Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα – Αραχωβίτικα: Καθαρίζεται η «ζούγκλα» με εισαγγελική εντολή | Ειδησεις
Πάτρα - Αραχωβίτικα: Καθαρίζεται η «ζούγκλα» με εισαγγελική εντολή | Ειδησεις

Πάτρα – Αραχωβίτικα: Καθαρίζεται η «ζούγκλα» με εισαγγελική εντολή | Ειδησεις


Για τον καθαρισμό του ξενοδοχείου Alexander Bay ρώτησε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας ο Γιώργος Ρώρος, καθώς αποτελεί διαχρονικό αίτημα των κατοίκων των Αραχωβιτίκων. Ο κ. Ρώρος θέλησε να μάθει τί ενέργειες έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα προκειμένου να μην αποτελεί ο χώρος επικίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιάς, αφού λόγω της χρόνιας εγκατάλειψης η εγκατάσταση είναι κατάφυτη.

Την απάντηση στην ερώτηση του κ. Ρώρου αλλά και στο διαχρονικό αίτημα των κατοίκων των Αραχωβιτίκων την έδωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Αναστασίου.

«Υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία για να μπορούμε να παρεμβαίνουμε σε ιδιωτικές περιουσίες. Για να καθαρίζουμε, λοιπόν, οικόπεδα και σημεία που κρίνονται επικίνδυνα, ακολουθούμε το δρόμο της Πυροσβεστικής. Υπάρχει συγκεκριμένη πυροσβεστική διάταξη για αυτές τις διαδικασίες. Εμείς πήγαμε στην Εισαγγελία, κάναμε αυτοψία και περιμέναμε τις προηγούμενες ημέρες την έγκριση του Εισαγγελέα» εξήγησε ο κ. Αναστασίου.

Επιπλέον, σχετικά με την τύχη του αιτήματος καθαρισμού, τόνισε: «Τη Δευτέρα κοινοποιήθηκε στην Υπηρεσία του Δήμου η απόφαση της Εισαγγελίας Πατρών. Με τη σειρά μας ήρθαμε σε συνεννόηση με τον προσωρινό ιδιοκτήτη του χώρου, γιατί υπάρχουν κάποια κολλήματα της Cocomat. Από εδώ και πέρα, θα μπούμε στο ακίνητο για να το καθαρίσουμε και στη συνέχεια το πρόστιμο θα πάει στην εταιρεία που είναι η νέα ιδιοκτήτρια του χώρου».

Η «Π» μέσα από ρεπορτάζ του Σωτήρη Παπανδρέου αποκάλυψε την προηγούμενη Κυριακή ότι το εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο «Alexander Bay», στην περιοχή των Αραχωβιτίκων της Πάτρας, αποκτήθηκε από την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων «Μπλε Κέδρος» των αδερφών Παύλου και Μιχάλη Ευμορφίδη, γνωστών ευρύτερα από την εταιρεία στρωμάτων και προϊόντων ύπνου, Coco-Mat.

Η απόκτηση του «Alexander Bay» έγινε έναντι τιμήματος 1,8 εκατ. ευρώ, σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό που διενεργήθηκε χθες και ο οποίος ξεκίνησε με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό του 1.325.350 ευρώ, γεγονός που καταδεικνύει πως υπήρξε ενδιαφέρον και από άλλους υποψήφιους αγοραστές.

Το παραθαλάσσιο ακίνητο βρίσκεται εντός του οικισμού Αραχωβιτίκων του Δήμου Ρίου και είναι συνολικής επιφάνειας 21.625 τ.μ. με κτιριακό συγκρότημα εμβαδού 5.373 τμ που λειτουργούσε ως ξενοδοχείο Β’ τάξης. Το οικόπεδο έχει πρόσωπο με παλαιά εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου και τμήμα καταλαμβάνεται από ζώνη παραλίας έκτασης 714 τ.μ. το οποίο προορίζεται για κοινόχρηστος χώρος μετά τη συντέλεση της απαλλοτριωτικής διαδικασίας.

Πρόκειται, για εγκαταλελειμμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα με ημιτελή κτίρια που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’70 και λειτούργησε για μια περίοδο λίγων χρόνων.

Στο παρελθόν ήταν μία από τις σημαντικότερες τουριστικές μονάδες, αλλά κάποια στιγμή έκλεισε και εγκαταλείφθηκε. Αποκτήθηκε από τον πατρινό επιχειρηματία Κώστα Αντζουλάτο με σκοπό να επαναλειτουργήσει, αλλά τα σχέδια δεν προχώρησαν και το ακίνητο κατασχέθηκε ενώ ο χώρος σήμερα θυμίζει ζούγκλα.

 

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: