Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα: Αντιπολεμική κινητοποίηση από Εργατικό Κέντρο και Επιτροπή Ειρήνης – Παρών και ο Δήμαρχος Κ. Πελετίδης ΦΩΤΟ | Ειδησεις και νέα
Πάτρα: Αντιπολεμική κινητοποίηση από Εργατικό Κέντρο και Επιτροπή Ειρήνης - Παρών και ο Δήμαρχος Κ. Πελετίδης ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αντιπολεμική κινητοποίηση από Εργατικό Κέντρο και Επιτροπή Ειρήνης – Παρών και ο Δήμαρχος Κ. Πελετίδης ΦΩΤΟ | Ειδησεις και νέα


Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και μέλη της Δημοτικής Αρχής συμμετείχαν σήμερα, Δευτέρα 14 Μάρτη, στις 6.30 το απόγευμα, στη συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καθώς και στην πορεία που ακολούθησε.

Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο και την Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας με κεντρικά συνθήματα:

–   Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

–  Καμία συμμετοχή – καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.

 

Πάτρα: Αντιπολεμική κινητοποίηση από Εργατικό Κέντρο και Επιτροπή Ειρήνης - Παρών και ο Δήμαρχος Κ. Πελετίδης ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αντιπολεμική κινητοποίηση από Εργατικό Κέντρο και Επιτροπή Ειρήνης - Παρών και ο Δήμαρχος Κ. Πελετίδης ΦΩΤΟ

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας, Παναγιώτης Μελάς, στην ομιλία του ανέφερε:

«Κι από το σημερινό βήμα καταδικάζουμε την απαράδεκτη Ρωσική εισβολή και την ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, που είναι το αποτέλεσμα των συνεχώς οξυνόμενων ανταγωνισμών ανάμεσα στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ με τη Ρωσία με στόχο το ξαναμοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων, των ζωνών επιρροής και με θύματα τον Ουκρανικό, τον Ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Η κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία φέρνει για τα καλά στην ημερήσια διάταξη το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης. Εξυπηρετεί τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστικών κρατών της περιοχής. Καλλιεργεί το εθνικιστικό μίσος μεταξύ των λαών. Στο πλαίσιο των οξυμένων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, η Ρωσία επιδιώκει να εξασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα σε βάρος των λαών.

Η ένταση του αντικομμουνισμού που καταγράφεται ως επίσημη θέση τόσο της κυβέρνησης του Κιέβου, αλλά και που περίσσεψε στο διάγγελμα του Ρώσου προέδρου, Πούτιν, ξεγυμνώνει όλους όσοι σκόπιμα καλλιεργούν αυταπάτες για το ρόλο της Ρωσίας, επιχειρώντας να την παρουσιάσουν ως δήθεν αντίβαρο στην επιθετικότητα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Αποδεικνύεται στην πράξη πως ο αντικομμουνισμός αξιοποιείται ως εργαλείο του κεφαλαίου κατά των λαών. Όσο αντικομμουνιστικό δηλητήριο και να χυθεί, όμως, δεν μπορεί να σβηστεί από την ιστορική μνήμη η συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στην ειρήνη και στη φιλία των λαών. Δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι σε όλη τη διάρκεια της ζωής της η ΕΣΣΔ αποτέλεσε μια πολυεθνική ένωση ισότιμων κρατών, στο πλαίσιο της οποίας οι λαοί συνυπήρχαν ειρηνικά, μακριά από εθνοτικούς διχασμούς. Απεναντίας, η καπιταλιστική παλινόρθωση και η σημερινή καπιταλιστική Ρωσική Ομοσπονδία που αξιοποιεί τη λεγόμενη “αποκομμουνιστικοποίηση”, είναι που καλλιεργεί το εθνικιστικό μίσος και τον διχασμό μεταξύ των λαών, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ρωσικής αστικής τάξης.

Καταγγέλλουμε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αποστείλει με C-130 πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, τις πολύ επικίνδυνες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, βαθαίνοντας ολοένα και περισσότερο εμπλοκή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση που μαίνεται στην Ουκρανία.

Σας καλούμε να βγάλετε συμπεράσματα και να καταδικαστεί στη λαϊκή σκέψη και συνείδηση η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και των άλλων αστικών κομμάτων που παρά τις επιμέρους δήθεν διαφωνίες τους, ομονοούν και στηρίζουν την επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, μετατρέποντας τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο και το λαό μας σε στόχο αντιποίνων!

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Φίλες και φίλοι,

Ο ελληνικός λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη στα καλέσματα του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των κομμάτων του που επιδιώκουν να τον στοιχήσουν πίσω από τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του ευρωατλαντισμού.

Ήδη η λαϊκή οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με τις τραγικές συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία. Ζούμε τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, την ακρίβεια σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, την ενεργειακή φτώχεια εν μέσω κακοκαιρίας. Βλέπουμε καθημερινά τα εκατομμύρια ξεριζωμένων που εγκαταλείπουν όπως – όπως τον τόπο τους για να γλιτώσουν από τη φωτιά του πολέμου, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.

Καταρρέουν στην πράξη οι μύθοι ότι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ αποτελούν δήθεν εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας των λαών. Οι επιθετικές πρωτοβουλίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, η εμπλοκή τους με την αποστολή πολεμικού υλικού, η τεράστια συγκέντρωση δύναμης πυρός, τα εξοπλιστικά προγράμματα μαμούθ που ανακοινώνονται από την ΕΕ, ακόμη και το ενδεχόμενο αποστολής ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία, που εξετάζει η κυβέρνηση προειδοποιούν για μεγάλες περιπέτειες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκοντας να παίξει το ρόλο του καλού μαθητή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία, θέτει το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους. Οι ευθύνες της είναι εγκληματικές:

·         Στέλνει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, μέσω του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ελευσίνας

·         Έδωσε το πράσινο φως ώστε το πολιτικό αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” να χρησιμοποιηθεί για τη στάθμευση ιπτάμενων τάνκερ των ΗΠΑ με προορισμό την Ουκρανία

·         Από την ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση στο Στεφανοβίκειο απογειώθηκαν τα πολεμικά ελικόπτερα Apache με κατεύθυνση την Πολωνία, ώστε να είναι σε ετοιμότητα να συμβάλλουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία

·         Συζητά την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών και προσωπικού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία

Μέσω των ευρωατλαντικών βάσεων και υποδομών, που αναβαθμίζονται περαιτέρω με την νέα Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις που η κυβέρνηση θα φέρει για επικύρωση στη Βουλή στο επόμενο διάστημα, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε απέραντη βάση πολεμικής εφόρμησης, με το λαό μας να στοχοποιείται. Με τη συμμετοχή των βάσεων και υποδομών που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια οι ασκήσεις περικύκλωσης της Ρωσίας, συγκεντρώθηκε τεράστια δύναμη πυρός στην Ανατολική Ευρώπη, λειτουργώντας ως “προσάναμμα”  για την πολεμική ανάφλεξη στην Ουκρανία τις τελευταίες μέρες. Οι βάσεις στην Αλεξανδρούπολη, στη Σούδα και σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για να συμβάλλουν στους δολοφονικούς ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται να συμβάλλουν στους δολοφονικούς ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς κατά άλλων λαών.

Η περιοχή της Αχαΐας και της ευρύτερης Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα! Η εμπλοκή είναι ξεκάθαρη:

·        η βάση στον Άραξο, που μάλιστα τα προηγούμενα χρόνια προετοιμάστηκε για να φιλοξενήσει πυρηνικά όπλα

·        η βάση στην Ανδραβίδα που συμμετέχει ενεργά όλα τα χρόνια σε μια σειρά από ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις, που όπως φανερώθηκε κι από τις εξελίξεις στην Ουκρανία, αποτελούν πρόβες πολέμου

·        η βάση του Ακτίου, με τα ιπτάμενα κατασκοπευτικά Άβακς που συμμετείχαν σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τα προηγούμενα χρόνια στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Συρία, στη Λιβύη, σαρώνοντας στόχους και συμβάλλοντας στον ΑμερικανοΝΑΤΟικό επιχειρησιακό σχεδιασμό, έχοντας αναλάβει ρόλο στην επιτήρηση του εναέριου χώρου των Βαλκανίων και που τώρα για άλλη μια φορά καλείται να συμβάλλει στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία

Οι δηλώσεις του ίδιου του Πούτιν, του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών, αλλά και μιας σειράς Ρώσων αξιωματούχων, ότι οι χώρες και οι περιοχές που στέλνουν πολεμικό υλικό και συμμετέχουν στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, αποτελούν εν δυνάμει στόχους, πρέπει να σημάνουν συναγερμό!

 

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Φίλες και φίλοι,

 

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις που βρωμάνε μπαρούτι, απαιτείται ετοιμότητα κι επαγρύπνηση. Να δυναμώσει ακόμη πιο αποφασιστικά η λαϊκή πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τους ανταγωνισμούς, τους πολέμους, την προσφυγιά.

 

Η σωστή πλευρά της ιστορίας δεν είναι με το μέρος του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή.  Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί ιμπεριαλιστές. Αντίθετα, αυτοί είναι που για τα συμφέροντά τους αιματοκυλούν τους λαούς, ξαναχαράζουν σύνορα με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

 

Η σωστή πλευρά της ιστορίας ήταν, είναι και θα είναι πάντα με τους λαούς! Με την πάλη τους για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πόλεμο και προσφυγιά! Με την πάλη για να γίνει κάθε λαός νοικοκύρης στον τόπο του, μακριά κι έξω από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία! Αυτός και μόνο αυτός είναι ο βασικός όρος για να μπορέσουν οι λαοί να ζήσουν ειρηνικά, με φιλία, αλληλεγγύη, με σχέσεις αμοιβαίου οφέλους μεταξύ τους!

 

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας! Δυναμώνουμε την πάλη του λαϊκού κινήματος! Πλαταίνουμε τη δράση μας ώστε να φτάσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης, σε κάθε γειτονιά! Να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής! Ο δικαιολογημένος φόβος να γίνει δύναμη καταδίκης της επικίνδυνης πολιτικής της εμπλοκής. Να γίνει δύναμη διεκδίκησης για:

 

·         Άμεση απεμπλοκή της   Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!

·         Να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές!

·         Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!

·         Καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στην Ουκρανία!

·         Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων – Όχι στην αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία!

·         Αλληλεγγύη στον ουκρανικό, στον ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής!

 

 

ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ! Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ!».

 

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις – νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: