Πάτρα: Ληστεία στον Ριγανόκαμπο - Ξύλο στο ΒΙΟΠΑ και ζωοκλοπή!
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα: Ληστεία στον Ριγανόκαμπο – Ξύλο στο ΒΙΟΠΑ και ζωοκλοπή!
Πάτρα: Ληστεία στον Ριγανόκαμπο - Ξύλο στο ΒΙΟΠΑ και ζωοκλοπή! | Ειδησεις Πατρα Νεα

Πάτρα: Ληστεία στον Ριγανόκαμπο – Ξύλο στο ΒΙΟΠΑ και ζωοκλοπή!

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτοικοι στον Ριγανόκαμπο καταγγέλλουν επιθέσεις από Ρομά, είτε ανήλικους, είτε ενήλικες.

Στα τόσα πολλά περιστατικά στην περιοχή, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη, που έγινε σε απόσταση αναπνοής από τον καταυλισμό! Μια γυναίκα εκινείτο στον παράπλευρο δρόμο της Μεγάλης Περιμετρικής – δίπλα από τον καταυλισμό – και αναγκάστηκε να σταματήσει το όχημα της όταν μπήκαν μπροστά 2 ανήλικα παιδιά.

Δεν πέρασαν παρά λίγα δευτερόλεπτα και εμφανίστηκαν άλλα 3 «πιτσιρίκια», τα οποία άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου της και της πήραν την τσάντα. Ευτυχώς, η γυναίκα είχε προλάβει να πάρει το πορτοφόλι από την τσάντα της και έτσι δεν της πήραν χρήματα που είχε πάνω της, όμως έχασε έγγραφα και άλλα προσωπικά της είδη.

Πριν από μερικές εβδομάδες, κάτοικοι έκαναν άλλη μία συγκέντρωση προκειμένου να «αφυπνήσουν» τις τοπικές Αρχές και σύμφωνα με αυτούς σε Εγλυκάδα, Ριγανόκαμπο και Περιβόλα «η κατάσταση, ειδικότερα με ανήλικους του καταυλισμού Ρομά, έχει εκτροχιαστεί και τα περιστατικά παραβατικότητας είναι σε καθημερινή βάση».

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΙ ΖΩΟΚΛΟΠΗ

Στο μεταξύ, χθες, προκλήθηκαν δύο επεισόδια στο Βιοτεχνικό Πάρκο Πατρών.
Οι κλοπές σε επιχειρήσεις είναι πια «ρουτίνα» κι όπως έχει αποδειχτεί στις περισσότερες περιπτώσεις, δράστες είναι Ρομά «κυνηγοί μετάλλων»!

Το μεσημέρι αφαίρεσαν σίδερα από την περιοχή, επιχείρησαν να τα πουλήσουν αλλά δεν τα κατάφεραν και έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους, οι οποίοι αποφάσισαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, αφού η Αστυνομία δεν μπορεί να «δράσει» όπως πρέπει, όπως διαμαρτύρονται. «Επεσαν αρκετές ψιλές» μάς είπε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Στην περιοχή, προ ημερών, 2 Ρομά είχαν εισβάλει σε συνεργείο αυτοκινήτων και είχαν αφαιρέσει αντικείμενα μεγάλης αξίας, ενώ προχθές άγνωστοι έκαναν ζωοκλοπή μέσα στο ΒΙΟΠΑ και αφαίρεσαν κατσίκια και πρόβατα κτηνοτρόφου, που διατηρεί εγκατάσταση στην περιοχή.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ

Πριν από τρεις εβδομάδες οι κάτοικοι τριών Συνοικιών της Πάτρας πραγματοποίησαν συγκέντρωση και ζήτησαν όχι μόνο την αξιοποίηση του Παλιού Σκουπιδότοπου (που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο), αλλά και του χώρου που ιδιοκτήτης είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών με την παραχώρησή του στο Δήμο Πατρέων ή σε άλλο Δημόσιο Φορέα, που θα αναλάμβανε την κατασκευή του λεγόμενου Ανατολικού Πάρκου.

Παράλληλα απαίτησαν να υπάρξει σωστή διαχείριση των Ρομά, με άμεση μεταστέγασή τους και επίλυση του στεγαστικού τους προβλήματος και διάθεση έτοιμων κατοικιών που θα τους εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

«Για να σταματήσει επιτέλους να υφίσταται ο καταυλισμός αυτός με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής» τόνισαν χαρακτηριστικά!
Ωστόσο το πρόβλημά τους χρονίζει και πιθανόν να… χρονίσει ακόμη περισσότερο!

pelop

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: