Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα: Σε ποιες περιοχές δείχνουν προτίμηση οι γονείς φοιτητών – Αγοράζουν αντί να νοικιάζουν! | Ειδήσεις Πάτρα Νέα
Πάτρα: Σε ποιες περιοχές δείχνουν προτίμηση οι γονείς φοιτητών - Αγοράζουν αντί να νοικιάζουν! | Ειδήσεις Πάτρα Νέα

Πάτρα: Σε ποιες περιοχές δείχνουν προτίμηση οι γονείς φοιτητών – Αγοράζουν αντί να νοικιάζουν! | Ειδήσεις Πάτρα Νέα


Οι μεσίτες της Πάτρας συμφωνούν ότι ιδιαίτερη είναι η ζήτηση για αγορές ή ενοικιάσεις διαμερισμάτων στις περιοχές που εκτείνονται πέραν της Καρόλου και μέχρι τις Εργατικές Κατοικίες του Ν. Δρόμου.

Τις τελευταίες μέρες οι αναζητήσεις από γονείς φοιτητών έχουν κορυφωθεί και οι συμφωνίες ολοκληρώνονται η μία μετά την άλλη.

Εκείνο που έχει κάνει εντύπωση στους μεσίτες, αλλά και τους κατασκευαστές νέων πολυκατοικιών, είναι ότι οι γονείς φοιτητών που έρχονται στην Πάτρα από άλλα μέρη της χώρας, προτιμούν την αγορά, παρά την ενοικίαση ενός διαμερίσματος!

Oπως επισημαίνεται από έμπειρους ανθρώπους της κτηματαγοράς, το σκεπτικό των αγοραστών είναι ότι μετά το πέρας των σπουδών θα έχουν ένα ακίνητο προς ενοικίαση που θα συμβάλλει στην «απόβαση» του σπουδαστικού κόστους.

Ο έμπειρος κατασκευαστής Νίκος Κόλλιας τονίζει ότι η κίνηση για αγορές είναι αυξημένη και κυρίως προτιμώνται δυάρια και τριάρια.

Τον τελευταίο καιρό υπολογίζεται ότι έχουν γίνει δεκάδες συμβόλαια αγοραπωλησιών ιδίως στις περιοχές Κωνσταντινουπόλεως, Νόρμαν, Ηρώων Πολυτεχνείου, Αγίας Σοφίας και κοντά στο γήπεδο της Παναχαϊκής.
Σε νέες οικοδομές πωλείται το τετραγωνικό από 1.200 έως 1.500 ευρώ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις φθάνει και 2.000 ευρώ!

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι πολλές περιπτώσεις βρίσκονται στο στάδιο της προσυμφωνίας και πρόκειται ν’ αποκτήσουν συμβολαιογραφική υπόσταση στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος, μεγάλος κύκλος των καλοκαιρινών διακοπών.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: