Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα: Σε Ελλάδα και Ιταλία τα όργανα του 6χρονου Θωμά – Ολοκληρώνεται το βράδυ η διαδικασία
Πάτρα: Σε Ελλάδα και Ιταλία τα όργανα του 6χρονου Θωμά - Ολοκληρώνεται το βράδυ η διαδικασία | Ειδησεις

Πάτρα: Σε Ελλάδα και Ιταλία τα όργανα του 6χρονου Θωμά – Ολοκληρώνεται το βράδυ η διαδικασία


O 6χρονος Θωμάς από τα Γρεβενά πάλεψε στα χέρια των γιατρών αλλά δεν τα κατάφερε. Ανήμερα των Θεοφανείων οι γιατροί διαπίστωσαν πως το παιδί ήταν εγκεφαλικά νεκρό και ενημέρωσαν τους γονείς του. Εκείνοι χωρίς να το σκεφτούν έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, για να ξεκινήσει η δωρεά οργάνων.

Πάτρα: Ο Θωμάς θα «ζει» ξανά από σήμερα – Εντός της ημέρας στο ΠΓΝΠ η αφαίρεση οργάνων

Για να ζήσουν άλλα παιδιά μέσα από τον θάνατο του γιου τους. Το μεγαλείο της ψυχής τους, μέσα σε αυτό τον Γολγοθά που ανεβαίνουν συγκλόνισε γιατρούς και συγγενείς τους.

Όπως σημειώνει το newsit.gr, το βράδυ του Σαββάτου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της δωρεάς οργάνων του 6χρονου από τα Γρεβενά. Ομάδα γιατρών από την Ιταλία και την Ελλάδα βρίσκονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο προκειμένου να παραλάβουν τα όργανα.

Το ήπαρ, η καρδιά και ίσως οι πνεύμονες θα δοθούν σε λήπτες στην Ιταλία, ενώ οι κερατοειδής και τα νεφρά σε λήπτες στην Ελλάδα. Επί τρεις μέρες το αγοράκι έδινε μεγάλη μάχη για τη ζωή του.

Όταν οι γιατροί ανακοίνωσαν στους γονείς τα δυσάρεστα για το παιδί τους, εκείνοι χωρίς δεύτερη σκέψη συναίνεσαν και είπαν ότι επιθυμούν να σωθούν άλλα παιδάκια μέσα από τον θάνατο του δικού τους.

pelop

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: