Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα – Καραμανδάνειο: Πήραν έγκριση και πάνε για προκήρυξη οι θέσεις των δύο αναισθησιολόγων | Ειδήσεις Πάτρα νέα
Πάτρα - Καραμανδάνειο: Παίρνουν πίσω την ΕΔΕ για το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας μετά το σάλο; | Ειδησεις Πάτρα νέα

Πάτρα – Καραμανδάνειο: Πήραν έγκριση και πάνε για προκήρυξη οι θέσεις των δύο αναισθησιολόγων | Ειδήσεις Πάτρα νέα


Ως κατεπείγοντα θέματα κρίθηκαν τα ζητήματα των καλύψεων των δύο θέσεων Αναισθησιολόγων στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας από το Υπουργείο Υγείας και έλαβαν έγκριση σήμερα το μεσημέρι. Οπως έχουν αναδείξει η «Π» και το pelop.gr, λόγω των πολλών ελλείψεων σε αυτή την ειδικότητα είχε σταματήσει να εφημερεύει το νοσοκομείο.

Οι θέσεις που έλαβαν έγκριση για να καλυφθούν είναι αυτή του Διευθυντή και του Επιμελητή Α. Πλέον, αναμένεται η προκήρυξή τους αλλά κυρίως το αν θα υπάρξει ενδιαφέρον από αναισθησιολόγους για να καλύψουν τις θέσεις.

Το Υπουργείο Υγείας είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση το μεσημέρι του Σαββάτου (04.06.2022):

«Το Καραμανδάνειο αποτελεί προτεραιότητα ως προς την ομαλή του λειτουργία και δε τίθεται θέμα διακοπής λειτουργίας του.

Στην παρούσα συγκυρία, οι τέσσερις αναισθησιολόγοι που υπηρετούν στο νοσοκομείο έχουν ζητήσει αναρρωτική άδεια.

Ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για εθελοντική προσωρινή μετακίνηση αναισθησιολόγων από τα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, ώστε το νοσοκομείο να καλυφθεί και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η φροντίδα των μικρών ασθενών. Είναι δε σε διαδικασία προκήρυξης οι δύο (2) θέσεις αναισθησιολόγων που ζητήθηκαν από το νοσοκομείο και θα εγκριθούν τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα έχει εκπονηθεί σχέδιο ώστε στην περίπτωση που υπάρξει ανάγκη, τα επείγοντα χειρουργικά περιστατικά να αντιμετωπίζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, στο Ρίο.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επαναλαμβάνει ότι το Καραμανδάνειο αποτελεί προτεραιότητα ως προς την ομαλή του λειτουργία και δε τίθεται θέμα διακοπής λειτουργίας του. Κανένα νοσοκομείο δεν κλείνει. Αντίθετα, αναβαθμίζονται».

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: