Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα: Γιατί βρέθηκαν οι ουσίες λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη στην Τζωρτζίνα – Τι αναφέρουν ιατροδικαστές | Ειδησεις

Πάτρα: Γιατί βρέθηκαν οι ουσίες λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη στην Τζωρτζίνα – Τι αναφέρουν ιατροδικαστές | Ειδησεις


Για τις ουσίες λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη που ανιχνεύτηκαν στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας μίλησαν στο kathimerini.gr ιατροδικαστικές πηγές, εξηγώντας πως πρόκειται για δύο ουσίες που χρησιμοποιούνται στις περιπτώσεις της ανάνηψης.

Ειδικότερα, ιατροδικαστές με γνώση της υπόθεσης, εξήγησαν πως η κεταμίνη είναι η μοναδική ουσία που ανιχνεύθηκε στον οργανισμό του 9χρονου κοριτσιού και δεν συμπεριλαμβανόταν στα φάρμακα τα οποία του χορηγούσαν οι ιατροί κατά τη νοσηλεία του.

Πάτρα: Οι ουσίες λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη εντοπίστηκαν στο αίμα της Τζωρτζίνας ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

«Όλες οι ουσίες που ανιχνεύθηκαν στον οργανισμό του κοριτσιού προέρχονταν από τα φάρμακα που λάμβανε και από ιατρικές πράξεις. Η μοναδική ουσία που δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί είναι η κεταμίνη, η οποία οδήγησε κιόλας στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου» σημείωσαν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «η έρευνα βρίσκεται σε εξέλικη προκειμένου να διαπιστωθεί μέσα από τις αναλύσεις η συγκέντρωση των ουσιών αυτών στον οργανισμό του παιδιού. Δηλαδή θα ερευνηθεί σε τι ποσότητες χορηγήθηκαν».

«Μόνο η κεταμίνη δεν δόθηκε από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό»

Ο ιατροδικαστής κ. Σωκράτης Τσαντίρης, σχολιάζοντας τις ουσίες που εντοπίστηκαν στον οργανισμό των Τζωρτζίνας απο τις επιστημονικές αναλύσεις δήλωσε, μιλώντας στο kathimerini.gr, πως αυτές «θα έχουν χορηγηθεί στο παιδί μετά από ανάλογη ιατρική σύσταση για αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας».

«Σύμφωνα με την έρευνα του κυρίου Μπουζιάνη διαπιστώθηκε κεταμίνη που όπως αναφέρεται δεν δόθηκε από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Αφορά ένα θετικό εργαστηριακό εύρημα και οδηγεί σε ασφαλές συμπέρασμα περί εγκληματικής ενέργειας. Οι λοιπές φαρμακευτικές ουσίες που διαπιστώθηκαν προφανώς θα έχουν συσχετιστεί με τον φάκελο νοσηλείας και θα έχουν χορηγθεί μετά από ανάλογη ιατρική σύσταση για αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας» εξήγησε.

Λέων: Υπάρχει επιβεβαιωμένος τρόπος θανάτου και για τη Μαλένα

Ο Πρόεδρος της ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι αναμφίβολα η κεταμίνη ήταν ξεκάθαρα η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας, ενώ προσέθεσε ότι δεν πρόκειται να αμφισβητηθούν και τα ευρήματα των άλλων δύο θανάτων, της Μαλένας και της Ίριδας.

«Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για εγκληματικές ενέργειες και τις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθούν όλα», επεσήμανε. Αποκάλυψε, επίσης, ότι στο πρώτο παιδί, τη Μαλένα, μπορεί οι τοξικολογικές εξετάσεις να μην έδειξαν κάτι, όμως υπάρχει επιβεβαιωμένος μηχανισμός θανάτου.

Τέλος, είπε ότι αναμένεται να έρθουν κι άλλα στοιχεία στο φως τόσο για τα άλλα δύο παιδιά όσο και για την Τζωρτζίνα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις – νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: