Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα – 26ο Δημοτικό Σχολείο: «Προστατεύστε τα παιδιά μας» – Κραυγή αγωνίας γονέων και εκπαιδευτικών
ΠΑΤΡΑ

Πάτρα – 26ο Δημοτικό Σχολείο: «Προστατεύστε τα παιδιά μας» – Κραυγή αγωνίας γονέων και εκπαιδευτικών

Μήνες προσπαθούν γονείς και εκπαιδευτικοί του 26ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών μήπως πείσουν τις αρμόδιες αρχές να κατασκευάσουν μία προστατευτική μπάρα στον πεζόδρομο έξω από το σχολείο, ώστε οι μαθητές να μην κινδυνεύουν από την παράνομη διέλευση τροχοφόρων.

Αν και το πρόβλημα είναι διαγνωσμένο και αναγνωρισμένο από τους αρμοδίους, δεν γίνεται το βήμα που πρέπει ώστε τα παιδιά να μπαινοβγαίνουν στο σχολείο χωρίς το φόβο της παράσυρσης από κάποιο τροχοφόρο.

Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, η «Π» βρέθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι την ώρα αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο. Ο φακός αποτύπωσε την προβληματική εικόνα όπως και τα δίτροχα που κυκλοφορούσαν χωρίς να υπολογίζουν ότι βρίσκονται σε πεζόδρομο και πολύ περισσότερο  τους μαθητές που έβγαιναν από το προαύλιο του σχολείου.

Παρκαρισμένο αυτοκίνητο επί του πεζόδρομου

«Παρακαλούμε να φροντίσετε για την τοποθέτηση προστατευτικών μπαρών ασφαλείας, επί της οδού Κιλκίς και Ναυμαχίας Ελλης, καθώς και επί της οδού Κιλκίς και Αγίας Σοφίας, που αποτελούν τις πύλες εισόδου – εξόδου του πεζόδρομου που βρίσκεται κατά μήκος της έμπροσθεν πλευράς του σχολείου μας και οδηγεί στην πλατεία Βορείου Ηπείρου (τ. πλατεία Αγίας Σοφίας)» αναγράφεται σε ένα από τα έγγραφα που έχει στείλει η διεύθυνση του σχολείου στον Δήμο Πατρέων.

Η διεύθυνση του σχολείου, αιτιολογώντας το σχετικό αίτημα αναφέρει: «Ο λόγος που επιβάλλει, κατά την άποψή μας, την προτεινόμενη κατασκευή, είναι η παράνομη είσοδος στον πεζόδρομο αυτό κάθε λογής δίκυκλου τροχοφόρου και μάλιστα σε ώρες προσέλευσης κι αποχώρησης των μαθητών μας, όπου υπάρχει αυξημένη κίνησή τους, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί σοβαρός κίνδυνος ασφάλειας για τους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους».

Την προβληματική κατάσταση διαπίστωσε και ο εκπρόσωπος της Τροχαίας που το μεσημέρι της Παρασκευής πήγε στην περιοχή. Ωστόσο, όπως ανέφερε στους γονείς την αρμοδιότητα έχει ο Δήμος Πατρέων.

«Να μπουν αλυσίδες ανάμεσα στα κολονάκια, κάποια από τα οποία μάλιστα έχουν αφαιρέσει, ώστε να ελαχιστοποιηθεί λίγο το πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν είναι μόνον τις ώρες λειτουργίας του σχολείου καθώς όλες τις ώρες της ημέρας υπάρχουν παιδιά που παίζουν στην πλατεία. Και το πρωί παίζουν τα παιδιά εδώ στην πλατεία και κινδυνεύουν να παρασυρθούν από κάποιο διερχόμενο όχημα. Παρακαλούμε να ληφθούν μέτρα δεν είναι δυνατόν να ζούμε με το φόβο της πιθανής παράσυρσης κάποιου μαθητή» μας ανέφερε μέλος του Συλλόγου Γονέων απευθύνοντας έκκληση προς τη δημοτική αρχή να λάβει τα προβλεπόμενα μέτρα.

pelop

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: