Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα – Ιδρυμα «Ανδρέας Μεντζελόπουλος»: Αστείρευτος χρηματοδότης των νέων επιστημόνων | Ειδήσεις Πάτρα Νέα
Πάτρα - Ιδρυμα «Ανδρέας Μεντζελόπουλος»: Αστείρευτος χρηματοδότης των νέων επιστημόνων

Πάτρα – Ιδρυμα «Ανδρέας Μεντζελόπουλος»: Αστείρευτος χρηματοδότης των νέων επιστημόνων | Ειδήσεις Πάτρα Νέα


* Υποτροφίες ύψους 7.000.000 ευρώ
* 76 απόφοιτοι σε πανεπιστήμια της Αμερικής για μάστερ και διδακτορικά (5 – 8 άτομα ετησίως). Μέγιστο υποτροφίας 50.000 δολάρια ΗΠΑ κατ’ έτος
* 300 υπότροφοι στην Πάτρα από το 2010 έως σήμερα
* 30 υποτροφίες ετησίως για οικονομικά αδυνάτους πρωτοετείς ύψους 5.000 ευρώ έκαστη
* 17 υποτροφίες ετησίως για διδακτορικά 10.000/έτος και για 3 συνεχόμενα έτη

Οι παραπάνω αριθμοί αποτυπώνουν τον σπουδαίο και πολύτιμο αρωγό που έχουν στην πορεία των σπουδών τους οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών εδώ και 13 χρόνια.

Το Ιδρυμα «Ανδρέας Μεντζελόπουλος» αποτελεί αποκούμπι των οικονομικά αδυνάτων φοιτητών και νέων επιστημόνων που θέλουν να εξελιχθούν στο αντικείμενο των σπουδών τους και να προσφέρουν στην πατρίδα τους.

Ο αείμνηστος μεγάλος ευεργέτης της Αχαΐας, Ανδρέας Μεντζελόπουλος με την κόρη του και διάδοχό του Κορίνα.

Εκατοντάδες φοιτητές, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί εξελίχθηκαν, προόδευσαν και διακρίνονται στους τομείς που ασχολούνται επειδή τους δόθηκε η μοναδική ευκαιρία από το Ιδρυμα «Ανδρέας Μεντζελόπουλος».

Πάτρα - Ιδρυμα «Ανδρέας Μεντζελόπουλος»: Αστείρευτος χρηματοδότης των νέων επιστημόνων

Βασίλης Αναστασόπουλος

Και η προσφορά του Ιδρύματος, που έχει αποκλειστικό στόχο και μόνον να βοηθήσει τους νέους επιστήμονες και μέσα από αυτούς τη χώρα μας στον τομέα της ανάπτυξης και της καινοτομίας, όχι απλώς συνεχίζεται αλλά επεκτείνεται και σε άλλους τομείς. Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι ανακοινώθηκε από τον  συντονιστή της Επιτροπής Υποτροφιών «Ανδρέας Μεντζελόπουλος» καθηγητή και πρόεδρο του Τμήματος Φυσικής, Βασίλη Αναστασόπουλο, η υποστήριξη μιας επώνυμης ακαδημαϊκής θέσης με το όνομα «Ανδρέας Μεντζελόπουλος», για τρία χρόνια στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Σχεδόν κάθε χρόνο προστίθεται και μία νέα προσφορά προς το ακαδημαϊκό μας Ιδρυμα.

Πάτρα - Ιδρυμα «Ανδρέας Μεντζελόπουλος»: Αστείρευτος χρηματοδότης των νέων επιστημόνων

Βάσω Μεντζελοπούλου

Κι αυτές είναι καρποί της συνεργασίας του κ. Αναστασόπουλου με τον πρόεδρο της Επιτροπής ομότιμο καθηγητή Γιώργο Δάσιο, την εκπρόσωπο του Ιδρύματος στην Πάτρα, Βάσω Μεντζελοπούλου, και φυσικά την πρόεδρο του Ιδρύματος, Κορίνα Μεντζελοπούλου, που είναι και η κόρη του μεγάλου ευεργέτη.

ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Και η στήριξη του Ιδρύματος «Ανδρέας Μεντζελόπουλος» προς την περιοχή μας δεν σταματάει στα παραπάνω. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο κ. Αναστασόπουλος έχει ενισχύσει την Κλινική Αποκατάστασης με κατάγματα στη Σπονδυλική Στήλη του ΠΓΝΠ με το ποσό των 200.000 ευρώ. Εχει ενισχύσει τρεις φορές το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Χάρισε Ζωή» του Πανεπιστημίου Πατρών με το ποσό 350.000 ευρώ. Και επίσης το Ιδρυμα έχει ενισχύσει και το Επιστημονικό Πάρκο με ένα σημαντικό ποσό στον τομέα μετατροπής των ιδεών σε προϊόντα.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: