Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα: Ανήλικοι βασάνιζαν κουτάβι – Το έσωσαν φιλόζωοι
Πάτρα: Ανήλικοι βασάνιζαν κουτάβι - Το έσωσαν φιλόζωοι

Πάτρα: Ανήλικοι βασάνιζαν κουτάβι – Το έσωσαν φιλόζωοι

Φιλόζωοι κατάφεραν να σώσουν ένα σκυλάκι, μόλις δύο μηνών από ανήλικους, που το βασάνιζαν την πλατεία Ελευθερίας στην Πάτρα.

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη 10 Αυγούστου το μεσημέρι και σύμφωνα με τη δικηγόρο του Συλλόγου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας – Save Patras Strays», Έλενα Αρβανίτη τα ανήλικα παιδιά «διασκέδαζαν» βασανίζοντας το μικρό σκυλάκι. Το κρατούσαν στον ήλιο από το ένα πόδι και στη συνέχεια το πετούσαν και το κλωτσούσαν.

Μάρτυρες του περιστατικού υπήρξαν δύο εθελοντές φιλόζωοι και η μία εκ των δύο προσέφυγε στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα για να καταθέσει τα όσα είδε, ώστε να ενεργοποιηθεί ο σχετικός νόμος και να αφαιρεθεί από τους ανήλικους το άτυχο κουταβάκι.

Η Αστυνομία βρέθηκε στην πλατεία Ελευθερίας για να ελέγξει τόσο τους ανήλικους, αλλά και την κατάσταση, που βρισκόταν το νεογνό ζώο. Διαπιστώθηκε, ότι οι ανήλικοι δεν είχαν ταυτότητα και δηλωμένη διεύθυνση διαμονής, αλλά και ούτε έγγραφα που να δηλώνουν ότι είναι οι ιδιοκτήτες του ζώου. Όπως υποστηρίζουν οι φιλόζωοι, αρχικά το κουτάβι παραδόθηκε και πάλι στους ανήλικους με τη δικαιολογία, ότι ήταν πολύ μικρό και δεν έπρεπε να έχει ηλεκτρονική σήμανση και κτηνιατρικό βιβλιάριο.

Οι ανήλικοι Ρομά αρνήθηκαν, ότι το κακοποιούσαν και επέμεναν ότι το κουτάβι τους ανήκει.

Σύμφωνα με το pelop.gr, η δικηγόρος του συλλόγου λίγες ώρες αργότερα, δέχτηκε τηλεφώνημα από το 2ο Αστυνομικό Τμήμα στην Πάτρα να πάνε οι εθελοντές να παραλάβουν το κουτάβι υπ’ ευθύνη τους, ώστε να τελειώσει το μαρτύριο του και να βρεθεί ένα πιο ασφαλές καταφύγιο για την καθημερινότητά του.

ert

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: