Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα: Σύσκεψη για το μέλλον του «409» την Πέμπτη στο Δημαρχείο
Πάτρα: Σύσκεψη για το μέλλον του «409» την Πέμπτη στο Δημαρχείο | Ειδήσεις

Πάτρα: Σύσκεψη για το μέλλον του «409» την Πέμπτη στο Δημαρχείο


Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, καλεί φορείς και σωματεία σε σύσκεψη, την Πέμπτη στις 13:45 στο Δημαρχείο, για το 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Στην σχετική επιστολή του, προς το Σωματείο υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΚΕΤΧ, την Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, το Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέα και το Σωματείο Εργαζομένων Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων, ο δήμαρχος θέτει το ζήτημα της ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών για να αποτραπεί η μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου σε ιδιώτες επενδυτές και να μην χαθεί καταρχάς, ο υγειονομικός χαρακτήρας του χώρου.

Οπως έχει γράψει πρώτη η εφημερίδα «Πελοπόννησος», το πρώην 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο που ανήκει στο Ταμείο Ενόπλων Δυνάμεων, βγαίνει στις 22 Φεβρουαρίου σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, για μακροχρόνια μίσθωση μέχρι 70 χρόνια, για εμπορικές ή επαγγελματικές χρήσεις.

Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Κώστα Πετρόπουλου, επικεφαλής της Συνδικαλιστικής Αλλαγής, ο οποίος κάνει αναφορά στη «βεβιασμένη απόφαση» της τότε διοίκησης του νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας, να μετακομίσει το 2017 στο ανακαινισμένο κεντρικό κτίριο, όλες τις υπηρεσίες του 409.

«Δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας, εν αντιθέσει με το σήμερα, όπου ξεσηκώθηκαν όλοι. Δεν ξέρουμε αν οι διαμαρτυρίες όλων των φορέων σήμερα για το 409 είναι φωνές πραγματικής αγωνίας, κροκοδείλια δάκρυα για το θεαθήναι ενόψει των πολλών επερχόμενων εκλογών ή φωνές εκ του ασφαλούς λόγω της δεδομένης και προσδιορισμένης πλέον δημοπράτησης του εν λόγω κτιρίου», ωστόσο καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τον διαγωνισμό και να αναπτύξει σ’ αυτό το κτίριο δομές υγείας που λείπουν από την περιοχή.

pelop

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: