Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα – Γρίπη: 300 παιδιά το τριήμερο στα εξωτερικά ιατρεία του Ρίου – 30 εισαγωγές
Υγεία

Πάτρα – Γρίπη: 300 παιδιά το τριήμερο στα εξωτερικά ιατρεία του Ρίου – 30 εισαγωγές


Με το χθεσινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα «Πελοπόννησος» ανέδειξε την έξαρση της γρίπης και των λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Μιλώντας στο «Peloponnisos FM», η καθηγήτρια παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Ακαδημίας, Αναστασία Βαρβαρήγου ανέφερε ότι το τριήμερο πέρασαν από τα εξωτερικά ιατρεία της Παιδιατρικής Κλινικής περισσότερα από 300 παιδιά.

«Από αυτά τα 30 εισήχθησαν για νοσηλεία και στα άλλα δόθηκαν οδηγίες για κατ οίκον περίθαλψη. Το 70% των παιδιών που αντιμετωπίσαμε διαγνώστηκαν με γρίπη» σημείωσε η κ. Βαρβαρήγου προσθέτοντας: «Οι γονείς πρέπει να είναι σε επιφυλακή. Με τα πρώτα συμπτώματα να μην τρέχουν στο νοσοκομείο αλλά να συμβουλεύονται τον παιδίατρό τους. Να μην υποτιμούν τα όποια συμπτώματα εμφανίζουν και φυσικά να τα κρατούν στο σπίτι με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης. Κι αυτό δεν αφορά μόνον τους άλλους αλλά και τα ίδια τα παιδιά που μπορεί να κολλήσουν και κάποια άλλη λοίμωξη κι έτσι να ταλαιπωρηθούν πολύ περισσότερο. Γενικά χρειάζεται προσοχή».

pelop

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: