Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα: Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στο…φάσμα της μη Πυρασφάλειας!
Πάτρα: Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στο...φάσμα της μη Πυρασφάλειας!

Πάτρα: Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στο…φάσμα της μη Πυρασφάλειας!

Ενα νέο στοιχείο που πιστοποιεί την ελλιπή κατάσταση Πυρασφάλειας, στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα σχολεία εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πατρέων, φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Πελοπόννησος».

Γιατί, μπορεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας, Τάκης Πετρόπουλος, να διαβεβαίωνε μόλις προχθές -με ανάρτησή του στο facebook- ότι «κανένα από τα 254 σχολεία της πόλης δεν έμεινε ποτέ, ούτε για ένα δευτερόλεπτο, χωρίς σύγχρονα, αποτελεσματικά και καλοσυντηρημένα μέσα Πυρόσβεσης τα τελευταία 9 χρόνια επί δημαρχίας Κώστα Πελετίδη», αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική

Εξίσου δραματική, ακόμα και σε Ειδικά Σχολεία, αφού όπως προκύπτει από έγγραφο το οποίο απέστειλε -στις 9 Φεβρουαρίου 2023- στη Σχολική Επιτροπή Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πατρέων η διεύθυνση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Εκπαίδευσης Παιδιών στο Φάσμα Αυτισμού, αυτό παρουσιάζει μεγάλα κενά στην Πυρασφάλειά του!

Ετσι, ενημερώνει «για την ανάγκη άμεσης επισκευής του Αντλητικού – Πυροσβεστικού συγκροτήματος και του Συστήματος Πυρανίχνευσης, που διαθέτει, για να μην ανακληθεί το Πιστοποιητικό Ενεργητικής Πυροπροστασίας του, μετά και την υπόδειξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».

«ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΝΤΛΗΤΙΚΟΥ-ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ»

Η Σοφία Ασπρούλια (πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής) – σύμβουλος της δημοτικής αρχής, με τη σειρά της ενημερώνει τα μέλη της ΣΕ για το έγγραφο του σχολείου, φέρνοντας το θέμα προς συζήτηση , μόλις στη χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου, δηλαδή 20 ολόκληρες μέρες μετά την αποστολή του εγγράφου. Συγκεκριμένα, αναφέρει στην ενημέρωσή της: «Στηνσύμβαση, που έχει η Σχολική Επιτροπή, για την Συντήρηση – Αναγόμωση Πυροσβεστήρων των σχολείων A/θμιας Εκπαίδευσης, δεν υπάρχει πρόβλεψη για επισκευή και συντήρηση Συστήματος Πυρανίχνευσης, που υπάρχει στο σχολείο. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει άμεσα να προβούμε στην επισκευή – συντήρηση του Αντλητικού – Πυροσβεστικού συγκροτήματος και του Συστήματος Πυρανίχνευσης, που διαθέτει, μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ, προκειμένου στη συνέχεια να ακολουθηθεί η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Η δαπάνη θα διατεθεί από κονδύλι, που αποδόθηκε στη ΣΕ, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων, από ιδίους πόρους του Δήμου».

«ΣΤΑ 141 ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ»

Στοιχεία της δημοτικής αρχής επικαλείται ο δημοτικός αρχηγός της αντιπολίτευσης, Νίκος Νικολόπουλος, θεωρώντας ότι δικαιώνεται, καθημερινά, ο αγώνας της παράταξής του, για ασφαλή σχολεία και έκδοση απαιτούμενων Πιστοποιητικών Πυρασφάλειας.
«Μετά από καθυστέρηση 2 ετών η δημοτική αρχή της… Λαϊκής Υποκρισίας, ενέταξε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ως θέμα, προκήρυξη για ανάθεση του έργου εκπόνησης Μελετών Πυρασφάλειας στα σχολεία του Δήμου Πατρέων. Στην εισήγησή της διαπιστώνεται ότι από τα 173 σχολεία τα 141 δεν είχαν ποτέ Πιστοποιητικό Πυρασφάλειας. Και αντί να προχωρήσουν άμεσα -με την ένταξή τους στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ- στην εκπόνηση των Μελετών και την εγκατάσταση των προβλεπόμενων Μέσων Πυροπροστασίας… ξεψειρίζουν τη ‘’μαϊμού’’ στη Μαιζώνος. Εχει το πολιτικό θράσος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας… και Αδιαφορίας, αντί να ζητήσει συγγνώμη από την Εκπαιδευτική Κοινότητα και του Γονείς των μαθητών, ‘’περιφέρεται’’ ως σύγχρονος ‘’Χατζηδιαβάτης’’, είτε σε τοπικά ΜΜΕ, είτε στο προσωπικό του fb και διασπείρει ψέματα. Κι επειδή, πίσω έχει η ‘’αχλάδα την ουρά’’, τι έχει να πει σήμερα στους γονείς των Ειδικών Σχολείων, που δεν έχουν εγκεκριμένη Μελέτη και Πιστοποιητικό Πυρασφάλειας;».

| Pelop News

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: