Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα: Ανακύκλωση από το σπίτι για 15.000 νοικοκυριά | Ειδησεις και νέα
Πάτρα: Ανακύκλωση από το σπίτι για 15.000 νοικοκυριά | Ειδησεις και νέα

Πάτρα: Ανακύκλωση από το σπίτι για 15.000 νοικοκυριά | Ειδησεις και νέα


Ως βήμα προόδου στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών για θέματα ανακύκλωσης και σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων μπορεί να εκληφθεί η χθεσινή απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πατρέων για την προμήθεια εξοπλισμού διαλογής στην πηγή.

Οπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Νίκος Ασπράγκαθος «πανελλαδικά η συλλογή προδιαλεγμένων αποβλήτων είναι σχεδόν ανύπαρκτη, ωστόσο και άλλοι δήμοι μαζί με εμάς εργάζονται πάνω σε αυτό, ώστε να υπάρξει ένα δίκτυο προδιαλεγμένων οργανικών απορριμμάτων που θα πηγαίνουν για κομποστοποίηση».

Με βάση τη μελέτη που έχει ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα επιδότησης 1,5 εκατ. ευρώ, προβλέπεται ο Δήμος της Πάτρας να παραλάβει πέντε απορριμματοφόρα, έναν κλαδοθρυμματιστή, 900 εξωτερικούς κάδους ανακύκλωσης διάφορων μεγεθών, 15.000 οικιακούς κάδους κουζίνας που θα συλλέγονται τα οργανικά και τα συγκεντρώνονται ξεχωριστά τα βιοαπόβλητα αλλά και 1.000 κάδους οικιακής κομποστοποίησης.

Για το συγκεκριμένο έργο, ο Ν. Ασπράγκαθος τόνισε πως ο Δήμος της Πάτρας προετοιμάζει μια νέα επικοινωνιακή καμπάνια για να μάθουν οι Πατρινοί για τη χωριστή συλλογή των αποβλήτων, ενώ διευκρίνισε για τους κάδους οικιακής κομποστοποίησης: «Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, στο οποίο θα συλλέγουμε τα απορρίμματα στο σπίτι και θα τα ρίχνουμε στον κάδο της περιοχής μας. Μας απασχολεί εδώ και μήνες το συγκεκριμένο πρόγραμμα και κάνουμε συνεχώς συσκέψεις για να το οργανώσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να πετύχει. Γενικότερα με το συγκεκριμένο έργο, σκοπεύουμε να μειώσουμε τα απορρίμματα που απορρίπτονται στους ΧΥΤΑ και με αυτόν τον τρόπο να αποφύγουμε μέρος του προστίμου για το Τέλος Ταφής».

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης είδαν το συγκεκριμένο έργο με καλό μάτι. Συγκεκριμένα, ο Θ. Αθανασόπουλος της παράταξης Αλεξόπουλου έκανε λόγο για μια καινοτόμο προσπάθεια που θα βοηθήσει να αυξηθούν τα ποσοστά ανακύκλωσης που είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Παράλληλα, επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για την ευαισθητοποίηση των δημοτών. Ωστόσο, εξέφρασε και την επιφύλαξή του αναφορικά με τους διαγωνισμού λέγοντας «αν υπάρχει αίτιο που στους διαγωνισμούς συμμετέχει μόνο ένας ενδιαφερόμενος, θα πρέπει να βρούμε γιατί συμβαίνει και να το λύσουμε».

Με την αναγκαιότητα του έργου συμφώνησε και ο Πέτρος Ψωμάς τονίζοντας πως «πρόκειται για ένα μικρό βήμα σε σχέση με όσα πρέπει να γίνουν, το οποίο θα χρειαστεί να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις – νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: