Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα: Εορταστικό «ριμπάουντ» και εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα – Πώς κύλησαν οι γιορτές
Πάτρα: Εορταστικό «ριμπάουντ» και εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα - Πώς κύλησαν οι γιορτές | Ειδησεις Πατρα νεα

Πάτρα: Εορταστικό «ριμπάουντ» και εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα – Πώς κύλησαν οι γιορτές


Σε κανονικό ωράριο λειτουργίας επιστρέφουν από σήμερα τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας, για να ετοιμαστούν για την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων, από την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου έως την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Πριν από αυτό όμως, θα πρέπει να κάνουν το ταμείο της εορταστικής περιόδου, το οποίο εν ολίγοις θα μπορούσαμε να πούμε ότι σώθηκε τις τελευταίες ημέρες πριν την Πρωτοχρονιά.

Φέτος, ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας προσπάθησε να συνδυάσει το εορταστικό ωράριο με τη λειτουργία της υπόλοιπης αγοράς, καθώς η επιστροφή του κοινού στο φυσικό κατάστημα, μετά από τριετία περιορισμών, όπως αναμενόταν συνοδεύτηκε και με έντονο ανταγωνισμό!

Πρακτικά η αγορά της Πάτρας μπήκε σε ρυθμούς εορταστικούς μόνο τις τελευταίες 48 ώρες προ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ χάθηκαν και οι δύο Κυριακές, λόγω της χρονικής απόστασης από την περίοδο των εορτών.

Πολλοί έμποροι αναφέρουν ότι μόλις το τελευταίο διήμερο, η κίνηση στα καταστήματα και οι εισπράξεις έσπασαν το φράγμα του εορταστικού τζίρου της διετίας της πανδημίας 2020-2021.

Η κίνηση αφορούσε σε παραδοσιακούς τομείς, όπως ρούχα, παπούτσια και παιδικά παιχνίδια ενώ και τα δώρα – είδη σπιτιού επέστρεψαν σε ρυθμούς προς της πανδημίας.

Ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, Τάσος Νικολακόπουλος, είπε στην «Π», ότι ο κόσμος της τοοικλης αγοράς, όπως κάθε χρόνο, σήμερα «κάνει ταμείο», δηλαδή τον επαγγελματικό απολογισμό, όχι μόνο τον εορτών, αλλά και όλης της χρονιάς, η οποία χαρακτηρίστηκε από πολλά σκαμπανεβάσματα και ιδιαιτερότητες. Ωστόσο, παρ’ όλες τις δυσκολίες, η αγορά της Πάτρας αποδείχθηκε ανθεκτική στα απανωτά χτυπήματα της post-COVID εποχής. «Οι συνάδελφοι και τα καταστήματα είχαν προετοιμαστεί γι’ αυτές τις τελευταίες ημέρες του χρόνου, περιμένοντας ένα εμπορικό ριμπάουντ για να κλείσουν την ψαλίδα απ’ το έλλειμμα τον προηγούμενων μηνών και το τελικό μήνυμα που μας μεταφέρουν είναι «πολύς κόσμος, λίγες τσάντες, με χαμηλό ποσό ανά συναλλαγή».

Αποδεικνύεται έτσι η ανάγκη του κόσμου για δώρα και στήριξη στην τοπική αγορά, από την άλλη όμως, περιορισμός στο πορτοφόλι και φρένο στο τελικό ποσό.

Πλέον, τα φώτα στέφονται στην περίοδο των εκπτώσεων, η οποία ξεκινά πάντα τη 2η Δευτέρα του Ιανουαρίου με την αγορά να περιμένει και εκεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις της με όποια καταστήματα παραμείνουν ανοιχτά, διότι είδαμε ακόμη και σήμερα 2/1 σε κεντρικό δρόμο μεγάλη εταιρεία να πακετάρει κούτες και να αποχωρεί από την πόλη μας», είπε ο Τάσος Νικολακόπουλος.

Στην περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων περιλαμβάνεται και μία Κυριακή που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά. Συγκεκριμένα,15 Ιανουαρίου τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 20:00 το βράδυ. Με την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, μειώνονται συνολικά οι Κυριακές με ανοιχτά τα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ, εκτός αν το Υπουργείο Ανάπτυξης επιλέξει να δώσει ξανά την ευκαιρία, παρότι δεν προβλέπεται, για λειτουργία των καταστημάτων εκτάκτως. Οι Κυριακές του 2023 με ανοιχτά καταστήματα είναι πέντε και είναι οι εξής:

15 Ιανουαρίου 2023 – Αυτή είναι η πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων
09 Απριλίου 2023 – Κυριακή των Βαΐων
16 Ιουλίου 2023 – Η πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων
24 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα
31 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία Κυριακή πριν την Πρωτοχρονιά.

pelop

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: