Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα:  Απονεμήθηκαν τα Διεθνή Βραβεία Ποίησης Jean Moreas
Πάτρα:  Απονεμήθηκαν τα Διεθνή Βραβεία Ποίησης Jean Moreas

Πάτρα:  Απονεμήθηκαν τα Διεθνή Βραβεία Ποίησης Jean Moreas

Η Απονομή των βραβείων  έγινε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών. Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Γραφείου Ποιήσεως  Αντώνης Σκιαθάς που καλωσόρισε τόσο τους τιμώμενους και τις τιμώμενες που ήρθαν στην Πάτρα από αρκετά μέρη της Ελλάδας, όσο και το πολιτικό δυναμικό της Αχαΐας αλλά και τους θιασώτες της λογοτεχνίας που γέμισαν ασφυκτικά το αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου.
Ο πρόεδρος των Βραβείων Jean Moreas Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος ακολούθησε  στο βήμα της εκδήλωσης όπου μεταξύ άλλων ανακοίνωσε την θεσμοθέτηση από την επόμενη χρονιά της απονομής βραβείου για το σύνολο του Έργου τους σε ποιητή η ποιήτρια από το εξωτερικό  κατά τα Διεθνή πρότυπα.
Το έργο του Γραφείου Ποιήσεως στηρίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ελληνιστών και Ελληνιστριών  στα πανεπιστήμια της Ευρώπης, η Greek Library of London.
Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Άγγελος Τσιγκρής (ΝΔ), Σία Αναγνωστοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), οι αντιπεριφερειάρχες Χαράλαμπος Μπονάνος, Ανδρέας Φίλιας, Τάκης Παπαδόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Πέτρος Ψωμάς.
Ύψιστη τιμή η παρουσία του τακτικού μέλους της Ακαδημίας Αθηνών καθηγητή Κώστα Βαγενά. Παρευρέθηκαν  ποιητές, ποιήτριες, συγγραφείς, μεταφραστές, μεταφράστριες απο την ευρύτερη περιοχή και την Αθήνα.
Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης η απονομή του Βραβείου για την προβολή των ελληνικών γραμμάτων στο εξωτερικό στην Gonda Van Steen κατέχουσα την έδρα Κοραής στο King’s College του Λονδίνου.
Σε σύνδεση με το Λονδίνο η τιμώμενη βελγοαμερικανίδα καθηγήτρια  παρακολούθησε να παραλαμβάνει το βραβείο για λογαριασμό της ο επίτιμος Πρόξενος του Βελγίου Ανδρέας Γουργουλιάτος από τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση απονομής των βραβείων Jean Moreas

Τα παρόντα μέλη της κριτικής επιτροπής Τζίνα Καλογήρου, καθηγήτρια του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Κώστας Κρεμμύδας, ποιητής και Εκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού Μανδραγόρας ευχαρίστησαν την Πάτρα, τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες της τέχνης του Ομήρου.
Τα Βραβεία που απονεμήθηκαν  είναι :
– Το βραβείο “Θανάσης Νάκας” στον Συμεών Σταμπουλού
– Το βραβείο ” Κωστής Παλαμάς” στον Γεράσιμο Ζώρα
– Το Μεγάλο Βραβείο για τη διάδοση των Ελληνικών Γραμμάτων στο εξωτερικό στην Gonda Van Steen.
– To βραβείο Jean Moreas για το σύνολο του έργου του στον Δημήτρη Δασκαλόπουλο.
– Το βραβείο για την καλύτερη ποιητική συλλογή  πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή, προτοεμφανιζόμενης  ποιήτριας στον Νικόλαο Κιχέμ Κοτσαμπουγιούκη και στην  ποιήτρια Μαρίνα Μιχαήλ Χρηστάκη
– Το βραβείο για την καλύτερη ποιητική συλλογή στον Ηλία Κεφάλα.

(Φωτογραφίες: Γιάννης Πεφάνης)

ertnews.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: