Πατέρας και γιος πίσω από τη μεγάλη φυτεία της Δίβρης
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πατέρας και γιος πίσω από τη μεγάλη φυτεία της Δίβρης
Υπόθεση εκφοβισμού στον Πύργο - Τι λέει για όσα βίωσε ο 15χρονος (ηχητικό)

Πατέρας και γιος πίσω από τη μεγάλη φυτεία της Δίβρης

– Η διαδρομή της… φούντας

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Νέα στοιχεία αποκαλύπτει σήμερα η εφ. «Πατρίς» σχετικά με το κύκλωμα ναρκωτικών που εξάρθρωσαν την περασμένη Δευτέρα στην Δίβρη, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την ΕΚΑΜ και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.

Των Κ. Γκελντή και Γ. Μικελόπουλου

Πίσω από την τεράστια φυτεία των 670 δενδρυλλίων κάνναβης αλλά και των περισσότερων από 200 κιλών, μεταξύ άλλων κρύβονταν δυο Έλληνες, πατέρας και γιος, οι οποίοι την περασμένη Δευτέρα πιάστηκαν στα πράσα μέσα στην φυτεία, έχοντας ο πρώτος τον ρόλο της εποπτείας, του ανεφοδιασμού, της καλλιέργειας αλλά και της συγκομιδής της κάνναβης ενώ ο δεύτερος σύμφωνα με πληροφορίες, την αποθήκευε και την πουλούσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, που φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα η εφ. «Πατρίς», η φυτεία είχε και δυο χρηματοδότες οι οποίοι παράλληλα, έβρισκαν τους εργάτες και συντόνιζαν την καλλιέργεια και την συγκομιδή ενώ υπήρχε και άτομο υπεύθυνο να επιτηρεί τον χώρο και να ενημερώνει για οποιαδήποτε κίνηση.

Την ημέρα, που η Αστυνομία έκανε «ντου» στην φυτεία αντίκρισε τα δενδρύλλια ύψους από 40 έως 250 εκατοστών αλλά και την αποξηραμένη κάνναβη έτοιμη για διακίνηση στην Αρτέμιδα Αττικής. Πατέρας και γιος, εντοπίστηκαν, έχοντας στην κατοχή τους, τρία σακίδια με 23 νάυλον συσκευασίες και κάνναβη συνολικού βάρους 21 χιλιάδων γραμμαρίων ενώ όπως εκτιμάται το όφελος που θα αποκομούσε η σπείρα από τις συγκεκριμένες παράνομες δοσοληψίες θα ξεπερνούσε τις 75 χιλιάδες ευρώ. Παράλληλα, βρέθηκε και ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς να υπάρχει σχετική άδεια, αλλά και γεωργικά εργαλεία, ψεκαστήρι, λάστιχα και δυο κουβάδες.

Τα ευρήματα ωστόσο των Αρχών δεν σταμάτησαν εκεί αφού στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν Ρούβλια, Λίρες, Δολάρια, Κούνα Κροατίας και Κορώνα Σουηδίας, δείγμα ότι η πληρωμή γινόταν με ξένα νομίσματα.

Τους έπιασαν πριν προλάβουν να το «σκάσουν»

Εν τω μεταξύ, χθες, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου προχώρησε σε πέντε ακόμα συλλήψεις αλλοδαπών στην Αχλαδινή που εμπλέκονταν με διακριτούς ρόλους, στην μεγάλη φυτεία ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, οι Αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας και της Δίωξης Ναρκωτικών, αξιοποιώντας πληροφορίες και δρώντας αστραπιαία μετέβησαν στο χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας και κατάφεραν να συλλάβουν τα πέντε άτομα, την στιγμή μάλιστα που εκείνα ετοιμάζονταν να διαφύγουν από το νομό προκειμένου να μην τους εντοπίσουν.

Από την έρευνα, αποδείχτηκε ότι τα στοιχεία και των πέντε συλληφθέντων είχαν ταυτοποιηθεί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής που χειρίστηκε την υπόθεση εξάρθρωσης του κυκλώματος καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών που δρούσε σε Αττική και Ηλεία.

Γρηγόρης Κατσώλης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας
«Συνεχής ο αγώνας κόντρα στα ναρκωτικά»

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας εκφράζει τα θερμά της  συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου (τμήμα Ασφαλείας & Δίωξη ναρκωτικών) για την σύλληψη πέντε αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας τα πλήρη στοιχεία των οποίων είχαν ταυτοποιηθεί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών οι συνάδελφοι των προαναφερόμενων υπηρεσιών κατάφεραν να συλλάβουν τους αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας την στιγμή που ετοιμάζονταν να εγκαταλείψουν τον νομό υπό τον φόβο εντοπισμού τους. Οι συνάδελφοι με αστραπιαίες κινήσεις κατάφεραν να τους εντοπίσουν στην τ.κ Αχλαδινής Αρχαίας Ολυμπίας, όπου είχαν βρει καταφύγιο, μετά τον εντοπισμό φυτείας στην περιοχή της Δίβρης με περισσότερα από 500 δενδρύλια και πολύ μεγάλης ποσότητας αποξηραμένης κάνναβης, έτοιμη προς διανομή τόσο στον νομό Ηλείας όσο και στους νομούς Αττικής και Φθιώτιδας.

Οι ανωτέρω συλληφθέντες αποτελούσαν μέλη 11μελούς κυκλώματος και διέφυγαν της σύλληψης καθώς η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής είχε προβεί στην σύλληψη έξι δραστών, τεσσάρων ημεδαπών και δυο αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας την Δευτέρα 24.10.2022 σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα σε Ηλεία και Αττική.

Η διακίνηση των ναρκωτικών είναι έγκλημα κατά της κοινωνίας και αποτελεί μια ανοιχτή πληγή που αφορά πρώτα από όλα τους νέους ανθρώπους. Οι συνάδελφοι της Δ.Α Ηλείας θα συνεχίσουν με σθένος την μάχη κατά των ναρκωτικών προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα ζωής ενάντια στις εξαρτήσεις.

Ο αγώνας είναι συνεχής».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: