Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα: Η ανακύκλωση ρούχων μπαίνει στη ζωή μας – 188 κάδοι σε σημεία της πόλης – Αναλυτικός πίνακας
ΠΑΤΡΑ

Πάτρα: Η ανακύκλωση ρούχων μπαίνει στη ζωή μας – 188 κάδοι σε σημεία της πόλης – Αναλυτικός πίνακας

Η ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών είναι έτοιμη να μπει στη ζωή μας, με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να έχει προχωρήσει από τις διαδικασίες για τη χωροθέτηση των 188 Κάδων Συλλογής Ενδυμάτων και Υποδημάτων σε όλη την Πάτρα. Μάλιστα, αυτή η εισήγηση θα συζητηθεί και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο για να προχωρήσει η διαδικασία.

Προ ημερών, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Ασπράγκαθος είχε επισημάνει για τη σημασία και τα οφέλη του έργου:
«Το όφελος δεν είναι το τι θα πάρεις ή πόσα θα πάρεις από την εταιρεία. Το κυριότερο είναι η μείωση των αποβλήτων που τελικά οδηγούνται στο ΧΥΤΑ. Μειώνουμε και το τέλος ταφής έτσι, που φέτος θα φτάσει και 55 ευρώ τον τόνο. Μειώνουμε και το μεταφορικό έργο, ενώ επιμηκύνουμε τη διάρκεια ζωής στον ΧΥΤΑ».

Επιπλέον, ο κ. Ασπράγκαθος είχε επισημάνει τους λόγους που δεν έγινε διαγωνισμός για το έργο, αλλά και γιατί πέρασαν οι αποφάσεις από την Οικονομική Επιτροπή και όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο: «Σε όλους τους δήμους μόνο από Οικονομική Επιτροπή πέρασε γιατί δεν εντάσσεται η διάθεση ανακυκλώσιμων στις διαδικασίες που απαιτούν απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Υπάρχουν και δύο γνωμοδοτήσεις από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου που λένε ότι όλα έγιναν καλώς. Στην Ελλάδα, την ανακύκλωση ρούχων την κάνουν δύο εταιρείες, εμείς πήραμε προσφορά και από τις δύο, επιλέγοντας αυτή με την καλύτερη προσφορά. Είναι και η πιο έμπειρη στον χώρο. Το θέμα πάντως θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο, αφού ήδη έχει περάσει η χωροθέτηση των σημείων που θα μπουν οι κάδοι από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής».

pelop

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: