Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα: «Καλάθι»… μηνύσεων για το νέο σούπερ μάρκετ! | Ειδήσεις
Πάτρα: «Καλάθι»... μηνύσεων για το νέο σούπερ μάρκετ! | Ειδήσεις

Πάτρα: «Καλάθι»… μηνύσεων για το νέο σούπερ μάρκετ! | Ειδήσεις


Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν χθες 12 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων του Ψαροφαΐου, ενάντια στη λειτουργία σούπερ μάρκετ πανελλαδικής αλυσίδας λιανεμπορίου, καταγγέλλοντας ότι έχει παραβιάσει τα πολεοδομικά όρια αμιγούς κατοικίας που ισχύουν στην περιοχή.

Πάτρα: Σούπερ μάρκετ «φέρνει» γκρίνιες στο Ψαροφάι

Πρόκειται για ιδιοκτήτες χρωματοπωλείου, χαρτικών ειδών – απορρυπαντικών, ηλεκτρικών ειδών, πώλησης σομπών, mini market, παντοπωλείου, σούπερ μάρκετ, οπωροπωλείου, κ.ά. οι οποίοι ισχυρίζονται ότι από τον έλεγχο του φακέλου της επιχείρησης, διαπίστωσαν ότι υπάρχουν ελλείψεις εγγράφων, ενώ δηλώνεται ως ωφέλιμος χώρος, εμβαδό 450 τ.μ. όταν το όριο για λειτουργία τέτοιων καταστημάτων δεν μπορεί να ξεπερνά τα 150 τ.μ.

Σύμφωνα με την δικηγόρο Ελένη Ασημακοπούλου, η οποία εκπροσωπεί τις επιχειρήσεις που κατέθεσαν τη μήνυση, το τμήμα καταστημάτων του Δήμου Πατρέων εξέδωσε βεβαίωση εγκατάστασης επιχείρηση χωρίς να αναγράφονται τα τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος.

Επίσης, στην κοινοποίηση γνωστοποίησης επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν βρέθηκε κάτοψη στον φάκελο του Δήμου όπως προβλέπεται, ενώ στη βεβαίωση εγκατάστασης επιχείρησης δεν αναγράφονται τα τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος.

Οι μηνυτές ζητούν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας, να ελεγχθούν για ποιο λόγο δεν έχουν προβεί σε έλεγχο του παραπάνω καταστήματος οι αρμόδιες υπηρεσίες, το οποίο λειτουργεί παράνομα, σε περίπτωση δε που προκύψουν αξιόποινες πράξεις προσώπων που εμπλέκονται στην ως άνω υπόθεση να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον τους, ενώ οι καταγγέλλοντες επιφυλάσσονται και για την άσκηση οποιουδήποτε νόμιμου δικαιώματός τους ενώπιον των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων.

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ 

Η αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού Αναστασία Τογιοπούλου, δήλωσε στην «Π» ότι στο συγκεκριμένο κατάστημα έγινε προχθές κατεπείγουσα αυτοψία της αρμόδιας υπηρεσίας της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και ανέμενε υπηρεσιακή ενημέρωση για το πόρισμα ελέγχου. Οπως είπε, αν διαπιστωθούν παραβάσεις τότε θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διοικητικές ενέργειες.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: