Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα: Η ζωή των συνταξιούχων – Πήραν κάτι παραπάνω, αλλά δεν έφτασε ούτε για τα αναγκαία
Πάτρα: Η ζωή των συνταξιούχων - Πήραν κάτι παραπάνω, αλλά δεν έφτασε ούτε για τα αναγκαία | Ειδησεις Πατρα νεα

Πάτρα: Η ζωή των συνταξιούχων – Πήραν κάτι παραπάνω, αλλά δεν έφτασε ούτε για τα αναγκαία

Οι συντάξεις δόθηκαν νωρίτερα, όπως κάθε χρόνο, άλλωστε, τέτοια εποχή. Θα φτάσουν, όμως, για ολόκληρο τον Ιανουάριο;

Αυτό είναι το ερώτημα που «καίει» τους συνταξιούχους, όπως διαπιστώσαμε από μια γρήγορη βολιδοσκόπηση που κάναμε στο κέντρο της Πάτρας, μιλώντας με αρκετούς εξ αυτών. Οσο για το έκτακτο επίδομα που μπήκε σε αρκετούς συνταξιούχους ως ενίσχυση για την περίοδο των Χριστουγέννων, άπαντες συμφωνούν σε ένα πράγμα: Το ότι ήδη… φαγώθηκε! Και ότι δεν ήταν αρκετό για να καλύψει όλες τις ανάγκες.
Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις δύο συνταξιούχων με τους οποίος ανταλλάξαμε απόψεις. Και οι δύο μάς μετέφεραν τις αγωνίες τους για το σήμερα, χωρίς, όμως, να χάνουν την αισιοδοξία τους για το αύριο.

Ο Δημήτρης Βασιλόπουλος, συνταξιούχος αστυνομικός, αναφέρθηκε στην «ανάσα», όπως την είπε χαρακτηριστικά, «που δόθηκε σε όλους συνταξιούχους με το έκτακτο βοήθημα», ενώ στάθηκε στη δυναμική που έχει η χώρα μας, δίνοντας συμβουλές για το τι πρέπει να γίνει και προκειμένου και οι συντάξεις να ανέβουν, αλλά και η χώρα να κερδίσει. «Εχουμε το καλύτερο κλίμα στον κόσμο. Γεωγραφικά δεν μας λείπει τίποτα. Είμαστε πλούσια και φιλόξενη χώρα και πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτά τα πλεονεκτήματα», μας είπε και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, οι συντάξεις δεν επαρκούν για να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Η επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων θα ήταν ένα σωστό βήμα, όπως και η μείωση του ΦΠΑ. Αγωνιώ για τα νιάτα μας. Εχουμε λαμπρούς επιστήμονες κι όμως δεν βλέπουν ελπίδα στην Ελλάδα και φεύγουν για το εξωτερικό. Εχει πέσει και η οικοδομή που έδινε ζωή σε πολλά επαγγέλματα».

Ο Δημήτρης Νικολακόπουλος έδειξε ότι μπορεί να προσαρμοστεί σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Παρότι είναι 85 ετών διατηρείται μια χαρά, αν και ο ίδιος δεν ήθελε να μας πει το μυστικό γι’ αυτό. Το σίγουρο είναι ότι χάρη στο περπάτημα και την κοινωνικότητά του, διατηρεί την ευεξία του. «Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, θα μπορούσαν, όμως, να είναι και χειρότερα. Εμείς έχουμε μάθει πλέον. Περνάς με όσα έχεις. Πρέπει να κάνεις καλό κουμάντο», δήλωσε ο 85χρονος συνταξιούχος.

Οι περισσότερες περιπτώσεις συνταξιούχων που συναντήσαμε παίρνουν μια σύνταξη της τάξεως των 600-700 ευρώ. «Τι να πρωτοπληρώσεις αλήθεια με τόσα λίγα χρήματα; Πώς να φας, πώς να ψωνίσεις, πώς να πάρεις τα φάρμακά σου, πώς να πάρεις δώρο στα παιδιά και στα εγγόνια σου;», ήταν το δικαιολογημένο παράπονο του Δ.Λ.

pelop

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: