Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα -Δυτ. Ελλάδα – Κεντροαριστερά: Παρασκήνιο και «σύννεφα» – Εξελίξεις με τετ-α-τετ Κατσιφάρα-Ανρουλάκη – «Φαγωμάρα» στον Ρώρο
Πάτρα -Δυτ. Ελλάδα - Κεντροαριστερά: Παρασκήνιο και «σύννεφα» - Εξελίξεις με τετ-α-τετ Κατσιφάρα-Ανρουλάκη - «Φαγωμάρα» στον Ρώρο

Πάτρα -Δυτ. Ελλάδα – Κεντροαριστερά: Παρασκήνιο και «σύννεφα» – Εξελίξεις με τετ-α-τετ Κατσιφάρα-Ανρουλάκη – «Φαγωμάρα» στον Ρώρο


Εν μέσω «πολιτικής θύελλας», που αιφνιδίως προκάλεσε στον χώρο της κεντροαριστεράς η οριστική αποχώρηση του Απόστολου Κατσιφάρα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και της μυστικοπαθούς στάσης που επέλεξε να κρατήσει ως προς τα επόμενα βήματά του στον δημόσιο βίο, κάποιες πρώτες κινήσεις του ίδιου φαίνεται να ρίχνουν φως στο παραπάνω θολό σκηνικό.

Των ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥΠΟΥΛΟΥ και ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Η επόμενη μέρα, για τον αχαιό πολιτικό από το Καλέντζι, καταγράφεται σε μια κορυφαία συνάντηση, που διόλου τυχαία δρομολόγησε τάχιστα, μετά την έξοδο του από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, θέλοντας να καταγράψει στηρίγματα στα πολιτικά εγχειρήματα που θέλει ή τέλος πάντων είναι διατεθειμένος να κάνει.

Αδιάψευστες πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», θέλουν τον Απ. Κατσιφάρα να ζήτησε και να συναντήθηκε – προ ημερών – με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, στον οποίο άνοιξε τα χαρτιά του, όχι βέβαια μόνο ενημερωτικά, αλλά με σκοπό να λάβει τις «ευλογίες» του.

ΑΝΟΙΧΤΑ «ΧΑΡΤΙΑ»

Ο κ. Κατσιφάρας είπε στον αρχηγό του πως έχει αποφασίσει να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας και επιχειρηματολόγησε γι’ αυτή του την επιλογή…χωρίς ωστόσο να αποκλείει και άλλον πολιτικό δρόμο.
Ως προς τον Δήμο Πατρέων, ο πρώην περιφερειάρχης περιέγραψε ένα επιθυμητό και ευκταίο σκηνικό κεντροαριστεράς αφετηρίας και κατεύθυνσης, που θα μπορούσε πέραν του ΠΑΣΟΚ να συμπεριλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ όπως κι άλλες προοδευτικές δυνάμεις, με σκοπό την επικράτηση έναντι του «ισχυρού και ανίκητου» -όπως λέγεται- δημάρχου Κώστα Πελετίδη.

ΧΩΡΙΣ «ΦΩΣ»

Από την κουβέντα Κατσιφάρα – Ανδρουλάκη, οι ίδιες πληροφορίες της «Π», ναι μεν αναφέρουν ένα θετικό κλίμα μεταξύ των δύο, ωστόσο αυτές επέμεναν ότι…«επουδενί ο πρόεδρος δεν έδωσε το πράσινο φως στον συνομιλητή του, να προχωρήσει στην υλοποίηση της πρόθεσής του να ηγηθεί νέου δημοτικού συνδυασμού, που θα στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ».

ΑΛΛΟΙ «ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ»

Οπως ήδη συζητείται, στην Χαριλάου Τρικούπη, για τον Δήμο Πατρέων υπάρχουν και άλλοι «παίχτες», που μαζί με τον Απ. Κατσιφάρα θα πρέπει να μελετηθούν και να αξιολογηθούν προσεκτικά, το ίδιο και η πιθανή εκλογική σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσωπα που ήδη αναφέρονται από το κόμμα είναι, του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Αϊβαλή και του πρώην αντιδημάρχου Αλέξη Σκαρμέα. Ο πρώτος μάλιστα έχει «περπατήσει» ήδη την υποψηφιότητά του σε επίπεδο ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, σε αντίθεση με τον έτερο ενδιαφερόμενο ο οποίος δεν έχει πράξει ακόμα αναλόγως.

ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ «ΔΕΣΕΙ» ΤΟΥΣ «ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΟΥΣ»

Ενα ιδιαίτερο στοιχείο που -κατά τις πληροφορίες της«Π»- φαίνεται να προέκυψε στη συνάντηση του πρώην περιφερειάρχη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, είναι η σκόπιμη ή πηγαία δεκτικότητα του κ. Κατσιφάρα ενόψει εθνικών εκλογών. «Αν θέλετε, εγώ μπορώ να είμαι και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας…» ακούστηκε να λέει, χωρίς βέβαια να εγκαταλείψει το «όραμα» για τον Δήμο Πατρέων».

Αλλωστε, οι βουλευτικές εκλογές θα προηγηθούν (Μάιο – Ιούλιο 2023) των σημοτικών εκλογών (Οκτώβριος 2023), οπότε αυτό διευκολύνει την συμμετοχή του και στις δύο κάλπες. Ο Κ. Κατσιφάρας είναι ένα πρόσωπο που διακαώς η Χαριλάου Τρικούπη επιθυμεί να έχει θέση στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας, αφού μ’ αυτόν τον τρόπο «δένει» πιο καλά τους λεγόμενους «Παπανδρεϊκούς», μπρος στον κίνδυνο να ατονίσουν προεκλογικά από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου θα καταλάβει τη μία σίγουρη βουλευτική έδρα… άνευ σταυρού προτίμησης!

«ΑΝΕΞΕΤΑΣΤΕΑ»… Η ΟΜΑΔΑ ΡΩΡΟΥ 

Αντιδράσεις και ενδοπαραταξιακά προκάλεσε η κίνηση του εκπροσώπου της «Ωρας Πατρών» Βασίλη Κομπατσιάρη στην Α/θμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου να γίνει έλεγχος νομιμότητας της λειτουργίας του «Λαϊκού Φροντιστηρίου» και να τεθεί προς ψήφιση το αν θα επιχορηγεί ο Δήμος τις λειτουργικές δαπάνες.

Πάτρα -Δυτ. Ελλάδα - Κεντροαριστερά: Παρασκήνιο και «σύννεφα» - Εξελίξεις με τετ-α-τετ Κατσιφάρα-Ανρουλάκη - «Φαγωμάρα» στον Ρώρο

Η ομαδικότητα της «Ωρας Πατρών» αλλοιώθηκε δημόσια με τη διάσταση απόψεων στελεχών της

Μετά την επιθετική χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου, ο κ. Κομπατσιάρης επέμεινε στη θέση του λέγοντας πως: «Ο,τι και να πούνε η αλήθεια για μένα είναι μία και αδιαπραγμάτευτη… Το δημόσιο δημοτικό σχολείο δεν χρειάζεται την στήριξη κανενός είδους Φροντιστηρίου (είτε “λαϊκού” είτε μη λαϊκού) και πολύ περισσότερο την εξοικείωση με την ιδέα της παραπαιδείας σαν αναγκαιότητας από τα πρώτα σχολικά χρόνια. Το κρίσιμο ερώτημα (που φυσικά ουδέποτε θα απαντηθεί) είναι γιατί μία δράση του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου χρηματοδοτείται μέσω της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας».

Μπορεί ο Γιώργος Ρώρος να ύψωσε ομπρέλα προστασίας χθες με τη δήλωσή του στην «Π», θέλοντας να μαζέψει κατά μία έννοια την αμφισβήτηση της νομιμότητας του Λαϊκού Φροντιστηρίου υποστηρίζοντας ότι η παράταξή του και ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν τέτοιους αλληλέγγυους θεσμούς, αλλά δεν έγινε το θέμα δεν τελείωσε έτσι.

Το στέλεχος της παράταξης Γρηγόρης Μαρκέτος κάλεσε τον κ. Κομπατσιάρη να μην εκφράζει προσωπικές απόψεις στις Επιτροπές. Εγραψε συγκεκριμένα ο κ. Μαρκέτος: «Στις επιτροπές δεν εκφράζουμε προσωπικές απόψεις, αλλά τις απόψεις της παράταξης που εκπροσωπούμε. Αν φέρνουμε σε δύσκολη θέση την παράταξη και όλα τα μέλη της γιατί καλούμεθα να απολογηθούμε, καλό θα είναι κάποιος να παραιτείται, ώστε να μην γίνει ευκαιρία στη Λαϊκή Συσπείρωση από θέση αμυνόμενη να βρίσκεται σε θέμα επίθεσης».

Βέβαια, ο κ. Μαρκέτος αφαίρεσε το σχόλιο του λίγη ώρα μετά, αλλά η ουσία είναι πως ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει και η «Ωρα Πατρών» μάλλον έχασε περισσότερα από όσα κέρδισε από αυτήν την «αναμπουμπούλα».

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: