Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα: Προχωρά η αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων | Ειδησεις Πατρα νεα
Πάτρα: Προχωρά η αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων | Ειδησεις Πατρα νεα

Πάτρα: Προχωρά η αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων | Ειδησεις Πατρα νεα


Την έγκριση της χρηματοδότησης έλαβε ο Δήμος Πατρέων τις προηγούμενες ημέρες για να προμηθευτεί και να λειτουργήσει στην πόλη ένα ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Πριν από σχεδόν επτά μήνες, η «Π» είχε αποκαλύψει τον σχεδιασμό του Δήμου Πατρέων, ο οποίος επιχειρώντας να περάσει στη νέα εποχή, σκόπευε να εκμεταλλευτεί προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία για μετάβαση στην κουλτούρα πιο φιλικών μέσων μεταφοράς για το περιβάλλον.

Πριν λίγες ημέρες στη Μαιζώνος έλαβαν τη θετική απάντηση στο αίτημα για χρηματοδότηση και σε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ελήφθη απόφαση για την έγκριση της χρηματοδότησης.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι προχωρά η προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων για τον Δήμο με έχει προϋπολογισμό 434.000 ευρώ.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ

Το σύστημα θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Ουσιαστικά, πρόκειται για προμήθεια και εγκατάσταση ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος που θα δίνει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισης τους, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης και θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό. Το έργο περιλαμβάνει εξοπλισμό, λογισμικό και υπηρεσίες.

ΣΤΟΧΟΣ

Μέσω των εν λόγω δράσεων επιδιώκεται η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών οχημάτων, το οποίο σε συνέργεια με τις λοιπές παρεμβάσεις θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στην βελτίωση των μετακινήσεων σε επίπεδο μικροκινητικότητας.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Επιπλέον, ο Δήμος, μέσω της πρόσκλησης, εξασφάλισε επίσης και τις υπηρεσίες ενός εξειδικευμένου συμβούλου για την παρακολούθηση των δράσεων μικροκινητικότητας, με προϋπολογισμό 8.000 ευρώ. Αντικείμενο του συμβούλου θα είναι η παροχή υπηρεσιών κατά τη διάρκεια υλοποίησης των δράσεων αλλά και η υποστήριξη κατά τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: