Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα – Καραμανδάνειο: Νέες υποσχέσεις του υπουργείου Υγείας για αναισθησιολόγους και μαγνητικό τομογράφο | Ειδησεις Πατρα νεα
Πάτρα - Καραμανδάνειο: Νέες υποσχέσεις του υπουργείου Υγείας για αναισθησιολόγους και μαγνητικό τομογράφο

Πάτρα – Καραμανδάνειο: Νέες υποσχέσεις του υπουργείου Υγείας για αναισθησιολόγους και μαγνητικό τομογράφο | Ειδησεις Πατρα νεα


Την υπόσχεση της άμεσης προκήρυξης των τεσσάρων θέσεων αναισθησιολόγων για τη στελέχωση του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Καραμανδανείου εξασφάλισε χθες από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα το ΔΣ του νοσοκομείου.

Η υπόσχεση δόθηκε στο πλαίσιο της σύσκεψης που έγινε χθες με τη φυσική παρουσία του προέδρου του Καραμανδανείου και δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στο γραφείο της κ. Γκάγκα και της εξ αποστάσεως σύνδεσης  των άλλων μελών του ΔΣ σε τηλεδιάσκεψη.

Ο κ. Πελετίδης και τα άλλα μέλη του ΔΣ ζήτησαν από την αναπληρώτρια υπουργό να προχωρήσει  κατά προτεραιότητα την προκήρυξη των θέσεων των αναισθησιολόγων. «Μας διαβεβαίωσε η υπουργός ότι αυτό θα συμβεί άμεσα. Περιμένουμε και ελπίζουμε ότι πράγματι θα έχουμε την άμεση προκήρυξη. Τότε θα μπορούμε κι εμείς να πούμε ότι είμαστε ευχαριστημένοι» μας είπε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Η κ. Γκάγκα είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για όλα τα προβλήματα του Καραμανδανείου κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο τον περασμένο Ιανουάριο

Τα μέλη της διοίκησης του παιδιατρικού νοσοκομείου ζήτησαν από την κ. Γκάγκα να υπάρξει μέριμνα και για την κάλυψη του νοσοκομείου μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις.

«Συζητήσαμε με την κ. υπουργό το πώς θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση την περίοδο αυτή. Σήμερα έχουμε κάλυψη για τις 8 ημέρες του μήνα με παιδοαναισθησιολόγο που μετακινείται από την Κόρινθο. Θέλουμε κάλυψη και των υπολοίπων ημερών» μας μεταφέρει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και μέλος του ΔΣ του νοσοκομείου, Αννα Μαστοράκου, προσθέτοντας:

«Υπάρχει μία συνάδελφος που είναι αποσπασμένη στο Τμήμα και ζήτησε να εκπαιδευτεί στην παιδοαναισθησιολογία. Η κ. Γκάγκα μάς είπε ότι θα δοθεί έγκριση εκπαίδευσης αλλά αυτό σημαίνει ότι θα λείπει στην Αθήνα για το διάστημα που απαιτείται να εκπαιδευτεί. Επομένως πάλι θα έχουμε πρόβλημα. Η κ. Γκάγκα δεν έκρυψε ότι υπάρχει πρόβλημα με την ανεύρεση παιδοαναισθησιολόγων. Μας ανέφερε την προσπάθεια που έγινε για μετακίνηση γιατρού από τα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Ωστόσο είπε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια με την ελπίδα της ανεύρεσης λύσης».

ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ

Το δεύτερο σημαντικό θέμα που έθεσαν στην αναπληρώτρια υπουργό, τα μέλη του ΔΣ, αφορά στον Μαγνητικό Τομογράφο. Μία υπόθεση που εκκρεμεί σχεδόν δύο χρόνια τώρα. Πρόκειται για απόκτημα που θα περιέλθει στο παιδιατρικό νοσοκομείο ως προϊόν του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens. Ωστόσο το θέμα δεν έχει προχωρήσει καθώς δεν έχει εξασφαλιστεί το απαιτούμενο κονδύλι για τη διαμόρφωση του χώρου όπου θα εγκατασταθεί το μηχάνημα. «Εχουν γίνει τα σχέδια  και ο έλεγχος από τις κτιριακές υποδομές και έχει πάει έτοιμος ο φάκελος στο υπουργείο με το αίτημα της έγκρισης του κονδυλίου για την υλοποίησή του» μας ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Παύλος Αθανασόπουλος.

Η κ. Γκάγκα αποδέχτηκε το αίτημα της χρηματοδότησης και επισήμανε ότι σύντομα θα υπάρξουν νέα. Αν αυτό δεν συμβεί πάντως υπάρχει κίνδυνος απώλειας της προσφοράς που έχει εξασφαλιστεί για το μηχάνημα.

Κι αυτό σημαίνει συνέχιση της ταλαιπωρίας των παιδιών

Που σήμερα μετακινούνται στον «Αγιο Ανδρέα» και στο ΠΓΝΠ ια να υποβληθούν σε μαγνητική τομογραφία.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: