίνα Σαμπαλένκα (Λευκορωσία), να αγωνιστούν στο γκραμ σλαμ της Βρετανίας.

πηγή:sportsfeed

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: