Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα: Εορτάστηκε η μνήμη των Αχαιών Αγίων – ΦΩΤΟ
ΠΑΤΡΑ

Πάτρα: Εορτάστηκε η μνήμη των Αχαιών Αγίων – ΦΩΤΟ


Με λαμπρότητα εορτάσθη η ιερά και πανσεβάσμιος μνήμη, πάντων των εν Αχαία και εξ’ Αχαίας Αγίων, οι οποίοι με πρώτον τον πανεύφημον και πανένδοξον Ανδρέαν τον Πρωτόκλητον, πρεσβεύουν αδιαλείπτως υπέρ πάντων ημών.

Η μνήμη των Αχαιών Αγίων εορτάζεται την Κυριακή προ της εορτής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

Το πρωί της Κυριακής, 27 Νοεμβρίου, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία στον Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

ΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑ

Πλήθος Λαού από την Πάτρα και άλλα μέρη, κατέκλυσε τον ιερό Ναό, προκειμένου να προσκυνήση την Αγία Κάρα και τον Σταυρό του Αποστόλου, αλλά και τα ιερά Λείψανα, άλλων Αγίων της Αχαΐας, όπως του Οσίου Ιωακείμ Νοτενών, αλλά και την χαριτόβρυτον Κάρα της Αγίας Ειρήνης, η οποία φυλάσσεται στον Ιερό Ναό της, στην Πάτρα.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, ανεφέρθη στην κλίση των Αγίων Αποστόλων από τον Κύριό μας, στο παράδοξον του τόπου και του τρόπου αυτής της κλήσεως και στα θαυμαστά αποτελέσματα, εστιάσας στην αποστολική ζωή, πορεία, διδασκαλία και στο επί χιαστού Σταυρού μαρτύριο του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων. Αποτέλεσμα θαυμαστό της διδασκαλίας και της θυσίας του Αποστόλου Ανδρέου, ετόνισε ο Σεβασμιώτατος, είναι η μεταστροφή των ανθρώπων από την ειδωλολατρεία στην αληθινή πίστη, η ανακαίνιση της ζωής τους και της πορείας τους εν Αγίω Πνεύματι, ο φωτισμός με το ανέσπερο φως της Αληθείας, των πόλεων και χωρών από τας οποίας διήλθε και ιδιαιτέρως, εν προκειμένω, των Πατρών, που από τότε η πόλις έλαβε τον επίζηλον τίτλον «Αποστολική».

Οι εν Αχαΐα και εξ Αχαΐας Άγιοι είναι καρποί εν Αγίω Πνεύματι της διδασκαλίας και του μαρτυρίου του Αποστόλου Ανδρέου. Ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη εν ολίγοις στον καθ’ ένα από τους εν Αχαία και εξ’ Αχαίας Αγίους και στην εν Κυρίω θαυμαστή πολιτεία τους. Η Πάτρα εσυνέχισε, έχει ταυτιστεί με τον Ιερότατον Απόστολον. Δεν είναι δυνατόν να είπη τις το όνομα της πόλεως και να μη ανατρέξη στον Άγιον Ανδρέαν.

ΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑ

…Και κατέληξε, ότι χρέος μας είναι όχι μόνον η τιμή προς τον Άγιο και οι λαμπροί εορτασμοί, αλλά και η μίμησις της ζωής του και η τήρησις ακεραίας της διδασκαλίας του, η οποία είναι από τον Θεό αποκεκαλυμμένη και είναι η μόνη σώζουσα οδός, διά της Μυστηριακής ζωής της Αγίας μαςΕκκλησίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ελιτανεύθη η πανσεβάσμια κάρα του Αποστόλου Ανδρέου εντός του Ιερού Ναού και ετοποθετήθη στο κέντρο, ώστε να αρχίση το προσκύνημα της Εορτής του Αγίου.

ΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑΠΑΤΡΑ

Η Θεία Λειτουργία μετεδόθη απευθείας από την Δημόσια Τηλεόραση ΕΡΤ2, την οποία ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος.

pelop

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: