Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα: Ποιος κερδίζει από τα πέλετ; Αιχμές της Αντιπολίτευσης για τη δημοτική αρχή Πελετίδη | Ειδήσεις
Πάτρα: Ποιος κερδίζει από τα πέλετ; Αιχμές της Αντιπολίτευσης για τη δημοτική αρχή Πελετίδη

Πάτρα: Ποιος κερδίζει από τα πέλετ; Αιχμές της Αντιπολίτευσης για τη δημοτική αρχή Πελετίδη | Ειδήσεις


Με παρέμβασή του ο συνδικαλιστής Θεόδωρος Κανελλόπουλος, μέλος του ΔΣ του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), αποκαλύπτει μια περίπτωση από την οποία κατά τα φαινόμενα προκύπτει ζημία στα ταμεία του δήμου!

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιοποίησε ο Δήμος και με βάση της συνεδρίαση της 17ης Μαΐου 2022 της Οικονομικής Επιτροπής, ο Δήμος επιδοτεί εταιρεία να μαζεύει τα υπολείμματα των κλαδιών και αυτά ο ανάδοχος τα εκμεταλλεύεται σε μια ευνοική συγκυρία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, όπου το πέλετ έχει εκτοξευτεί, στα 650 ευρώ τον τόνο.

Πάτρα: Ποιος κερδίζει από τα πέλετ; Αιχμές της Αντιπολίτευσης για τη δημοτική αρχή ΠελετίδηΠάτρα: Ποιος κερδίζει από τα πέλετ; Αιχμές της Αντιπολίτευσης για τη δημοτική αρχή Πελετίδη

Η απόφαση η ελήφθη κατά πλειοψηφία (καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Τσιμπούκης (παράταξη Ρώρου) και Ξυλιάς (παράταξη Παπαδημάτου) ενώ λευκή ψήφο έδωσαν οι κύριοι Ψωμάς και Αθανασόπουλος (παράταξη Αλεξόπουλου). Σύμφωνα με με αυτήν ο δήμος πληρώνει 19 ευρώ τον τόνο + ΦΠΑ για τα κλαδιά από τα δένδρα σε ιδιωτική εταιρεία.

Ο κ. Κανελλόπουλος απευθυνόμενος στην δημοτική αρχή Πελετίδη, που προτάσσει ιδεολογικά θέματα εκμετάλλευσης του ιδιωτικού κεφαλαίου, την μέμφεται ότι πράττει το αντίθετο από αυτό που διατείνεται.

Συγκεκριμένα ο κ. Κανελλόπουλος καταγγέλλει:

«Με την 262 απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πατρέων στις 17-5-2022, επιχορηγείται η ανάδοχη εταιρεία που παίρνει τα υπολείμματα των κλαδιών για μετατροπή τους σε πέλετ με 19€ το τόνο.
Μετά η εταιρεία θα πουλήσει το επεξεργασμένο πέλετ με τιμή Ιουλίου τον τόνο 650€»!
Ουσιαστικά ο Δήμος αντί να δώσει τα συγκεκριμένα κλαδιά στην Ξερόλακκα με 13 ευρώ τον τόνο (τόσο είναι το κόστος του ΦΟΣΔΑ) πληρώνει διπλάσια τιμή (με το ΦΠΑ) και εκτός αυτού… χάνει χρήματα από την κομποστοποίηση!

Πάτρα: Ποιος κερδίζει από τα πέλετ; Αιχμές της Αντιπολίτευσης για τη δημοτική αρχή Πελετίδη

Ο αντιδήμαρχος Ν. Ασπράγκαθος αποκηρύσσει τις αιτιάσεις ως αβάσιμες

«Ψήφισα λευκό γιατί δεν απαντήθηκαν συγκεκριμένα ερωτήματα για την υπόθεση αυτή. Δεν έλαβα τις απαντήσεις που ήθελα» δήλωσε στην «Πελοπόννησο» ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς.

«Καταψηφίσαμε γιατί αυτό λειτουργεί σε βάρος του Δήμου. Πουλάμε τα ξύλα σε τιμή ακριβότερη από τα σκουπίδια και φυσικά δίνουμε τσάμπα υλικό στην εταιρεία για να πουλήσει το πέλετ…. σε υπέρογκη τιμή» δηλώνει στην «Πελοπόννησο» ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ρώρου Γιάννης Τσιμπούκης.

Ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής και αντιδήμαρχος Οικονομικών Διονύσης Πλέσσας απουσίαζε και δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Ασπράγγαθο η Ξερόλακκα βρίσκεται σε οριακή κατάσταση οπότε θα πρέπει να αποσυμπιεστεί. «Αν επίσης υπολογίσουμε ότι ο ΦΟΣΔΑ θα επιβάλει και το τέλος ταφής, θα φθάσει το κυβικό μέχρι και 55 ευρώ. Αρα ο Δήμος κερδίζει σε σχέση με την Ξερόλακκα. Επίσης δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η διαδικασία κομποστοποίησης της εταιρείας. Η αντιπολίτευση λέει ανακρίβειες» κατλήγει ο κ. Ασπράγγαθος.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: