Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα – COVID19: Ανοίγουν τρίτη πτέρυγα στο Ρίο

Πάτρα – COVID19: Ανοίγουν τρίτη πτέρυγα στο Ρίο

Η εικόνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και στον Άγιο Ανδρέα

Πάνω από 80 συνολικά είναι έως αυτή την ώρα οι νοσηλευόμενοι στα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο και στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα ενώ στο ΠΓΝΠ ετοιμάζονται να ανοίξουν και τρίτη πτέρυγα για ασθενείς covid, στην Παθολογική, ενόψει και της εφημερίας της Δευτέρας και με δεδομένο ότι λίγες κλίνες έχουν μείνει ελεύθερες στις κλινικές κορωνοϊού στις οποίες έχουν μετατραπεί οι ΩΡΛ και η Οφθαλμολογική. Η ΩΡΛ μάλιστα άνοιξε το Σάββατο.

Όπως δηλώνει στη thebest.gr o Λοιμωξιολόγος – Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Μάρκος Μαραγκός  «γεμίζει και η δεύτερη κλινική που ανοίξαμε και ετοιμάζουμε τρίτη. Υπάρχουν ακόμα κάποια ελεύθερα κρεβάτια αλλά ενόψει της εφημερίας της Δευτέρας ετοιμάζουμε και τρίτη. Τα περιστατικά είναι όλων των ηλικιών και με υποκείμενα νοσήματα οι περισσότεροι. Μπαίνουμε στο πορτοκαλί της επιχειρησιακής μας ετοιμότητας. Μπορεί να γίνουν και κάποια εξιτήρια και ν΄αποσυμφορηθεί η κατάσταση, όμως την Παρασκευή και το Σάββατο είχαμε πολλές εισαγωγές. Έχουμε ως σύστημα το επιχειρησιακό μας σχέδιο και προχωράμε αλλά δεν είμαι χαρούμενος που ανοίγουμε κι άλλη κλινική».

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες οι νοσηλευόμενοι στις κλινικές κορωνοϊού στο Ρίο είναι 39 και 9 στη ΜΕΘ Covid.  Στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας Άγιος Ανδρέας από την άλλη, στην κλινική κορωνοϊού νοσηλεύονται 37 ασθενείς και στη ΜΕΘ covid 4 εκ των οποίων 3 διασωληνωμένοι. Αν χρειαστεί, και στον Άγιο Ανδρέα θα αυξηθούν οι κλίνες για περιστατικά covid. Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών προέρχεται από την Αχαΐα σύμφωνα με πληροφορίες.

Thebest.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: