Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα – «Λάβρος» ο Πελετίδης κατά Κουνάβη-Μοίραλη – Ο λόγος της πολιτικής επίθεσης του Δημάρχου | Ειδησεις
Πάτρα - «Λάβρος» ο Πελετίδης κατά Κουνάβη-Μοίραλη – Ο λόγος της πολιτικής επίθεσης του Δημάρχου | Ειδησεις

Πάτρα – «Λάβρος» ο Πελετίδης κατά Κουνάβη-Μοίραλη – Ο λόγος της πολιτικής επίθεσης του Δημάρχου | Ειδησεις


Αποκαρδιωτική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εικόνα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, καθώς συμμετείχαν δια ζώσης ή μέσω τηλεδιάσκεψης 26 από τους συνολικά 49 δημοτικούς συμβούλους και με τον αντιδήμαρχο Χρήστο Κορδά σε ρόλο προεδρεύοντα, αφού ο πρόεδρος Παναγιώτης Μελάς βρισκόταν στην κηδεία της πεθεράς του Μαρίας Μωρίκη, ενώ η αντιπρόεδρος Κατερίνα Σολωμού έλειπε λόγω διακοπών.

Βασικό θέμα του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου ήταν η τρίτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2021, όπου η «Π» παρουσίασε τις προηγούμενες ημέρες ότι γίνεται για την κάλυψη των θέσεων των σχολικών καθαριστριών της νέας σχολικής χρονιάς, την προμήθεια μέσων προστασίας για τους εργαζομένους και φυσικά την πληρωμή των συμβασιούχων που παραμένουν στις θέσεις τους με δικαστικές αποφάσεις.

Οπως αναμενόταν το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα, αλλά τη γενική… καλοκαιρινή ηρεμία που επικρατούσε στο συμβούλιο «τάραξε» ο Κ. Πελετίδης. Ο δήμαρχος τόνισε για μία ακόμα φορά πως για τις σχολικές καθαρίστριες θα πρέπει ο Δήμος «να πληρώσει 351.000 ευρώ, για να καλύψει όσα δεν καλύπτει η κυβέρνηση», καθώς όπως υποστήριξε οι δημότες της Πάτρας έχουν πληρώσει με τους φόρους τους αυτές τις υπηρεσίες.

Παράλληλα, και για το θέμα της πληρωμής των συμβασιούχων όπου δεν πέρασε η τροπολογία που θα μετέφερε την αρμοδιότητα στο υπουργείο Εργασίας ή τον ΟΑΕΔ, ο δήμαρχος έψεξε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ σε τοπικό επίπεδο, επειδή δεν πήραν δημόσια θέση υπέρ των πατρινών εργαζομένων.

«Τι μας λέει η κυβέρνηση; “Οχι, δεν θα σας δώσω χρήματα” μας λέει. Η αντίδραση σε αυτή την πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να δοθεί από τον κόσμο. Η κυβέρνηση θα θορυβηθεί μόνο όταν την “χαιρετίσει” ο κόσμος και της γυρίσει την πλάτη. Ολες οι άλλες δημοτικές παρατάξεις όμως τι κάνατε αυτές τις μέρες; Στο δημοτικό συμβούλιο βρίσκονται δύο γραμματείς πολιτικών κομμάτων (σ.σ. ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας Αντώνης Κουνάβης και ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Μοίραλης). Εβγαλαν ανακοίνωση οι νομαρχιακές επιτροπές σας ή σας πέρασαν απαρατήρητα τα όσα έγιναν;» είπε ο κ. Πελετίδης.

Παράλληλα, από την πολιτική επίθεση του κ. Πελετίδη στα κόμματα δεν έλειψε αναφορά και στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον δήμαρχο να υπενθυμίζει ότι «το ίδιο αίτημα δεν είχε ικανοποιηθεί και από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Τέλος, για μία ακόμα φορά, ο δήμαρχος ανέφερε: «Εμείς δεν θα μείνουμε άπραγοι. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να πάρουμε τα 91 εκατομμύρια ευρώ. Περιμένουμε να δούμε τη στάση των άλλων πολιτικών δυνάμεων που θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση των χαλίφηδων».

Κλείνοντας ο κ. Πελετίδης υπεραμύνθηκε τη στάση που κρατά η παράταξη του ΚΚΕ στο θέμα των συμβασιούχων λέγοντας: «Εμείς δεν είμαστε δίπλα στους εργαζομένους για τις εντυπώσεις. Εμάς είναι η ιδεολογίας μας και ο κορμός της πολιτικής μας η υπεράσπιση της εργατικής τάξης. Εχουμε καθαρές σχέσεις και δεν είμαστε υποκριτές. Τα υπόλοιπα κόμματα είναι ανταγωνιστές για την εξουσία και συμφωνούν με τη θέση Βορίδη. Θα καταγγείλει ο κ. Κουνάβης τον κ. Βορίδη; Τολμά να έρθει σε αντιπαράθεση με τον υπουργό του;» (σ.σ. είχε αποχωρήσει ο κ. Κουνάβης από τη συνεδρίαση).

Η κριτική στον δήμαρχο από την αντιπολίτευση για τον τρόπο των διεκδικήσεων

Στη συνεδρίαση που όπως αναφέραμε πιο πάνω έγινε με πολλές ελλείψεις, συμμετείχαν δια ζώσης ή διαδικτυακά μόλις τέσσερις επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Ο Νίκος Παπαδημάτος τόνισε ότι επί της ουσίας είναι σύμφωνος με την αναθεώρηση του προϋπολογισμού για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που δικαιώθηκαν. Ωστόσο έριξε «καρφιά» προς τη δημοτική αρχή. «Η διεκδίκηση χρημάτων ήταν και είναι δεδομένη και πρέπει να είναι σταθερή. Ο καθένας κάνει αυτή τη διεκδίκηση με τον τρόπο του. Εμείς δεν κάνουμε διεκδικήσεις με αντίσκηνα και επαναστατική γυμναστική. Εχει αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος. Μας έχει καταγγείλει στο παρελθόν πως θέλουμε να αδειάσουμε τα ταμεία του Δήμου, αλλά αυτός τα αδειάζει τώρα με τις πρακτικές του. Ο δήμαρχος από δω και πέρα να προσέχει. Η ζωή δεν γίνεται με δανεικά και όταν γίνεται κακοδιαχείριση να υπάρχει απαίτηση χρηματοδοτήσεων» τόνισε ο κ. Παπαδημάτος.

Ο Πέτρος Ψωμάς για μία ακόμη φορά ξεκαθάρισε τη θέση του: «Αυτοί οι άνθρωποι προσλαμβάνονται για 8 μήνες, αλλά δεν μπορούμε να τους εμποδίζουμε να διεκδικούν παραμονή στην εργασία τους. Την “όρεξη” τούς την άνοιξε ο δήμαρχος τους όταν υποσχόταν μόνιμες θέσεις. Λέμε “ναι” πως πρέπει να πιεστεί η κυβέρνηση για να πληρωθούν οι αμοιβές. Λέμε “όχι” στον τρόπο διεκδίκησης, γιατί αποδεικνύεται αναποτελεσματικός».

Ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος ανέφερε στην τοποθέτησή του ότι «ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης έδωσε πάσα στον Κ. Πελετίδη, θεωρώντας πως η κινητοποίηση ήταν δική του, ενώ ήταν απόφαση του δημοτικού συμβουλίου» και χαρακτήρισε προκλητικές τις δηλώσεις του κ. Βορίδη, αφήνοντας αιχμές για τις σχέσης ΝΔ – ΚΚΕ.

Τέλος, ο Χρήστος Πατούχας είπε ότι «γνωρίσαμε τον απόλυτο κυνισμό από τη στάση της κυβέρνησης». Μάλιστα, η τοποθέτησή του έγινε σε τέτοιο χρονικό σημείο που ουσιαστικά «άνοιξε το δρόμο» στον δήμαρχο για να επιτεθεί σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, αφού μεταξύ άλλων είπε πως «έπρεπε να έχει καταγγείλει την κυβέρνηση, η παράταξη της ΝΔ» και χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση των υπολοίπων παρατάξεων.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: