Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη: Μονιμοποίηση με οφέλη

Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη: Μονιμοποίηση με οφέλη


Επαναλειτουργεί από την Τετάρτη 16 Μαρτίου η ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα- Σάμη -Ιθάκη, μετά από την δίμηνη διακοπή των δρομολογίων, λόγω της ετήσιας συντήρησης του πλοίου που την εξυπηρετεί.

Μέχρι τις 31 Μαΐου τα δρομολόγια διαμορφώνονται ως εξής:
Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα 7:10
Σάμη – Πάτρα 8:00
Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη 12:30
Σάμη – Ιθάκη 6:35, 16:15
Ιθάκη – Σάμη 7:10, 16:45

Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα εκτελεστούν δρομολόγια.

Να σημειωθεί ότι πάγιο αίτημα των τοπικών φορέων, καθώς και αυτών των δύο νησιών του Ιονίου, παραμένει η αδιάκοπη λειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής, ακόμα και τους μήνες του χειμώνα.

Τα στοιχεία που μας παρέθεσε ο ναυτιλιακός πράκτορας, Γιώργος Τελώνης, για την μεγάλη επιτυχία της γραμμής τα τελευταία χρόνια και ειδικά το 2021, είναι εντυπωσιακά και καθιστούν αυταπόδεικτο το αίτημα της μονιμοποίησης.

Γιώργος Τελώνης

Το 2021 σημειώθηκε μεγάλη αύξηση της επιβατικής κίνησης, άνω του 30% με διακίνηση 120.000 επιβατών, γεγονός που μαρτυρά την μεγάλη χρησιμότητα της γραμμής για τους κατοίκους των δύο νησιών, που έρχονται στην Πάτρα για να ικανοποιήσουν καταναλωτικές και άλλες ανάγκες τους.

Αλλά και οι Πατρινοί και πλήθος άλλων πολιτών, χρησιμοποιούν την ακτοπλοϊκή γραμμή για τουριστικές αποδράσεις στα δύο πανέμορφα νησιά του Ιονίου.

Ο κ. Τελώνης δήλωσε βέβαιος στην «Π» ότι αν η κατάσταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία ηρεμίσει, τότε είναι σίγουρο ότι η επιβατική κίνηση το προσεχές καλοκαίρι θα είναι ακόμα μεγαλύτερη από το 2021 και αυτό θα αποτελέσει ένα ακόμα σοβαρό επιχείρημα υπέρ της μονιμοποίησης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ

Ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, Τάσος Νικολακόπουλος, τόνισε ότι ο εμπορικός κόσμος της πόλης καλωσορίζει την επανέναρξη των δρομολογίων Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη. Η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι αναγκαία για την τοπικές οικονομίες, τόσο των νησιών όσο και για την πόλη μας, καθώς εξυπηρετεί εκατοντάδες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στα νησιά μας, απο όλους τους κλάδους όπως επίσης διευκολύνουν και την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

«Εξάλλου δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι που έχουν επιλέξει ως μόνιμο τόπο εργασίας, πλέον, την Κεφαλονιά ή την Ιθάκη. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως λόγω της σύνδεσης του λιμανιού μας με τους δυο εκπληκτικούς προορισμούς, κάθε χρόνο γίνεται κανονική απόβαση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τουριστική ανάπτυξη.

Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη: Μονιμοποίηση με οφέλη

Τάσος Νικολακόπουλος

Ταυτόχρονα εξυπηρετούνται και οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών, αφού επισκέπτονται την πόλη μας για ιατρικούς λόγους, εξαιτίας της έλλειψης βασικών ειδικοτήτων στις περιοχές τους» τόνισε ο Τάσος Νικολόπουλος.

«Ελπίζουμε σε μια καλή τουριστική σεζόν να δουλέψει ο κόσμος και ευχόμαστε να μην υπάρχουν αυξήσεις για να μην επηρεαστούν, τόσο η επισκεψιμότητα, όσο και οι τιμές των προϊόντων που διακινούνται» πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου, ο οποίος δεν παρέλειψε να επισημάνει την δυσάρεστη εικόνα που αντικρίζει ο ταξιδιώτης της γραμμής, στο μόλο Αγίου Νικολάου.

«Δεν μας αξίζει ως πόλη αυτή η εικόνα, γι αυτό τον λόγο άμεσα θα πρέπει να γίνουν όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις, έτσι ώστε αισθητικά, λειτουργικά αλλά και με ασφάλεια να βελτιώσουμε την εμπειρία του επισκέπτη» είπε ο κ. Νικολακόπουλος.

Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη: Μονιμοποίηση με οφέλη

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις – νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: