Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ – Παύλος Χρηστίδης.“Τα Ελληνικά νησιά είναι μοναδικά και πρέπει να τα στηρίζουμε ουσιαστικά”

ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ – Παύλος Χρηστίδης.“Τα Ελληνικά νησιά είναι μοναδικά και πρέπει να τα στηρίζουμε ουσιαστικά”

“Τα Ελληνικά νησιά είναι μοναδικά και πρέπει να τα στηρίζουμε ουσιαστικά” δήλωσε από τις Κυκλάδες όπου βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.
Ο κ. Χρηστίδης επισκέφτηκε το πρωί της Κυριακής την Ιερά Μητρόπολη της Νάξου συμμετέχοντας στους εορτασμούς των Εισοδίων της Θεοτόκου και της Πολιούχου του νησιού Παναγίας Χρυσοπολίτισσας ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε στο νησί με τοπικούς φορείς.
Τα θέματα του ΕΣΥ την περίοδο της πανδημίας αλλά και όλα τα δομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει διαχρονικά η υγεία στα νησιά μας πρωταγωνίστησαν στη συνάντηση που είχε ο Παύλος Χρηστίδης με τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και αναπληρωτή διοικητή του Κέντρου Υγείας Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Βασίλειο Ραπτάκη.
“Το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής μπορεί να γίνει πάλι η μεγάλη προοδευτική παράταξη” ξεκαθάρισε ο Παύλος Χρηστίδης κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Νάξο, δήλωσε πως “οποιοδήποτε σενάριο συγκυβέρνησης, προσβάλλει την παράταξη μας” και τόνισε ” καμία συζήτηση με όσους παρουσιάζουν την παράταξη μας ως συμπληρωματική”.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε σε θέματα του τουρισμού και της παραγωγικής διαδικασίας στη νησιωτική αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα που “αποτελούν το μεγάλο στοίχημα για την οικονομία μας” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Στη συνέχεια ο Παύλος Χρηστίδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΕΑΣ Νάξου κ. Δημήτρη Καπούνη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, δίνοντας μεγάλη έμφαση στα ζητήματα της πρωτογενούς παραγωγής, τον θεσμικό ρόλο των αγροτικών ενώσεων σε όλη τη χώρα, αλλά και στα μοναδικά προϊόντα του τόπου και την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Νάξου,
Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Παύλου Χρηστίδη η Σύρος όπου συναντήθηκε με το Σωματείο των εργαζομένων των ναυπηγείων Νεωρίου και συζήτησε μαζί τους θέματα εργασιακά και ασφάλειας, καθώς και τις προοπτικές της επιχείρησης συνδυαστικά με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την προσφορά στην τοπική οικονομία.
Έμφαση δόθηκε κατά την διάρκεια της ομιλίας του, στο νησί στα θέματα οικονομίας και τουρισμού καθώς και τις προκλήσεις που δημιουργούνται στην νησιωτική Ελλάδα τα επόμενα χρόνια ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Παύλος Χρηστίδης στην συμβολή της τέχνης και του πολιτισμού της Σύρου και των Κυκλάδων που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του τοπικού και παγκόσμιου πολιτισμού.
” Ο τουρισμός σε συνάρτηση με τον πολιτισμό είναι η αιχμή του δόρατος για την οικονομία και την ανάπτυξη της περιοχής αλλά και ευρύτερα της χώρας μας και πρέπει να την διεκδικούμε και να την στεριώνουμε κάθε μέρα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Χρηστίδης.
Το τουριστικό προϊόν πρέπει οπωσδήποτε να διαφυλαχθεί.
Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να προστατευτεί το φυσικό τοπίο και να αλλάξει η πρόβλεψη για 0,53 «τυπικές ανεμογεννήτριες» ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και του φυσικού τοπίου μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει στις προοπτικές του τουρισμού στα νησιά μας.
Όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες ανεπάρκειες και στις Κυκλάδες. Οι κινητές ομάδες υγείας του ΕΟΔΥ δεν έκαναν rapid test σε καθημερινή βάση κατά του θερινούς μήνες. Η έλλειψη προσωπικού σε υγειονομικούς και η υποστελέχωση των υπηρεσιών είναι εμφανής. Το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν προχωρά σύμφωνα με τα προσδοκόμενα αποτελέσματα και η κυβέρνηση οφείλει να συνεργαστεί άμεσα με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, την Εκκλησία, τα επαγγελματικά σωματεία, τους συλλόγους και τα αθλητικά σωματεία, ώστε η καμπάνια για το πρόγραμμα να προωθηθεί κατά τον καλύτερο τρόπο και να γίνει ταυτόχρονα πιο αποτελεσματική.
Το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει προτάσεις που μπορούν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος και να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στις τοπικές οικονομίες των νησιών μας. Τέτοιες είναι η μείωση του ΦΠΑ σε τουρισμό και εστίαση καθώς και η επαναφορά του μέτρου του μειωμένου κατά 30% συντελεστή ΦΠΑ, το οποίο φέρει την υπογραφή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου, με επέκταση της εφαρμογής του σε όλα τα νησιά της πατρίδας μας. Ειδικότερα για τα νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 1.200 κατοίκων προτείνεται μείωση του συντελεστή ΦΠΑ κατά 60%.
Το μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας καταργήθηκε σταδιακά μεταξύ των ετών 2015- 2018, επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκαλώντας βαρύ πλήγμα στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις της νησιωτικής Ελλάδας. Για το συγκεκριμένο μέτρο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής έχει καταθέσει τροπολογία εδώ και οκτώ μήνες, όμως αυτή δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση.
Το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει την αυτόνομη πορεία του με προοδευτικό πολιτικό λόγο, με αυτοδύναμη στρατηγική, με υπευθυνότητα, με προτάσεις και με λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: