Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα – Χριστουγεννιάτικη αγορά: Δώρα και επιδόματα έστειλαν κόσμο στα μαγαζιά
ΠΑΤΡΑ

Πάτρα – Χριστουγεννιάτικη αγορά: Δώρα και επιδόματα έστειλαν κόσμο στα μαγαζιά


Τελευταίες ημέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και η αγορά της Πάτρας αναμένεται από σήμερα να ανεβάσει ρυθμούς, καθώς χθες έγινε η καταβολή δώρων, επιδομάτων και συντάξεων. Η τοπική αγορά περιμένει με προσμονή την έξοδο των καταναλωτών για την κορύφωση των εορτατικών αγορών από σήμερα μέχρι και το Σάββατο, ωστόσο, οι εκτιμήσεις είναι συγκρατημένες, λόγω του κύματος της ακρίβειας στον κλάδο της διατροφής και στην ενέργεια.

Γιάννης Ρούπας

Ο έμπορος καλλυντικών Γιάννης Ρούπας, δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» ότι, με σύμμαχο τον καλό καιρό, η εβδομάδα των Χριστουγέννων ξεκίνησε θετικά. «Από την Τετάρτη λόγω των πληρωμών μισθών, συντάξεων και δώρου Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα, η κίνηση δείχνει αυξημένη. Μετά από δύο δύσκολες εορταστικές περιόδους των προηγούμενων ετών λόγω πανδημίας, οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές έχουν επανέλθει στην κανονικότητα.

Οσο αφορά τον κλάδο των καλλυντικών, στον οποίο και δραστηριοποιούμαι, αυξημένη ζήτηση υπάρχει σε προϊόντα μακιγιάζ, βαφές μαλλιών και οικονομικές επιλογές δώρων. Οι κοινωνικές εκδηλώσεις επανέρχονται στην καθημερινότητά μας και είμαι πεπεισμένος ότι η αγοραστική κίνηση, ειδικά τις παραμονές των εορτών, θα ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Εμείς ως τοπικές επιχειρήσεις χρειαζόμαστε την στήριξη των Πατρινών καταναλωτών και είμαι σίγουρος πως θα την έχουμε».

Ο έμπορος παπουτσιών, Δημήτρης Παλούμπης, τόνισε στην «Π», ότι η χθεσινή ημέρα καταβολής του δώρου Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, είναι καθοριστικής σημασίας, γιατί πρακτικά από σήμερα θα φανεί πως θα κινηθεί η αγορά της Πάτρας. «Περιμένουμε με την προσμονή, να δούμε αυξημένη κίνηση» είπε ο κ. Παλούμπης.

ΠΑΤΡΑ

Δημήτρης Παλούμπης

Ο έμπορων παιδικών παπουτσιών, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, εμφανίστηκε στην «Π» συγκρατημένα αισιόδοξος. Ο κλάδος του, είναι «παραδοσιακά» από τους πρώτους που ξεκινούν να κινούνται εμπορικά στις γιορτές των Χριστουγέννων, ωστόσο είπε: «η πραγματική κίνηση θα αποτυπωθεί από σήμερα και μετά, λόγω της σταδιακής πληρωμής δώρων, επιδομάτων και συντάξεων.

ΠΑΤΡΑ

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Πάντως, ομολογεί ότι οι καταναλωτές φέτος είναι «κουμπωμένοι» και προβληματισμένοι. «Η χρονιά δεν είναι καλή, παρότι η οικονομία βγαίνει από την πανδημία του κορονοϊού. Είναι ξεκάθαρο ότι η ακρίβεια και η αβεβαιότητα, έχει πλήξει τα νοικοκυριά. Ο κόσμος προσπαθεί να διαχειριστεί τα προβλήματά του και αυτό «βγαίνει» και στην αγορά. Το πρωτεύον είναι πλέον η κάλυψη των εξόδων του σούπερ μάρκετ, της θέρμανσης και γενικά το κόστος διαβίωσης και έπονται τα ψώνια με ό,τι περισσεύει» τόνισε ο κ. Ζαφειρόπουλος.

pelop

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: