Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα – Κορονοϊός: Ο φόβος αυξάνει τους εμβολιασμούς ΣΤΟΙΧΕΙΑ | Ειδησεις
Πάτρα - Κορονοϊός: Ο φόβος αυξάνει τους εμβολιασμούς ΣΤΟΙΧΕΙΑ | Ειδησεις

Πάτρα – Κορονοϊός: Ο φόβος αυξάνει τους εμβολιασμούς ΣΤΟΙΧΕΙΑ | Ειδησεις


Τα εμβολιαστικά κέντρα αρχίζουν να προσεγγίζουν ξανά οι Αχαιοί υπό τον φόβο του Σεπτεμβρίου. Σχεδόν τους 150 φτάνουν οι πολίτες που εμβολιάζονται καθημερινά με την πλειοψηφία από αυτούς να κάνει τη Δ’ δόση.

Το νέο πανδημικό κύμα είναι σε εξέλιξη αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με ασφάλεια εάν είναι στην κορύφωσή του τις ημέρες αυτές ή η μεγάλη έξαρση θα υπάρξει τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου και τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και θα επιστρέψουν από τις διακοπές τους οι τελευταίοι πολίτες.
«Καταγράφουμε μία αύξηση στην προσέλευση των πολιτών στα Εμβολιαστικά Κέντρα το τελευταίο διάστημα και πιστεύουμε ότι αυτή θα πολλαπλασιαστεί το επόμενο διάστημα. Περνάει το καλοκαίρι και ο κόσμος δείχνει να φοβάται αυτό που έρχεται από Σεπτέμβριο. Εμείς προγραμματίζουμε τη λειτουργία και άλλων εμβολιαστικών γραμμών ώστε να είμαστε έτοιμοι. Μην ξεχνάτε ότι έρχονται και τα νέα εμβόλια που αφορούν στις τελευταίες μεταλλάξεις» μας είπε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης.

Χθες οι διαγνώσεις νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Αχαΐα, έφτασαν τις 138. Αντίστοιχα οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Πάτρας ανέρχονται στις 107.

Οπως έγραφε η «Π», η προσέλευση διαγνωσμένων και ύποπτων κρουσμάτων στα Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών σε ΠΓΝΠ και «Αγιο Ανδρέα», είναι πολύ μεγάλη.

Ειδικότερα στις Κλινικές Κορονοϊού του ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 50 ασθενείς, δύο παιδιά στην Παιδιατρική Κλινική και πέντε διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. Αντίστοιχα στις Κλινικές Κορονοϊού του «Αγίου Ανδρέα» νοσηλεύονταν 50 ασθενείς.

ΝΕΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ

Χθες διαγνώστηκαν στην Αχαΐα 138 νέα περιστατικά μόνο στα σημεία ελέγχου της 6ης ΥΠε και του ΕΟΔΥ. Ο αριθμός των ασθενών είναι πολύ μεγαλύτερος όπως και ο αριθμός των ασυμπτωματικών ασθενών. Ακρως επικίνδυνο είναι δε το γεγονός ότι δεν γίνεται πλέον επιτήρηση των νοσούντων με αποτέλεσμα αρκετοί διαγνωσμένοι να κυκλοφορούν ελεύθεροι και μάλιστα ορισμένοι χωρίς μάσκα και τα άλλα μέτρα προφύλαξης.

Συγκεκριμένα έγιναν οι εξής έλεγχοι:

⦁ Επιμελητήριο 313 ράπιντ τεστ με 45 θετικά.
⦁ Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα (Αγ. Αλεξίου) έγιναν 179 ράπιντ τεστ εκ των οποίων τα 26 ήταν θετικά.
⦁ Στο Αίγιο έγιναν 78 τεστ με 12 θετικά.
⦁ Στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα διενεργήθηκαν 129 ράπιντ τεστ με 55 θετικά.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: