Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΠΑΣΟΚ με νέο κόσμο, παλμό αλλά και «βέλη» – Τι λένε νέοι Αχαιοί που συμμετείχαν στο Συνέδριο | Ειδησεις Πάτρα νέα
ΠΑΣΟΚ με νέο κόσμο, παλμό αλλά και «βέλη» - Τι λένε νέοι Αχαιοί που συμμετείχαν στο Συνέδριο

ΠΑΣΟΚ με νέο κόσμο, παλμό αλλά και «βέλη» – Τι λένε νέοι Αχαιοί που συμμετείχαν στο Συνέδριο | Ειδησεις Πάτρα νέα


Συνέδριο με παλμό και πολλά νέα πρόσωπα, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ανανέωση του ΠΑΣΟΚ έχει επιτευχθεί, πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο τριήμερο στο κλειστό γυμναστήριο Τάε Κβο Ντο του Φαλήρου, με τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη, να απευθύνει κάλεσμα επιστροφής σε όλα τα στελέχη που έχουν αποχωρήσει ακόμα και με λάθος συμπεριφορές ή πολιτικές.

Μοναδικές εξαιρέσεις, ωστόσο, αποτελούν τα στελέχη που όπως είπε, «εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ για μια καρέκλα και με πυξίδα την εξουσιομανία, χτυπώντας το ανελέητα ως σύγχρονοι γενίτσαροι, δεν θα έχουν καμία θέση στο κόμμα».

ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΝΙΚΗΣ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, έδωσε το στίγμα της επόμενης ημέρας που αποτελείται από ενότητα, αυτόνομη πολιτική και ήθος. Υπογράμμισε ότι χτίζεται νέα σχέση με τους πολίτες, ενώ φάνηκε σίγουρος για τη νίκη στις εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν. Ευχαρίστησε τους πολίτες που συμμετείχαν στις εσωκομματικές διαδικασίες τον Δεκέμβριο, αλλά και αυτές που έγιναν πριν από λίγες ημέρες. Είπε πως ήταν μια έκπληξη η συμμετοχή των πολιτών και κάτι που δεν αναμενόταν έναν χρόνο πριν και αυτό ακριβώς δίνει μια νέα ώθηση και δυναμική στο κόμμα.

ΜΠΗΧΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

«Είμαστε στην απέναντι όχθη από αυτούς που μας καλούν σε προοδευτικά μέτωπα, αλλά όταν κέρδισαν το 2015, έλεγαν ότι κέρδισαν την κυβέρνηση, δείχνοντας ποια είναι η θέση τους η αξιακή και ποιος ο σεβασμός τους στο κράτος και στη διάκριση των εξουσιών. Είμαστε μακριά από αυτή την κουλτούρα», υπογράμμισε. Πρόσθεσε, «είμαστε απέναντι από όσους μας καλούν σε μέτωπα λογικής, όταν στηρίζουν την κομματική ηγεμονία και το κομματικό ρουσφέτι και τις πελατειακές σχέσεις».

Κλείνοντας ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό» και κάλεσε όλους να είναι μια γροθιά για τη μεγάλη νίκη και τη νέα πορεία του κόμματος προς τη νίκη. Είπε επιπλέον, ότι ξεκινά ο καθημερινός αγώνας σε κάθε γειτονιά και χωριό της χώρας να πείσουν τους πολίτες για τη νέα ευκαιρία που δίνεται στο κόμμα και να κάνουν περήφανο κάθε Ελληνα και κάθε Ελληνίδα.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Το ξεκάθαρο μήνυμα της Ανανέωσης αποτυπώνεται και στην εκλογή της νέας ΚΠΕ του κόμματος. Της ηγετικής ομάδας που θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στις μάχες που έχει να δώσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην κοινωνία, για την κοινωνία.

Στην μέχρι τώρα καταμέτρηση με ασφάλεια μπορούμε να μιλήσουμε για τα πρόσωπα που μπαίνουν δυναμικά στην νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα αριθμεί στο τέλος 301 μέλη:

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πρώτος σε ψήφους θα είναι ο Αντρέας Σπυρόπουλος ενώ την πρώτη 10αδα (μέχρι στιγμής) συμπληρώνουν οι Στέφανος Ξεκαλάκης, Μανώλης Χριστοδουλάκης και η Μάρα Κουκουδάκη, ο Παύλος Χρηστίδης, ο Αντώνης Σαουλίδης, ο Δημήτρης Παπαγιάνναρος, ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Πέτρος Ευθυμίου και ο Μανώλης Όθωνας.

Σημαντικές είναι οι αλλαγές για την ανανέωση, τις θητείες και την εκπροσώπηση στα όργανα του κόμματος. Συγκεκριμένα στο άρθρο 35 αναφέρονται τα εξής:

  1. Η ανανέωση ως διαρκές αίτημα στηρίζεται σε ιδεολογικές αρχές και πολιτικά κριτήρια, ώστε να ενδυναμώνει την ταυτότητα και να πολλαπλασιάζει τη δυναμική του Κινήματος Αλλαγής.
  2. Όλα τα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής όταν επανεκλέγονται, θα πρέπει να ανανεώνονται κατά 25%.
  3. Σε όλα τα κομματικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής δεν επιτρέπονται θητείες πάνω από δώδεκα (12) συνεχόμενα έτη.
  4. Σε όλα τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εξασφαλίζεται η εκπροσώπηση κάθε φύλου τουλάχιστον στο 1/3 των εκλεγμένων μελών του και η εκπροσώπηση των νέων κάτω των 35 ετών τουλάχιστον σε ποσοστό 10%.
  5. Θεσμοθετείται από εδώ και στο εξής ανώτατο όριο πλήρων συνεχόμενων θητειών: τρεις για βουλευτές που αντιστοιχούν σε 12 έτη και δύο για ευρωβουλευτές που αντιστοιχούν σε 10 έτη. Για τις θητείες και την ανανέωση των κομματικών οργάνων ως εκκίνηση-έναρξη ορίζεται το Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και για εκείνες των βουλευτών και των ευρωβουλευτών οι πρώτες μετά την ίδρυση του φορέα εκλογές για την ανάδειξη εθνικού και ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, αντίστοιχα.

Ενώ μεταξύ άλλων, στο άρθρο 36 προβλέπεται το εξής:
Η διάκριση κόμματος και κράτους πρέπει να διέπει την συγκρότηση όλων των κομματικών οργάνων και τις αντίστοιχες πρακτικές και νοοτροπίες.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΝΕΟΙ

Σήμερα, η «ΠτΔ» επέλεξε να μιλήσει με νέα σε ηλικία στελέχη, που βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο, για να μας μεταφέρουν το κλίμα και πως βίωσαν το τριήμερο συνέδριο.

Ο 34χρονος Ναπολέων Τριανταφυλλόπουλος, πρώτος σε κατάταξη σύνεδρος από την Πάτρα, μεταφέρει τα όσα παρατήρησε: «Ηταν πολύ θετικό το κλίμα σε όλη τη διαδικασία και γινόταν αντιληπτό σε όλους όσους βρέθηκαν στο συνέδριο ότι η αναγέννηση του κόμματος γίνεται πραγματικά από τη βάση. Είτε ήταν σύνεδρος κάποιος, είτε παρατηρητής, η ανανέωση ήταν εμφανής, με ένα μέσο όρο ηλικίας κοντά στα 40. Δηλαδή, είχαμε ένα φρέσκο συνέδριο, που οι παραγωγικές γενιές της κοινωνίας έδειξαν πως επιλέγουν το ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, ο κόσμος έδειξε στις εκλογές του συνεδρίου και δείχνει διαρκώς ότι επιλέγει το ΠΑΣΟΚ αβίαστα. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, αυτό φάνηκε και στο συνέδριο».

 

ΠΑΣΟΚ με νέο κόσμο, παλμό αλλά και «βέλη» - Τι λένε νέοι Αχαιοί που συμμετείχαν στο ΣυνέδριοΟ 27χρονος Παναγιώτης Μόσχοβος που εκλέχθηκε σύνεδρος στην 5η θέση στην Πάτρα τόνισε: «Στο συνέδριο έννοιες όπως η πολιτική αυτονομία και η ενότητα της παράταξης ισχυροποιήθηκαν. Η μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας δείχνει ότι η παράταξη έχει παρόν και μέλλον αποτελώντας πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Ως νέα γενιά του κινήματος προσυπογράφω το σύνθημα πολιτική αυτονομία και ενότητα, ώστε μέσα από την ανανέωση και την αξιοκρατία να απαντάμε στα προβλήματα της καθημερινότητας με υπεύθυνες και ρεαλιστικές προτάσεις και λύσεις. Θα ήθελα να κάνω ένα κάλεσμα σε όλους τους νέους και νέες να συμμετέχουν στο δίκτυο νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, όπως και στη ψηφιακή κοινωνία, ώστε όλοι μαζί να βάλουμε το λιθαράκι μας και να συνεισφέρουμε στην Ελλάδα του αύριο».

 

ΠΑΣΟΚ με νέο κόσμο, παλμό αλλά και «βέλη» - Τι λένε νέοι Αχαιοί που συμμετείχαν στο ΣυνέδριοΟ Κώστας Ζορμπάς, 22ος στην κατάταξη στις πρόσφατες εκλογές, στα 30 του χρόνια ως σύνεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε τις εξής διαπιστώσεις: «Ενιωσα στο συνέδριο πως το ΠΑΣΟΚ θα γίνει ξανά κόμμα της κοινωνίας. Είδα ότι η πλειοψηφία των συντρόφων συνέδρων είναι νέοι άνθρωποι, όπως και οι υποψήφιοι για την Κεντρική Επιτροπή. Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις που έρχονται μπροστά μας».

 

 

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: