Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα: Εγκρίθηκε η πολεοδόμηση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου | Ειδήσεις Πάτρα Νέα
Πάτρα: Εγκρίθηκε η πολεοδόμηση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου

Πάτρα: Εγκρίθηκε η πολεοδόμηση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου | Ειδήσεις Πάτρα Νέα


Εγκρίθηκε την Παρασκευή η πολεοδόμηση τμήματος του στρατοπέδου του ΚΕΤΧ για την ανέγερση του Νέου Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας, με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η συγκεκριμένη απόφαση, ήταν απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσει η ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Πατρών, το οποίο σε λίγα χρόνια θα είναι πραγματικότητα.

Την εξέλιξη έκανε γνωστή το μέλος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Γιώργος Μπαλάσης, ο οποίος δήλωσε: «Οι πολυετείς και επίμονες προσπάθειές της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας για την ανέγερση σύγχρονων Αστυνομικών κτιριακών υποδομών στην πόλη μας, έφτασε η ώρα να φέρουν το πολυπόθητο αποτέλεσμα».

Να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση του έργου έχει εγκριθεί από τον περασμένο Ιούλιο από τη διυπουργική επιτροπή του ΣΔΙΤ.

Στο νέο κτίριο που θα ανεγερθεί με χρηματοδότηση μέσω σύμπραξης Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα, στην παραχωρημένη πλέον για 50 χρόνια έκταση του ΚΕΤΧ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα μετακομίσουν η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας. Με άλλα λόγια θα μεταστεγαστούν οι υπηρεσίες που σήμερα βρίσκονται στον 3ο και 4ο όροφο του Μεγάρου της ΕΛΑΣ, στην Ερμού.

Επιπλέον, προβλέπεται η μεταφορά του Τμήματος Μεταγώγων από το κέντρο της πόλης – επί της οδού Ιωάννου Βλάχου-, του Τμήματος Τροχαίας Πατρών και του Α’ Αστυνομικού Τμήματος που συστεγάζονται σε ακίνητο στην περιοχή της Ανθούπολης.

Το τμήμα εντός του ΚΕΤΧ που θα πολεοδομηθεί για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο

 

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: