Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα: Δημοπρατείται η συντήρηση της πλατείας Γεωργίου – «Κόλλησε» η Γούβα | Ειδησεις και νέα
Πάτρα: Δημοπρατείται η συντήρηση της πλατείας Γεωργίου - «Κόλλησε» η Γούβα | Ειδησεις και νέα

Πάτρα: Δημοπρατείται η συντήρηση της πλατείας Γεωργίου – «Κόλλησε» η Γούβα | Ειδησεις και νέα


Δημοπρατούνται τις επόμενες ημέρες τα έργα συντήρησης της πλατείας Γεωργίου στο κέντρο της Πάτρας, τα οποία έχουν προϋπολογιστεί να ξεπεράσουν τις 850.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει η «Π», η μελέτη του έργου περιλαμβάνει εργασίες καθαρισμού στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, τοποθέτηση νέων μαρμάρων και καλυμμάτων, νέο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό αλλά και εργασίες πρασίνου.

Στη χθεσινή οικονομική επιτροπή ο αντιδήμαρχος Εργων Χρήστος Κορδάς σημείωσε ότι «δεν περιλαμβάνεται σε αυτό το έργο η συντήρηση των δύο σιντριβανιών και των φανοστατών της πλατείας καθώς έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα μνημεία. Για τη συντήρησή τους αναμένεται μια τελική απόφαση από το Υπουργείο Πολιτισμού».

«ΚΟΛΛΗΣΕ» Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΟΥΒΑΣ

Εκπτωτη κηρύχθηκε η εταιρεία που είχε αναδειχθεί προσωρινή ανάδοχος του έργου αστικής ανάπλασης της Γούβας στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα καθυστέρησης της εκκίνησης του έργου, αφού θα πρέπει να βρεθεί νέα εταιρεία να το αναλάβει.

Οπως έγινε γνωστό, η εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο (είναι η ίδια που αποχώρησε από την πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο) έχει κηρυχθεί έκπτωτη από τις αρμόδιες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για δύο έργα στην Καλαμάτα και το Ηράκλειο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναλάβει το έργο της Πάτρας με βάση το νόμο.

Πλέον, θα επαναληφθεί η διαδικασία της δημοπρασίας ώστε να βρεθεί νέος ανάδοχος, με το ευτύχημα στην όλη υπόθεση να είναι πως, πλέον, η αρμόδια επιτροπή που «τρέχει» τα γραφειοκρατικά ζητήματα αποτελείται μόνο από εργαζόμενους του Δήμου και επομένως μπορούν να αποφευχθούν καθυστερήσεις που παρατηρούνταν στο παρελθόν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις – νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: