Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα: Σιωπηρά μόνιμα τα μηχανάκια στα πεζοδρόμια, υπό το βλέμμα της Τροχαίας | Ειδησεις Πατρα νεα
Πάτρα: Σιωπηρά μόνιμα τα μηχανάκια στα πεζοδρόμια, υπό το βλέμμα της Τροχαίας

Πάτρα: Σιωπηρά μόνιμα τα μηχανάκια στα πεζοδρόμια, υπό το βλέμμα της Τροχαίας | Ειδησεις Πατρα νεα


Πληθαίνουν, στην Πάτρα, οι διαμαρτυρίες για μηχανάκια σε πεζοδρόμια, που εξαναγκάζουν πεζούς, σε πολλά σημεία, να κινούνται τους δρόμους.

Ενεργοί πολίτες, αναφέρουν στην «Π»,  ότι η εικόνα με δίκυκλα πάνω σε πεζοδρόμια, προσβάλουν την αισθητική της πόλης και μειώνουν την ασφάλεια των πολιτών εζών.

Το κακό γίνεται μεγαλύτερο, αφού πολλά μηχανάκια, δεν είναι μόνο επάνω στα πεζοδρόμια, αλλά σε ράμπες ΑμεΑ, διαβάσεις πεζών, αλλά και πλατείες.

«Στη Δυτική Ευρώπη , τα πεζοδρόμια αποτελούν ένα καλοφτιαγμένο κομψοτέχνημα και βέβαια την οδική ασφάλεια μετακίνησης των πεζών. Στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Πάτρα, τα χιλιάδες μηχανάκια επάνω στα ανύπαρκτα, στενά και κακοφτιαγμένα γεμάτα παγίδες πεζοδρόμια, έρχονται να κάνουν την πεζή κυκλοφορία των συμπολιτών, άκρως επικίνδυνη. Πολλές φορές αναγκάζονται μητέρες με μωρά στο καροτσάκι ή μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι να περπατούν για εκατοντάδες μέτρα επάνω στο οδόστρωμα, δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας και ταχυτήτων. Για την περίπτωση των ΑμεΑ, ούτε λόγος. Δεν τολμούν να ξεμυτίσουν από το σπίτι τους, γιατί γνωρίζουν την γενικότερη απόρρηψη της πολιτείας. Επίσης δεν μιλάμε για κύριους δρόμους χιλιομέτρων, όπως η Αυστραλίας, που στη συντριπτική της πλειοψηφία δεν έχει πεζοδρόμια» αναφέρει στην «Π» ο Ανδρέας Αποσκίτης.

Το παρκάρισμα δικύκλων πάνω στα πεζοδρόμια είναι πλέον μια σιωπηρή μόνιμη κατάσταση κάτω από το βλέμμα της Τροχαίας Πατρών, στο είδη υπάρχον πρόβλημα παρκαρίσματος.

Υπάρχει, όμως κι ένας τύπου αντίλογος. Κάποιοι οδηγοί μηχανών μεγάλου κυβισμού, υποστηρίζουν πως τις ανεβάζουν στο πεζοδρόμιο, επειδή στο δρόμο κινδυνεύουν να τις πετάξουν αυτοκίνητα στην προσπάθειά τους να παρκάρουν. Αδυναμία επιδεικνύει και ο Δήμος Πατρέων με έλλειψη πιο πολλών χώρων παρκαρίσματος μηχανών.

Πάτρα: Σιωπηρά μόνιμα τα μηχανάκια στα πεζοδρόμια, υπό το βλέμμα της Τροχαίας

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: