Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα – Πρόσφυγες από την Ουκρανία: Ανοίγουν τα σπίτια της Πάτρας για τα γυναικόπαιδα | Ειδησεις και νέα
Πάτρα - Πρόσφυγες από την Ουκρανία: Ανοίγουν τα σπίτια της Πάτρας για τα γυναικόπαιδα | Ειδησεις και νέα

Πάτρα – Πρόσφυγες από την Ουκρανία: Ανοίγουν τα σπίτια της Πάτρας για τα γυναικόπαιδα | Ειδησεις και νέα


Το κύμα της συμπαράστασης στις γυναίκες και τα παιδιά του πολέμου της Ουκρανίας στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή μας, διογκώνεται και εκτυλίσσονται συγκινητικές σκηνές σε σπίτια της πόλης, όπου γίνονται δεκτοί οι ομογενείς μας με αγκαλιές και δάκρυα.

Δεκάδες πατρινές οικογένειες φιλοξενούν ήδη μητέρες και παιδιά κυρίως από την βομβαρδισμένη Μαριούπολη, την Οδησσό και την μαρτυρική κωμόπολη του Σαρτανά. Σιγά – σιγά οι ταλαιπωρημένες οικογένειες ενσωματώνονται και προσαρμόζονται στην καθημερινότητα της Πάτρας, έχοντας αφήσει πίσω τους το «κροτάλισμα» των όπλων και τον εφιάλτη των βομβαρδισμών.

Επί της υποδοχής των ομογενών μας, όπως είναι γνωστό, βρίσκεται ο Σύλλογος Ελληνοουκρανικής Φιλίας Πάτρας, που έχει καταρτίσει λίστα με σπίτια Πατρινών, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να φιλοξενήσουν ομογενείς από την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειασθεί.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ «ΚΥΜΑ»

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Μιχάλης, Ροδόπουλος υποδέχθηκε το τελευταίο διήμερο πέντε ακόμη οικογένειες από τις εμπόλεμες περιοχές οι οποίες τακτοποιήθηκαν σε σπίτια συνδημοτών.

«Μέχρι τώρα όλα βαίνουν καλώς. Οι Πατρινοί εκδηλώνουν ποικιλοτρόπως τα φιλόξενα αισθήματά τους, ενώ ταυτόχρονα προχωράνε σε γενναίες προσφορές, σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα για τον λαό της Ουκρανίας», επισημαίνει στην «ΠτΚ» ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Καρακίτσος.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος προβλέπει ότι τον επόμενο καιρό θα καταφθάσουν πολλά περισσότερα γυναικόπαιδα στην περιοχή μας, αλλά υπάρχει η μέριμνα, όπως τόνισε, να εξυπηρετηθούν χάρη στη συγκινητική αλληλεγγύη που επιδεικνύουν ιδιώτες και εκπρόσωποι φορέων.

ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Πέραν της Πάτρας, ήδη ο σύλλογος Ελληνοουκρανικής φιλίας έχει διαθέσιμα σπίτια για φιλοξενία ομογενών στην Κ. Αχαΐα, τα Λεχαινά, την Γαστούνη κ.α. Μάλιστα ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος διαμήνυσε στον Σύλλογο ότι εκτός από σπίτια, υπάρχει η δυνατότητα στον Δήμο του και να εργαστούν όσοι εκ των ομογενών το επιθυμούν.

Το ιδιαίτερα ευχάριστο είναι δε, όπως έγραφε χθες η «Π» ότι τα παιδιά από την Ουκρανία που διαμένουν στην Αχαΐα εγγράφονται σε σχολεία της πόλης για να συνεχίσουν τα μαθήματά τους. Ηδη έχουν γίνει οι 6 πρώτες εγγραφές και έχουν αρχίσει να παρακολουθούν μαθήματα.

Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματιστεί αύριο και συνάντηση στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας για να οργανωθεί καλύτερα η συμμετοχή περισσότερων ομογενών μαθητών και φοιτητών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

ΔΩΡΕΑΝ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Σε σχέση με τις προσφορές που έχουν γίνει στον σύλλογο Ελληνοουκρανικής Φιλίας της Πάτρας, σίγουρα αξίζουν μνείες οι προερχόμενες από τον ιδιοκτήτη των γραφείων του συλλόγου Νίκο Παπαγιαννακόπουλο, που διαθέτει δωρεάν τον χώρο για τη στέγασή του, καθώς και από τη διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, τον πρόεδρο Ανδρέα Μανωλόπουλο και τα άλλα μέλη του ΔΣ, που αποφάσισαν να μεταφέρονται δωρεάν οι ομογενείς από την Αθήνα στην Πάτρα και την Ηλεία.

Τέλος, ενημερώθηκε ο Σύλλογος ότι τίθεται στην διάθεσή του πλοίο για να λειτουργήσει ως κινητό νοσοκομείο μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες στην Ουκρανία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις – νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: