Δυτ.Ελλάδα:Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός και θα κοπάσουν οι άνεμοι
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Δυτ.Ελλάδα:Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός και θα κοπάσουν οι άνεμοι
Πάτρα: Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός και θα κοπάσουν οι άνεμοι - Η πρόγνωση του Ν. Θεοδοσόπουλου | Ειδησεις και νέα

Δυτ.Ελλάδα:Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός και θα κοπάσουν οι άνεμοι


Το τελευταίο κρύο του φετινού χειμώνα αναμένεται αυτό το σαββατοκύριακο που ολοκληρώνεται σύμφωνα με την πρόγνωση του προγνώστη μετεωρολόγου Νίκου Θεοδοσόπουλου.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Από το βράδυ της Κυριακής εξασθενεί ο βοριάς και μπαίνοντας στη νέα εβδομάδα με περαιτέρω εξασθένιση και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές και από το μέσο της εβδομάδος και ως προς τις ελάχιστες.

«Δεν θα λείψουν όμως και την ερχόμενη εβδομάδα οι τοπικές συννεφιές αλλά χωρίς φαινόμενα και θα φτάσουμε την 25η Μαρτίου με καλοκαιρία και 18 βαθμούς κελσίου και την ελάχιστη 6-7 βαθμούς» τονίζει χαρακτηριστικά ο έμπειρος προγνώστης μετεωρολόγος και συνεχίζει: «Ωστόσο, προς το τέλος του μήνα, στις τελευταίες ημέρες ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος και η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς. Φτάνοντας ακόμα και 22 βαθμούς».

Με βάση την μακροπρόθεσμη πρόβλεψη του κ. Θεοδοσόπουλου, όλα τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν πως αυτό το σαββατοκύριακο θα είναι το τελευταίο ψυχρότερο μέσα στο Μάρτιος, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί κοντά στους 20 βαθμούς και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ

Όπως συνηθίζεται, η ορεινή Αχαΐα κυρίως στα ανατολικά της παρουσιάζει διαφοροποιήσεις στα καιρικά φαινόμενα. Οπως είχε εξηγήσει ο κ. Θεοδοσόπουλος: «Στην ορεινή Αχαΐα, κυρίως σε Αιγιάλεια και Καλάβρυτα, από την Παρασκευή το πρωί είχαμε σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και ασθενείς χιονοπτώσεις από τα Καλάβρυτα και πάνω με σταδιακή ενίσχυση του βοριά. Ενώ πτώση παρουσίασε η θερμοκρασία στα Καλάβρυτα και θα κυμανθεί -3 έως 2 βαθμούς, με ασθενείς χιονοπτώσεις το σαββατοκύριακο».

Ωστόσο, οι θερμοκρασίες στην περιοχή της Αιγιάλειας συγκριτικά με την Πάτρα θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

«Την Κυριακή αναμένεται να έχουμε ασθενείς χιονοπτώσεις κατά διαστήματα χωρίς χιονόστρωση και στα 300 μέτρα υψόμετρο στην Αιγιάλεια χιονόνερο.  Από την Κυριακή το βράδυ θα σταματήσουν τα φαινόμενα και τη Δευτέρα θα υπάρχει λίγη συννεφιά. Ομως την Τρίτη αναμένεται κυρίως το βράδυ περιμένουμε αυξημένη συννεφιά στην Αιγιάλεια με πιθανότητα ασθενούς χιονόπτωσης στα Καλάβρυτα».

Από την Τετάρτη σταματούν τα φαινόμενα και στις ανατολικές περιοχές της Αχαΐας με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας από 0 έως 9 βαθμούς, ενώ αναμένεται περαιτέρω άνοδος όπως και στην Πάτρα προς το τέλος του μήνα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις – νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: