Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα – Κορύφωση της διασκέδασης: Παλιές καλές εποχές, στις πίστες της πόλης
Πάτρα - Κορύφωση της διασκέδασης: Παλιές καλές εποχές, στις πίστες της πόλης | Ειδησεις Πατρα νεα

Πάτρα – Κορύφωση της διασκέδασης: Παλιές καλές εποχές, στις πίστες της πόλης

Η Πάτρα γιόρτασε όπως έπρεπε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, με ένα μπαράζ ρεβεγιόν και πάρτι, σε ιδιωτικούς χώρους και σε κέντρα διασκέδασης, χωρίς περιορισμούς και φόβους.

Ο κόσμος, απαλλαγμένος από περιορισμούς υγειονομικής φύσης, βγήκε και διασκέδασε με την ψυχή του, ελεύθερα και χωρίς έγνοιες. Το μόνο που τον απασχολούσε ήταν η ακρίβεια και οι αυξημένες τιμές σε όλα. Αλλά και αυτό, στη ζάλη της διασκέδασης, ξεχάστηκε προσωρινά.

Ο Γιώργος Κούλης, επιχειρηματίας και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης – Αναψυχής Αχαΐας δήλωσε στην «Π» ότι με βάση τα τεκταινόμενα στο κέντρο της Πάτρας όπου δραστηριοποιείται, θεωρεί ότι η κίνηση των εορτών ήταν πάνω από τις προσδοκίες του κλάδου. Ο κόσμος βγήκε μαζικά από τα σπίτια του και με διάθεση να διασκεδάσει, ενώ και οι επιχειρήσεις λειτούργησαν σωστά, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Τόνισε ακόμα ότι μετά από αυτή την δυναμική επάνοδο, που θύμισε τις παλιές καλές εποχές της διασκέδασης της Πάτρας, η εστίαση μπορεί ελπίζει και να προσδοκά σε ανάλογα αποτελέσματα και για την περίοδο του Καρναβαλιού.

Ο κορυφαίος επιχειρηματίας του είδους στην Πάτρα, Στέφανος Οικονόμου, δήλωσε στην «Π» εμφανώς ικανοποιημένος με την κίνηση των εορτών και έδωσε ένα άλλο χαρακτηριστικό, που παρατηρείται φέτος για πρώτη φορά , μετά από δεκαετίες στην Πάτρα, όπου είναι γεγονός ότι στην πόλη λειτουργούν τουλάχιστον 6 νυχτερινά κέντρα διασκέδασης με ζωντανές ορχήστρες μπουζουκιών κι έτσι τα πράγματα πήγαν αρκετά καλά στην Πάτρα. Ο κόσμος είχε διάθεση να βγει, να διασκεδάσει και να καταναλώσει μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού και ακραίων περιορισμών λόγω της πανδημίας. Βέβαια, η κίνηση δεν μπορεί να συγκριθεί με παλαιότερες εποχές, οι οποίες έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, είπε. Ομως, μπορούμε να πούμε ότι η κίνηση πλησίασε τα προ υγειονομικής κρίσης δεδομένα, είπε ο κ. Οικονόμου. Ταυτόχρονα, ο επιχειρηματίας θεωρεί ότι μπήκαν και οι βάσεις για μια αξιοσημείωτη επάνοδο της διασκέδασης την περίοδο του Πατρινού Καρναβαλιού.

Ο επιχειρηματίας διοργανωτής μεγάλων ρεβεγιόν, Δημήτρης Φάκαλος, δήλωσε στην «Π» ότι την φετινή εορταστική περίοδο υπήρξε μια πολύ δυναμική «εκτόνωση» για όλο τον κόσμο. Παρατηρήθηκε πολύ αυξημένη κινητικότητα, η οποία όμως χρήζει ενδελεχούς ανάλυσης και μεγάλης προσοχής.

Γιατί μπορεί ο κόσμος να «βγήκε», αλλά από την μία οι καταναλώσεις δεν ήταν ίδιες με την προ-covid εποχή, και από την άλλη κάνεις δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι οι αυξήσεις έχουν περάσει στις νέες τιμές με σωστό τρόπο, ούτως ώστε η μεγάλη κίνηση, να έχει παραγάγει και το ανάλογο κέρδος.
Επίσης, η «κίνηση» αυτή παρατηρήθηκε κυρίως στα κέντρα των πόλεων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν επωφελήθηκε εξίσου το σύνολο της εστίασης.
Οσον αφορά στα ρεβεγιόν στην Πάτρα, κινήθηκαν σε άκρως θετικά επίπεδα, παρ’ όλη την αύξηση των μαγαζιών που κάποιος μπορούσε να διασκεδάσει τις μεταμεσονύκτιες ώρες.

Σε κάθε περίπτωση, η εστίαση έζησε πολύ ικανοποιητικές ημέρες και όλα αυτά, σε συνδυασμό με τον αυξημένο εσωτερικό τουρισμό, είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα για το Καρναβάλι. Εναν μοναδικό θεσμό που πρόσφατα «δεν έχει δώσει» (εμπορικά και τουριστικά) στην πόλη αυτά που μπορεί, κυρίως λόγω της υποβάθμισης του, τα τελευταία χρόνια».

pelop

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: