Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα: Νέες ηλεκτρονικές απάτες με λεία χιλιάδες ευρώ – Πώς έδρασαν οι επιτήδειοι | Ειδησεις
Πάτρα: Νέες ηλεκτρονικές απάτες με λεία χιλιάδες ευρώ - Πώς έδρασαν οι επιτήδειοι | Ειδησεις

Πάτρα: Νέες ηλεκτρονικές απάτες με λεία χιλιάδες ευρώ – Πώς έδρασαν οι επιτήδειοι | Ειδησεις


Οι ηλεκτρονικές απάτες μέσω μηνυμάτων και διαδικτύου καλά κρατούν, με τους απατεώνες διαρκώς να βρίσκουν νέες μεθόδους προκειμένου να ξεγελάσουν τα υποψήφια θύματα τους και να τους αποσπάσουν χρήματα. Δύο νέες περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών καταγγέλθηκαν στην Ασφάλεια Πατρών.

Στην πρώτη περίπτωση, 15.000 ευρώ «έκαναν φτερά» από λογαριασμό 62χρονου Πατρινού. Ο 62χρονος, σύφωνα με πληροφορίες του pelop.gr έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα (email) από την τράπεζα του σχετικά με την αλλαγή του ορίου συναλλαγής και χωρίς να ενεργοποιήσει κάποιο λινκ ή να επιβεβαιώσει κωδικούς πρόσβασης, διαπίστωσε πως τα χρήματα του είχαν «βγάλει» φτερά.

Στη δεύτερη περίπτωση, ιδιοκτήτρια καταστήματος ρούχων στο Ρίο έπεσε θύμα απατεώνα που εμφανίστηκε ως «πελάτης», ο οποίος προχώρησε σε αγορές και εν συνεχεία ζήτησε λογαριασμό τραπέζης για να προχωρήσει στην πληρωμή.  Έλαβε μήνυμα στο κινητό της, που την ενημέρωνε ότι για να πιστωθούν τα χρήματα θα πρέπει να ανοίξει σύνδεσμο (link) που περιλαμβανόταν σε αυτό.  Αντί για το αντίτιμο ωστόσο των αγορών, η καταστηματάρχης είδε τα χρήματά της (3.500 ευρώ) να εξαφανίζονται.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: