Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα – Εμποροι στον Δήμο: Κόντρα στην πεζοδρόμηση της Μαιζώνος… αλά Ρ. Φεραίου, | Ειδησεις Πατρα Νέα
Πάτρα – Εμποροι στον Δήμο: Κόντρα στην πεζοδρόμηση της Μαιζώνος... αλά Ρ. Φεραίου, | Ειδησεις Πατρα Νέα

Πάτρα – Εμποροι στον Δήμο: Κόντρα στην πεζοδρόμηση της Μαιζώνος… αλά Ρ. Φεραίου, | Ειδησεις Πατρα Νέα


Περισσότερα στοιχεία από τη συνάντηση, στο Δημαρχείο Πατρών, της νέας διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου με τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Νίκο Ασπράγκαθο, έκαναν γνωστά ο πρόεδρος Κώστας Ζαφειρόπουλος, ο γραμματέας Τάσος Νικολακόπουλος, η ταμίας Ερμίνα Διονυσάτου και ο ειδικός γραμματέας Χρήστος Σολωμός.

Σε υπόμνημα που κατατέθηκε, με προτάσεις και αιτήματα του συλλόγου πάνω σε θέματα της πόλης, στο ιδιαίτερα φιλικό και δημιουργικό κλίμα αλλά και πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και θέλησης για στενή συνεργασία όπως το περιγράφουν οι έμποροι, προστίθενται θέματα βελτίωσης της εικόνα της πόλης, ειδικά στην καθαριότητα και στήριξης δράσεων ενίσχυσης της τοπικής αγοράς. Συμφωνήθηκαν εκδηλώσεις στο μεγάλο κοινό έργο Δήμου – Συλλόγου για το «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου – Open Mall», που αναβαθμίζει αισθητικά και λειτουργικά την περιοχή και ενισχύει την τοπική επιχειρηματικότητα, καθώς και από κοινού διοργανώσεις για αύξηση της επισκεψιμότητας και τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Τέθηκαν επί τάπητος:

> Αξιοποίηση παραλιακού μετώπου, μαρίνας, οδικοί – σιδηροδρομικοί άξονες. Η άμεση ολοκλήρωση του έργου της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, η υπογειοποίηση του τρένου, η διεκδίκηση της άμεσης λειτουργίας του και προς τα δυτικά στη Βιομηχανική Περιοχή, η διασύνδεση με το αεροδρόμιο για την μεγαλύτερη δυνατή εκμετάλλευση του όσο εμπορικά όσο και τουριστικά.

> Πεζοδρομήσεις, ελεγχόμενη στάθμευση, νέες θέσεις στάθμευσης που θα βελτιώνουν το κυκλοφοριακό, αστυνόμευση, δημιουργία δικτύων ποδηλατοδρόμων, αντιδρομήσεις. Π.χ. η πεζοδρόμηση της Ρήγα Φεραίου επέφερε αυξήσεις στα ενοίκια και στον «αέρα» των επιχειρήσεων, «έδιωξε» το εμπόριο, το οποίο αντικαταστάθηκε με καταστήματα εστίασης και αναψυχής συνέβαλε στη νέκρωση άλλων δρόμων. Δεν πρέπει να τα ξαναζήσουμε σε μεγαλύτερη κλίμακα με τη σχεδιαζόμενη πεζοδρόμηση της Μαιζώνος, από τους εμπορικότερους δρόμους της πόλης. Μαζί με την αντιδρόμηση της Κορίνθου και άλλων οδών, θα επιφέρει αλλαγές στο καταναλωτικό κοινό και στον τρόπο προσέγγισης των καταστημάτων.

>Λαϊκές αγορές και παραεμπόριο. Στην κατεύθυνση της πιο λειτουργικής αγοράς, όπου θα υπάρχει πιο εύκολα έλεγχος, είναι η δημιουργία τουλάχιστον μίας μόνιμης δημοτικής – λαϊκής αγοράς στο κέντρο της πόλης, ούτως ώστε να μην γίνονται λαϊκές στο ιστορικό κέντρο, που δημιουργούν προβλήματα κυκλοφοριακά, ρύπανσης κ.λπ., και να λειτουργήσει ως χώρος προώθησης τοπικών προϊόντων, προσθέτοντας ένα τουριστικό πόλο στις προτάσεις της πόλης για τους διερχόμενους από το λιμάνι επισκέπτες.

Στο υπόμνημα που υποβλήθηκε στον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, από τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο, μεταξύ πολλών, αναφέρεται: «Η μικρομεσαία επιχείρηση αποτελεί τον οικονομικό κορμό και τον μεγαλύτερο εργοδότη σε τοπικό επίπεδο. Η τοπική επιχείρηση έχει, αυτή την κρίσιμη στιγμή, την ανάγκη ολόπλευρης συμπαράστασης και στήριξης από την δημοτική αρχή, καθώς η επιβίωση της είναι αναγκαία συνθήκη για την οικονομική επιβίωση της πόλης συνολικά. Η επιβίωση της μικρομεσαίας επιχείρησης προσφέρει στην πόλη θέσεις εργασίας, οικονομική ζωή, στήριξη και στην δημοτική αρχή. Η πόλη επανέρχεται ως πρωταθλήτρια στην ανεργία, μειώνονται δραματικά οι τζίροι και το μέλλον είναι αβέβαιο. Καθώς η πόλη υπέστη πρώτη από όλους το πλήγμα, με την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, επί 3 χρόνια, διεκδικούμε επιπλέον στήριξη».

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: