Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα – Εργοστάσιο Τέχνης: Γιατί πηγαίνει πίσω η ολοκλήρωσή του | Ειδησεις Πατρα νεα
Πάτρα - Εργοστάσιο Τέχνης: Γιατί πηγαίνει πίσω η ολοκλήρωσή του | Ειδησεις Πατρα νεα

Πάτρα – Εργοστάσιο Τέχνης: Γιατί πηγαίνει πίσω η ολοκλήρωσή του | Ειδησεις Πατρα νεα


Πίσω χρονικά πηγαίνει η ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής και ενίσχυσης του Εργοστασίου Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος» στην Πάτρα, καθώς η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων την περασμένη εβδομάδα έκανε δεκτό το αίτημα της αναδόχου εταιρείας για επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης της σύμβασης κατά έξι μήνες.

Σύμφωνα με τις επείγουσες ρυθμίσεις του υπουργείου Μεταφορών, δίνεται στις εταιρείες το δικαίωμα για όσο διάστημα υφίσταται η ενεργειακή κρίση και πάντως για διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος, κάθε οικονομικός φορέας στον οποίο έχει ανατεθεί η εκτέλεση έργου να υποβάλει αίτημα επιμήκυνσης. Ετσι, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πατρέων ενέκρινε την παράταση.

Ωστόσο, όπως έχει σημειώσει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» με δημοσίευμά της στο πρόσφατο παρελθόν, μέχρι στιγμής οπως γίνεται διακριτό για οποιονδήποτε περνάει από την περιοχή, παρόλο που έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες από την ημέρα που ο ανάδοχος του έργου έχει υπογράψει τη σύμβαση με τον Δήμο, δεν έχει ξεκινήσει ανακατασκευή.

Τον Φεβρουάριο του 2022, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης υπόγραψε την σύμβαση επισκευής και ενίσχυσης του κτιρίου, έργο προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ και το 2023 όπως τόνισε και ο ίδιος ο δήμαρχος, η Πάτρα προβλέπεται να έχει μια μεγάλη υποδομή για τον πολιτισμό, μια κεντρική θεατρική σκηνή, για διαφόρου τύπου εκδηλώσεις, θέατρο, συναυλίες και άλλου είδους παραστάσεις, με 800 θέσεις θεατών.

Το Εργοστάσιο Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος», ένα κτίριο που κατασκευάστηκε στην Πάτρα το 2006, στο πλαίσιο της πολιτιστικής πρωτεύουσας, αλλά στην πορεία εγκαταλείφθηκε, λεηλατήθηκε, με αποτέλεσμα να μην χρησιμοποιείται, επανακατασκευάζεται.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ

Σύμφωνα με την μελέτη που εκπονήθηκε από τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Εργου του Δήμου Πατρέων, το έργο αφορά στην ενίσχυση, την επισκευή και τον εκσυγχρονισμό του Εργοστασίου Τέχνης, με σκοπό την άμεση χρήση του ως Κεντρική Σκηνή του Δήμου Πατρέων.

Στόχος είναι, να στεγάσει μια μεγάλη, σύγχρονη θεατρική σκηνή, ενώ κρίνεται απαραίτητη η στατική ενίσχυση, αποκατάσταση ικανότητας του φέροντος οργανισμού, με προσθήκη κατάλληλων μεταλλικών στοιχείων. Επίσης, σύμφωνα με την μελέτη που εκπονήθηκε, θα γίνει αναβάθμιση της ακουστικής του χώρου, η θερμομονωτική του επάρκεια, νέα διάταξη πυρασφάλειας και νέες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις. Επίσης, μεταξύ όλων όσων θα γίνουν, θα αποκατασταθούν ο σκελετός της ψευδοροφής, οι εξωτερικοί τοίχοι του κτιρίου, αλλά και τα εσωτερικά τοιχοπετάσματα, θα τοποθετηθεί νέο δάπεδο σκηνής, θα αντικατασταθούν τα καθίσματα, ενώ θα ανακατασκευαστούν οι χώροι υγιεινής και των καμαρινιών.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: