Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα: Δώρα ζωής πρόσφερε 51χρονη μετά το θάνατό της
Πάτρα: Δώρα ζωής πρόσφερε 51χρονη μετά το θάνατό της

Πάτρα: Δώρα ζωής πρόσφερε 51χρονη μετά το θάνατό της

Πρόσφερε δώρα ζωής σε συνανθρώπους μας μετά τον θάνατό της. Ο λόγος για 51χρονη από την Παραβόλα Αιτωλοακαρνανίας, η οποία έφυγε χθες από τη ζωή σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Οι συγγενείς της αποφάσισαν παρά την έντονη συγκινησιακή φόρτιση από το χαμό της να συνεργαστούν με τους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και να δωρίσουν όργανά της (πνεύμονες, ήπαρ, νεφροί και κερατοειδής), προκειμένου να κερδίσουν άλλοι συνάνθρωποι τη μάχη που δίνουν για τη ζωή τους.

Έτσι λοιπόν στήθηκε μια γέφυρα ζωής με αφετηρία την Πάτρα για να μεταφερθούν τα όργανα της 51χρονης σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Πατρών

«Στις 24/11/2022 πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, λήψη οργάνων από δότρια ασθενή 51 ετών, που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαριστεί όσους συνέβαλαν σ΄ αυτή τη διαδικασία και συγκεκριμένα το προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και του Αναισθησιολογικού Τμήματος, τους ιατρούς του Ακτινολογικού, Καρδιολογικού, Πνευμονολογικού Τμήματος  που συνέβαλαν στη διαγνωστική διαδικασία καθώς και όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που συμμετείχε στην όλη διαδικασία, για την υποδειγματική δουλειά τους και την εξαιρετική συνεργασία τους.

Επίσης ευχαριστεί τις ομάδες λήψης οργάνων του ΠΓΝΠ (Χειρουργική και Οφθαλμολογική Κλινική), του Ωνασείου καθώς και του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι ελήφθησαν οι πνεύμονες, το ήπαρ, οι νεφροί και οι κερατοειδής.

Η Διοίκηση του ΠΓΝΠ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στους συγγενείς της δότριας και παράλληλα τους συγχαίρει για την γενναιοδωρία και τον ανθρωπισμό τους, που θα έχει σαν αποτέλεσμα να συνεχιστεί η ζωή κάποιων συνανθρώπων μας».

pelop

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: