Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πάτρα – Τριών Ναυάρχων: Κλιμακωτό…έργο ουσίας και ιστορικής σημασίας
Έργα

Πάτρα – Τριών Ναυάρχων: Κλιμακωτό…έργο ουσίας και ιστορικής σημασίας


Ενα έργο ουσίας και ιστορικής σημασίας για την πόλη της Πάτρας ξεκίνησε να εκτελείται από το πρωί της Δευτέρας. Συνεργείο της «Εργοδυναμικής» που έχει αναλάβει το έργο εγκαταστάθηκε στις σκάλες της Τριών Ναυάρχων για να ξεκινήσει την ανακατασκευή των τεσσάρων ιστορικών κλιμάκων της Πάτρας, με το έργο να έχει συνολικό προϋπολισμό 265.000 ευρώ.

Οπως είχε γράψει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» μέσα στο καλοκαίρι, ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με επιτυχία και χθες ο ανάδοχος εγκαταστάθηκε στις πρώτες σκάλες, ξεκινώντας τις εργασίες από την αριστερή πλευρά όπως ανεβαίνουμε.

Από χθες εγκαταστάθηκε εργολάβος στην Τριών Ναυάρχων

Το προσεχές διάστημα, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Τριών Ναυάρχων και θα πάρουν σειρά οι σκάλες της Αγίου Νικολάου, της Γεροκωστοπούλου και της Πατρέως.

Το έργο κρίνεται ως μεγάλης σημασίας, καθώς ουσιαστικά θα αποτελέσει τις τέσσερις συνδέσεις της Ανω Πόλης με την Κάτω, όπου στην πρώτη περίπτωση προχωρούν τα έργα της ανάπλασης αυτή την περίοδο και στη δεύτερη αναμένεται να ξεκινήσουν σε μερικές εβδομάδες.

Με την ανακατασκευή τους οι σκάλες, θα δοθούν λειτουργικές και ασφαλείς για χρήση στους δημότες εξυπηρετώντας την σύνδεση της Ανω με την Κάτω Πόλη της Πάτρας. Στόχος του έργου, είναι επίσης, η ανάδειξη, προβολή και ένταξη των κλιμάκων στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Οι κλίμακες του Ιστορικού Κέντρου αποτελούν τοπόσημα της πόλης και έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία από το υπουργείο Πολιτισμού, αποτελούν στοιχεία δημιουργίας του πολεοδομικού ιστού της πόλης και μαρτυρίες της ιστορικής εξέλιξης της Πάτρας. Χρησιμοποιούνται και ως χώροι πολιτιστικών δρώμενων και σημεία συνάντησης πολυπληθών ομάδων και σημείο αναφοράς των κατοίκων της περιοχής.

Η υλοποίηση του έργου αυτού, θα συμβάλει επίσης, στην τόνωση της κοινωνικότητας στην περιοχή και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, στην προστασία, ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη μας και την ανάδειξη σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος,

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» 2014 – 2020 και εντάσσεται στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ).

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: