Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα: Η Εμπορική Ανανέωση απαντά στον Εμπορικό Σύλλογο: Συνεδριάσεις «αλά καρτ» επιβάλει η νέα Διοίκηση | Ειδησεις
Πάτρα: Η Εμπορική Ανανέωση απαντά στον Εμπορικό Σύλλογο: Συνεδριάσεις «αλά καρτ» επιβάλει η νέα Διοίκηση | Ειδησεις

Πάτρα: Η Εμπορική Ανανέωση απαντά στον Εμπορικό Σύλλογο: Συνεδριάσεις «αλά καρτ» επιβάλει η νέα Διοίκηση | Ειδησεις


«Με αφορμή το Δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα 25 Ιουλίου, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά, ότι οι διοικούντες είναι αδιάφοροι για όλα τα θέματα που απασχολούν πραγματικά το πατρινό εμπόριο και επικεντρώνονται μόνο σε δυο και μοναδικά θέματα που ουσιαστικά συζητήθηκαν στο τελευταίο ΔΣ. Συνεδριάσεις «αλά καρτ» επιχειρεί να επιβάλει η νέα Διοίκηση στον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας ορίζοντας κατ’ αποκλειστικότητα την ατζέντα των θεμάτων σε μία προσπάθεια ελέγχου και καθοδήγησης της συζήτησης και κατ’ επέκτασης των αποφάσεων του Δ.Σ».

Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Εμπορική Ανανέωση» σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει: «Ο ρόλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου δεν μπορεί να είναι διεκπεραιωτικός, ούτε να αναλώνεται σε κριτικές και προτάσεις που αφορούν μόνο θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της «Εμπορικής Ανανέωσης» στο Δ.Σ., Γιάννης Ρούπας και Τάκης Γουρδούπης, που προσήλθαν στη συνεδρίαση με προτάσεις, εκ των οποίων κάποιες συζητήθηκαν κι έγιναν αποδεκτές κι άλλες αγνοήθηκαν περιφρονητικά.

Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε η «Εμπορική Ανανέωση» είναι:

-Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. να πραγματοποιούνται σε σταθερή ημέρα κάθε μήνα, με σκοπό να υπάρχει ένας τακτικός προγραμματισμός, κάτι που υπήρξε δέσμευση από το προεδρείο ότι θα εξεταστεί,

– Να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση από τον Σύλλογο στα πιστωτικά ιδρύματα για μειωμένες προμήθειες στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω των pos, που έγινε αποδεκτή

-Να αναληφθούν πρωτοβουλίες μέσω συγκεκριμένων δράσεων και ενεργειών για την επικείμενη λειτουργία του εμπορικού κέντρου στην πρώην ΑΒΕΞ, ώστε να προασπιστούν τα συμφέροντα των τοπικών επιχειρήσεων του κέντρου, αλλά κυρίως, της περιοχής των Ζαρουχλεΐκων που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά. Δεν συζητήθηκε.

-Να διευρυνθούν οι επιχειρήσεις, μέλη του Συλλόγου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Αχαΐας Culture and shopping και παράλληλα, να δοθεί λύση με το χώρο στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων επί της οδού Όθωνος Αμαλίας μετά την κατάργηση του χώρου που υπήρχε στο ύψος της Τριών Συμμάχων, λόγω της δημιουργίας του ποδηλατοδρόμου. Δεν συζητήθηκε.

-Να διερευνηθεί η συνεργασία με τον Ελληνικό Χρηματοοικονομικό Μεσολαβητή μετά και την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με σκοπό να παρέχεται η δυνατότητα σε όλες τις ενδιαφερόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να μπορούν με ψηφιακή διαδικασία, να καταχωρούν κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κατά τη συναλλαγή τους με οποιοδήποτε τραπεζικό ίδρυμα της χώρας. Δεν συζητήθηκε.

-Να συμμετέχει ο Σύλλογος με δικό του περίπτερο σε εμπορικές εκθέσεις της ευρύτερης περιοχής για την προβολή των ενδιαφερόμενων Πατρινών επιχειρήσεων (πχ έκθεση Χαλανδρίτσας εντός του καλοκαιριού). Δεν συζητήθηκε.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Πρώτο θέμα στη συνεδρίαση συζητήθηκε η επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής και η υποβολή αιτήματος για απαλλαγή ποσού ανά επιχείρηση έως 20.000 ευρώ. Η «Εμπορική Ανανέωση» υπερψήφισε την πρόταση, όπως επίσης, και αυτή της νέας ρύθμισης προκειμένου κανείς έμπορος να μην μείνει ανασφάλιστος λόγω οφειλών. Ακόμη, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί 7μελής επιτροπή για την τακτοποίηση του μητρώου, ενώ συμφωνήθηκε και η έκδοση κωδικών e-banking και ψηφιακής υπογραφής του Συλλόγου για τη διευκόλυνση των συναλλαγών του.

Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα του Open Mall 2, για το οποίο το Δ.Σ. κλήθηκε να εγκρίνει διαγωνισμούς που αφορούν στην προβολή του και στον ορισμό συμβούλων του έργου. Η «Εμπορική Ανανέωση» επισημαίνοντας ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση, δεσμεύτηκε πως θα απαντήσει σε επόμενη συνεδρίαση, αφού πρώτα μελετήσει όλο τον φάκελο που δεσμεύτηκε να παραδώσει ο πρόεδρος. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα κρίσιμο έργο για τον εμπορικό κόσμο της πόλης με συνολικό προϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ, το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τόση προχειρότητα. Γι’ αυτό και η «Εμπορική Ανανέωση» κάλεσε τον πρόεδρο να συγκαλέσει ειδική, ανοικτή συνεδρίαση με μοναδικό θέμα συζήτησης το Open Mall 2 με σκοπό τη διεξοδική ενημέρωση για το έργο, προκειμένου να μην επαναληφθούν οι αστοχίες και οι παραλήψεις του Open Mall 1.

Να σημειωθεί, επίσης, πως η «Εμπορική Ανανέωση» ενώ έχει ζητήσει και επισήμως οικονομικά και διοικητικά στοιχεία του Συλλόγου με την υπ. αριθμό 4245 (07-07-2022, ακόμη δεν έχει λάβει καμία απάντηση, ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η αλαζονική απάντηση του μέλους του Δ.Σ., κ. Μακρή όταν ζητήθηκαν τα μισθωτήρια των ακινήτων ιδιοκτησίας του Συλλόγου, ότι «εγώ αν ήμουν στο Προεδρείο δεν θα σας τα έδινα».

«Πιστοί στις αρχές της διαφάνειας και της εξωστρέφειας θα βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά… Καταθέτοντας προτάσεις και αναδεικνύοντας τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου της Πάτρας. Με ανοικτές διαδικασίες και συνεχείς ενημερώσεις. Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στην κρίση των συναδέλφων…», τόνισαν οι κύριοι Ρούπας και Γουρδούπης».

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: