Πάτρα: Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε φαρμακείο που εξέδιδε πλαστά rapid test
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα: Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε φαρμακείο που εξέδιδε πλαστά rapid test

Πάτρα: Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε φαρμακείο που εξέδιδε πλαστά rapid test


Αναστάτωση έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν φαρμακείο της Αχαΐας το οποίο εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά, μετά τη διενέργεια rapid test. «Υπάρχει ένα εισαγγελικό έγγραφο χωρίς πολλές λεπτομέρειες, και από τις κατηγορίες εικάζουμε ότι πρόκειται για rapid test» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας Ανδρέας Σοφιανόπουλος μιλώντας στο pelop.gr.

Αυτή τη στιγμή ο Φαρμακευτικός Σύλλογος παρακολουθεί την εξέλιξη καθώς έχει παρέμβει η Εισαγγελία της χώρας και η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Παράλληλα, στο φως ήρθε και η περίπτωση ενός άλλου φαρμακείου της Πάτρας, για το οποίο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει κάνει κινήσει καθώς όπως σημείωσε ο κ. Σοφιανόπουλος «πρόκειται για εσωτερικό ζήτημα και έχουμε κάνει τις καταγγελίες μας. Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται στο Πειθαρχικό».

Όσον αφορά την δεύτερη περίπτωση οι καταγγελίες που βγήκαν στο φως κάνουν λόγο πως δεν προχωρά σε εκτέλεση συνταγών, καθώς δεν έχει σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία, ενώ σημαντικό είναι πως παίρνει τα προσωπικά δεδομένα πελατών του και τα δίνει σε άλλα φαρμακεία ώστε να εκτελεστούν οι συνταγές, κάτι που παραβιάζει τον κώδικα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Για την συγκεκριμένη υπόθεση έχουν γίνει και καταγγελίες από περίοικους που κάνουν λόγο για μη τήρηση βασικών κανόνων όπως ο τρόπος που διενεργεί rapid test αλλά και το ωράριο στο οποίο τα κάνει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις – νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: