Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα: Το πιστολάκι που «σκοτώνει» – Το ρεύμα «καίει» το κομμωτήριο | Ειδήσεις Πατρα νεα
Πάτρα: Το πιστολάκι που «σκοτώνει» - Το ρεύμα «καίει» το κομμωτήριο

Πάτρα: Το πιστολάκι που «σκοτώνει» – Το ρεύμα «καίει» το κομμωτήριο | Ειδήσεις Πατρα νεα


Τέλος το πιστολάκι για τα μαλλιά ή αύξηση τιμών; Αυτό το δίλημμα έρχονται να αντιμετωπίσουν τα κομμωτήρια της Πάτρας έπειτα από τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, με το κόστος των επιχειρήσεων να μεγαλώνει.

«Καλούμαστε για ακόμα μια φορά να αντιμετωπίσουμε ένα τεράστιο πρόβλημα, να κάνουμε αύξηση τιμών για να μας συμφέρει το πιστολάκι, χάνοντας πελάτες ή να το αφήσουμε στην ίδια τιμή και να μπαίνουμε μέσα κάθε φορά» υπογραμμίζουν στην «Π» ιδιοκτήτες κομμωτηρίων στην περιοχή της Πάτρας.

ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΕΣ

Η αύξηση της τιμής του ρεύματος επηρεάζει τα κομμωτήρια και ειδικά την χρήση του σεσουάρ, το οποίο είναι αρκετά ενεργοβόρο. Οι συσκευές αυτές, επειδή είναι επαγγελματικές, είναι ισχύος 2.000 Watt και άνω και άρα ενεργοβόρες, με τα κομμωτήρια να μετρούν τις κιλοβατώρες που καταναλώνουν κάθε μέρα και να βρίσκονται και αυτά στο έλεος των αυξήσεων του ηλεκτρικού ρεύματος.

Εμμανουέλα Γεωργοπούλου

«Οι επιχειρήσεις μας είναι σε άσχημη κατάσταση, τόσο με την υγειονομική κρίση που ξέσπασε, όσο και με την ενεργειακή κρίση», λέει στην «Π» η Εμμανουέλα Γεωργοπούλου, πρώην πρόεδρος και σήμερα μέλος του ΔΣ του συλλόγου κομμωτών Αχαΐας. Οι επιδοτήσεις είναι ελάχιστες μπροστά στο υπέρογκο κοστολόγιο της κιλοβατώρας, ενώ τα έξοδα υπερδιπλασιάστηκαν και την ίδια στιγμή, τα έσοδα δεν μπορούν να αυξηθούν σε αναλογία των εξόδων.

«Το κράτος μας ξέχασε, και δεν παίρνει σοβαρά μέτρα για τις επιχειρήσεις. Ηδη ξεκίνησαν τα πρώτα κλεισίματα κομμωτηρίων – κουρείων στην πόλη μας. Αυτό είναι κάτι που είχαμε προβλέψει πριν ένα χρόνο, και βγήκαμε αληθινοί. Δεν υπαρχουν ουσιαστικά μέτρα στήριξης», τόνισε η κυρία Γεωργοπούλου.

«Παράλληλα όμως με το ρεύμα, αυξήθηκαν και τα άλλα αναλώσιμα των κομμωτηρίων. Κάνουμε δημόσια έκκληση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, να επαναλάβει το πρόγραμμα στήριξης μικρών επιχειρήσεων με πιο ελαστικούς όρους ώστε να μπουν και όσοι απορρίφθηκαν» πρόσθεσε η γνωστή επαγγελματίας.

ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ

Πάτρα: Το πιστολάκι που «σκοτώνει» - Το ρεύμα «καίει» το κομμωτήριο

Σταύρος Σταθόπουλος

Ο κομμωτής Σταύρος Σταθμόπουλος τόνισε ότι ανατιμήσεις στα τιμολόγια έχουν ήδη γίνει γύρω στο 20% και συμπληρώνει για το πιστολάκι: «Εννοείται ότι μας έχει κάψει και το αστείο είναι ότι επιδοτείται το οικιακό τιμολόγιο πολύ παραπάνω από το επαγγελματικό, ενώ την ίδια στιγμή στο επαγγελματικό τιμολόγιο δεν προβλέπεται power pass».

Ο Σταύρος Σταθόπουλος τονίζει ακόμα ότι την ίδια στιγμή, οι νόμιμες και στεγασμένες επιχειρήσεις καλούνται να ανταγωνιστούν παράνομες πρακτικές και άτομα που δεν έχουν κανένα απολύτως λειτουργικό κόστος, περνώντας από σπίτι σε σπίτι. «Θα μείνουν μόνο τα παράνομα και από σπίτι σε σπίτι, αφού ο κρατικός μηχανισμός έχει ατελείωτες υπηρεσίες για να βρίσκει τη βελόνα στους νόμιμους, αλλά κανέναν μηχανισμό να σταματήσει το παράνομο», λέει με παράπονο.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: