Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα – Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Αιφνιδιαστική αντικατάσταση Μπάρμπα – Ανακοίνωση με ..αιχμές! | Ειδησεις
Πάτρα - Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Αιφνιδιαστική αντικατάσταση Μπάρμπα - Ανακοίνωση με ..αιχμές! | Ειδησεις

Πάτρα – Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Αιφνιδιαστική αντικατάσταση Μπάρμπα – Ανακοίνωση με ..αιχμές! | Ειδησεις


Μετά από δυο χρόνια στη θέση του προϊστάμενου του τμήματος φύλαξης του καταστήματος κράτησης Πατρών και λίγο πριν τη συνταξιοδότηση του, αντικαταστάθηκε ο αρχιφύλακας Βαγγέλης Μπάρμπας.

Οπως πληροφορείται η εφημερίδα «Πελοπόννησο», το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, κοινοποιήθηκε η απόφαση του γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνου Παπαθανασίου, με την οποία απαλλάχθηκαν των καθηκόντων τους συνολικά 16 σωφρονιστικοί υπαλληλοι, ανά την ελληνική επικράτεια. Στη θέση του κ. Μπάρμπα τοποθετείται ο Κωνσταντίνος Ζαλοκώστας.

«Προσπάθησα τιμίως, ευσυνειδήτως και με αξιοπρέπεια να εκπληρώσω την αποστολή μου σε μια περίοδο με δύσκολες συνθήκες. Κύριο μέλημά μου ήταν η ασφάλεια των συναδέλφων, η τήρηση της τάξης και της εύρυθμης λειτουργίας, η αποτροπή έκνομων ενεργειών, η προστασία των αδύναμων κρατουμένων. Διενεργήθηκαν εκατοντάδες έρευνες και αποκαλύφθηκαν ναρκωτικά, αυτοσχέδια μαχαίρια και κινητά» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ. Μπάρμπας αφήνοντας αιχμές «ευχαριστώ κι αυτούς που με πολέμησαν ανηλεώς, που με απείλησαν, που με στοχοποίησαν κι αυτούς που με τις ενέργειες και τις αποφάσεις μου ξεβόλεψα. Μου δίδαξαν να μην γίνω σαν κι αυτούς. Με την πεποίθηση ότι έβαλα ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα που λέγεται σωφρονιστική υπηρεσία…». Ο κ. Μπάρμπας τέλος, ευχαρίστησε τη διοίκηση των φυλακών και όσους συνεργάστηκε σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, αλλά και την οικογένεια του για τη στήριξη.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Πέρασαν 25 μήνες από όταν μου ανατέθηκαν τα καθήκοντα του προϊσταμένου του τμήματος φύλαξης – αρχιφύλακα στο κατάστημα κράτησης Πάτρας. Προσπάθησα τιμίως, ευσυνειδήτως και με αξιοπρέπεια να εκπληρώσω την αποστολή μου σε μια περίοδο με
δύσκολες συνθήκες. Όλοι μαζί αντιμετωπίσαμε τη νέα ανθρωπογεωγραφία που διαμορφώνεται στις ελληνικές φυλακές, την αύξηση του αριθμού των κρατουμένων και την πανδημία του κορωνοιού, κατά τη διάρκεια της οποίας βιώσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Αντέξαμε και νικήσαμε δίνοντας καθημερινές μάχες ώστε να μην υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες.

Πέρασαν 25 μήνες που μου πρόσφεραν έντονα συναισθήματα αλλά
και στιγμές υπερηφάνειας. Συμπορεύτηκα με συνεργάτες που είχαμε κοινές αξίες και κοινά ιδανικά. Με συνεργάτες που χαίρονταν μαζί μου στις επιτυχίες και στενοχωριούνταν στις αποτυχίες. Κύριο μέλημά μου ήταν η ασφάλεια των συναδέλφων, η τήρηση της τάξης και της εύρυθμης λειτουργίας, η αποτροπή έκνομων ενεργειών, η προστασία των αδύναμων κρατουμένων. Διενεργήθηκαν εκατοντάδες έρευνες και αποκαλύφθηκαν ναρκωτικά, αυτοσχέδια μαχαίρια και κινητά.

Απαλλαγμένος πλέον από αυτά τα καθήκοντα θέλω να ευχαριστήσω τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου που τον Ιούνιο του 2020 μου εμπιστεύθηκαν τα εν λόγω καθήκοντα καθώς και για την συνεργασία μας. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ το
οφείλω στη γυναίκα μου και τα παιδιά μου για τη στήριξη και την κατανόηση τους όλο αυτό το διάστημα.

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσους με τίμησαν και με στήριξαν με την συνεργασία τους. Τον διευθυντή του καταστήματος, τους προϊσταμένους των άλλων 3 τμημάτων, τους αναπληρωτές αρχιφύλακες, τους υπαρχιφύλακες βάρδιας, τους άμεσους συνεργάτες μου στο αρχειοφυλακείο, το προσωπικό φύλαξης αλλά και το προσωπικό των άλλων τμημάτων. Ευχαριστώ τους συναδέλφους της εξωτερικής φρουράς, των αστυνομικών και δημόσιων υπηρεσιών που συνεργάστηκα και τους κατά καιρούς συνεργάτες των προγραμμάτων μάθησης, απεξάρτησης κλπ.

Τέλος ευχαριστώ κι αυτούς που με πολέμησαν ανηλεώς, που με
απείλησαν, που με στοχοποίησαν κι αυτούς που με τις ενέργειες και τις αποφάσεις μου ξεβόλεψα. Μου δίδαξαν να μην γίνω σαν κι αυτούς. Με την πεποίθηση ότι έβαλα ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα που λέγεται σωφρονιστική υπηρεσία, εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη, ασφαλείς βάρδιες.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ Κ. Κ. ΠΑΤΡΑΣ ΑΠΟ 12/06/2020 ΕΩΣ 31/07/2022

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: