Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα: Ανοιξε για να κλείσει το νηπιαγωγείο Ανω Καστριτσίου
Πάτρα: Ανοιξε για να κλείσει το νηπιαγωγείο Ανω Καστριτσίου | Ειδήσεις Πάτρα νέα

Πάτρα: Ανοιξε για να κλείσει το νηπιαγωγείο Ανω Καστριτσίου


Κλεισμένα στα σπίτια τους μένουν εδώ και τρεις εβδομάδες τα παιδιά του Ανω Καστριτσίου αφού το νηπιαγωγείο τους έβαλε λουκέτο. Η αναστολή λειτουργίας του οφείλεται στο γεγονός ότι φοιτούν τρία παιδιά, αντί για πέντε που
προβλέπει ο νόμος.

Γιατί όμως λειτούργησε τον Σεπτέμβριο;

Οπως μας ανέφεραν οι γονείς των παιδιών υπήρχε ενημέρωση για δύο μετεγγραφές οι οποίες όμως τελικά δεν έγιναν. Παράλληλα υπήρξαν και απώλειες καθώς μία οικογένεια με τέσσερα παιδιά αναγκάστηκε να μετακομίσει από το χωριό εξαιτίας της μη κάλυψης των παιδιών της από σχολείο.

Στο ερώτημά μας γιατί δεν τα στέλνουν στο κοντινότερο νηπιαγωγείο η απάντηση που μας δόθηκε από τους γονείς είναι η εξής: «Η κοινότητα του Κάτω Καστριτσίου, στην οποία και θα πρέπει να μεταφέρονται τα παιδιά μας για την φοίτησή τους στο νηπιαγωγείο, στο πλαίσιο της υποχρεωτικής τους εκπαίδευσης, απέχει 13 χιλιόμετρα από τον τόπο της κατοικίας τους. Οι γονείς θα πρέπει να μεταβαίνουν δύο φορές για να μεταφέρουν και να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους, διανύοντας συνολικά 52 χιλιόμετρα σε καθημερινή βάση. Πρόκειται για δυσβάστακτο κόστος ειδικά στην εποχή μας, όπου το οικογενειακό εισόδημα πλήττεται από τις συνεχείς ανατιμήσεις στο κόστος ζωής γενικά, αλλά και στο κόστος των καυσίμων ειδικά, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης».

Παράλληλα, όπως έχει αναδείξει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» σε παλαιότερο ρεπορτάζ, οι γονείς υπογραμμίζουν τον επικίνδυνο δρόμο που καλούνται να διανύσουν καθημερινά. «Ο δρόμος μας είναι όλος ανηφόρα και στροφές, τον χειμώνα έχει πάγο. Ακόμα και να δρομολογηθεί ταξί από τη νέα χρονιά, όπως μας είπαν από την περιφέρεια, θα υπάρχει πρόβλημα. Το ταξί θα έχει συνοδό και ειδικά καθίσματα για τα παιδιά μας που είναι 4 ετών; Πώς θα είναι καθημερινά εκτεθειμένα σε αυτόν τον επικίνδυνο δρόμο;».

Το θέμα απασχόλησε και την προχθεσινή συνέλευση της κοινότητας Ανω Καστριτσίου. Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη οι κάτοικοι του χωριού έστειλαν επιστολή προς την περιφέρεια και τον δήμο, η οποία συνοδεύεται από δεκάδες υπογραφές, με αίτημα να ανοίξει το νηπιαγωγείο.

«Απευθύνουμε έκκληση και ζητούμε από την πολιτική, την περιφερειακή και την δημοτική εξουσία του τόπου μας, να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην άρση της αναστολής λειτουργίας του νηπιαγωγείου, εκτελώντας το χρέος τους για την προστασία της ευημερίας της ανάπτυξης και της οικογενειακής ζωής των πολιτών τους» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική επιστολή.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: